ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (γάστρα)

ΥΛΙΚΑ

1) Ένα (1) κιλό μοσχάρι κιλότο
2) 3/4 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
3) Ένα (1) κιλό φρέσκες κόκκινες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή ένα(1) κουτί χυμός ντομάτας.
4) Έξι (6) σκελίδες σκόρδο
5) Τέσσερα (4) φύλλα δάφνης
6) Δέκα (10) γαρύφαλλα
7) Ένα (1) ποτήρι κόκκινο κρασί
8) 1/4 ποτηριού του νερού ξύδι
9) Δύο (2) κιλά μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
10) Τρία (3) ξυλάκια κανέλλα.
11) Αλάτι, πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα κρεμμυδάκια, τα έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα με νερό και τα έχουμε αφήσει όλη νύχτα μέσα στο ψυγείο.
Μέσα σε μια γάστρα (ή σε ταβά με καπάκι) βάζουμε το λάδι, το κρέας κομμένο σε 6-7 μερίδες, τα κρεμμυδάκια (αφού τα στραγγίσουμε), τα μπαχαρικά, τις ντομάτες (ή τον τοματοχυμό) το κρασί, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και με ένα ξύλινο κουτάλι τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς (ή 150 βαθμούς στον αέρα) για 2 ώρες.
Στο μεταξύ θα πρέπει να ελέγξουμε δυο φορές αν χρειάζεται να προσθέσουμε το άλλο νερό, οπότε προσθέτουμε πάντοτε ζεστό νερό. Όταν διαπιστώσουμε ότι το κρέας έχει ψηθεί και η σάλτσα χυλώσει, σβήνουμε το φούρνο. Το φαγητό είναι έτοιμο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!