ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΠΛΩΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!

Γεια σας φίλες και φίλοι. Άργησα να επικοινωνήσω μαζί σας , μα δεν σας ξέχασα.. Σας γνωστοποιώ το περιεχόμενο μιας επιστολής που απέστειλα στον κο Μπένο ως εκπρόσωπο του Σωματείου με την επωνυμία: «ΔΙΑΖΩΜΑ», στην οποία συμμετείχαν ως αιτούντες - εκτός των άλλων- και το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «Α.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ» και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

ΠΡΟΤΑΣΗ

1)..2)..
3)Το Σωματείο με την επωνυμία «Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ», με έδρα το Λουτράκι.
4)Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου-Περαχώρας, με έδρα το Λουτράκι
                                           
ΠΡΟΣ
Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με έδρα την Αθήνα Μπουμπουλίνας αρ. 30 ΤΚ10682, υπόψη κου Σταύρου Μπένου
ΘΕΜΑ: Εξεύρεση χορηγιών για την σύσταση πλωτού θεάτρου στην περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγος της Κορίνθου, άλλως αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου της Ισθμίας.
Κοιν. 1. ΥΠΠΟ , 2. ΑΕΔΙΚ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε και ΑΞΙΌΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου , σας εκφράζουμε αρχικά τις αρχικές μας ευχαριστίες για όσα έχετε προσφέρει στον Ελληνικό πολιτισμό και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και δύναμη, προκειμένου να διεκπεραιώνετε το δύσκολο και πολύτιμο έργο σας.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει υποβληθεί η από 6-10-2016 πρόταση προς 1) Το Υπουργείο Πολιτισμού 2)το ΥΠΕΚΑ 3)Το υπουργείο Οικονομικών 4)Την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5)Τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων 6)την ΑΕ της Διώρυγος Κορίνθου, αλλά και σε άλλα Υπουργεία και φορείς, προκειμένου να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός για την αξιοποίηση της περιοχής της διώρυγας της Κορίνθου και για την αποκάλυψη των αρχαιολογικών χώρων της γύρω απ΄αυτήν περιοχής και της αναβίωσης των Ισθμιακών αγώνων, καθώς και προτάσεις για έργα πολιτισμού στις περιοχές γύρωθεν αυτής , όπως να υλοποιηθεί το (σε μακέτα υπάρχον) πλωτό θέατρο στην Διώρυγα της Κορίνθου, το οποίο έχει μελετήσει και εκπονήσει η Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου.                                       
Όπως σας είναι γνωστό την περιοχή της «ΓΕΦΥΡΑΣ» του ΙΣΘΜΟΥ, η οποία ενώνει την Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολύ τουρίστες, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται κατ΄έτος σε τέσσερα εκατομμύρια (4.000.000). Αυτοί δυστυχώς δεν μπορούν να απολαύσουν τα αρχαία της περιοχής και δεν μπορούν να ξεναγηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής συνολικά.
Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνονται θεατρικές και  μουσικές παραστάσεις στα πλαίσια της αναβίωσης των εορτών των Ισθμιακών Αγώνων, σε ένα πλωτό θέατρο, όπως αυτό που έχει σχεδιάσει για την περιοχή της ιδιοκτησίας της η Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου, η οποία δεν έχει χρήματα για να το υλοποιήσει.
Είναι επίσης γνωστό σε εμάς, το τεράστιο  πολιτιστικό έργο, το οποίο προβάλετε, καθώς και η μέριμνά σας για την ανακατασκευή των αρχαίων θεάτρων μνη και όχι μόνο.
Πιστεύουμε ότι η καλύτερη διαχείριση στην πολύπλευρη κρίση που ζούμε είναι ένα σχέδιο που θα αξιοποιήσει όλα τα μνημεία της περιοχής , το εν λόγω θέατρο, το οποίο  θα δημιουργήσει εστίες πολιτισμού και αναβίωσης των αρχαίων αγώνων, για όλους (Έλληνες και Ξένους).
Γι’ αυτό και ζητάμε να συνεργαστείτε μαζί μας, προκειμένου να αναδειχθούν οι Ισθμιακοί Αγώνες και να αναβιώσουν, αφού το θέατρο αυτό θα βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου δίπλα στην Γέφυρα του Ισθμού, άλλως να βρεθούν τρόποι να αποκαλυφθεί το αρχαίο θέατρο που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο της Ισθμίας σε χώρο που έχει ήδη απαλλοτριωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο .

Λουτράκι 25-4-2017
Με εκτίμηση
Οι Αιτούντες…

Ο κος Μπένος απάντησε - ευγενικότατα –αρνητικά, μα η πρόταση είναι αξιόλογη και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο… Ακούτε κε Τατούλη;  Ίσως σας ενδιαφέρει, ίσως να ενδιαφέρει και συνολικά η πρότασή μου για την Διώρυγα , την οποία έχετε στα συρτάρια σας και ίσως πρέπει να την δείτε εκ νέου …
Νίκος Λόης