ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ






ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ:

ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Συγκεντρώσεις σήμερα 31.5 στις 7 μμ στην Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα και στις 6μ.μ. στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη

Η 31η Μαΐου αποτελεί μια ακόμα μέρα ντροπής στην ιστορία του Ισραήλ. Με μια πειρατική επίθεση στα διεθνή ύδατα 70 μίλια από την ακτή, καταστρατηγώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, έπνιξε στο αίμα την ειρηνική αποστολή του «στόλου της Ελευθερίας», που μετέφερε τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικά εφόδια και οικοδομικά υλικά στη Γάζα.

Οι 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα «ξύπνησαν» την τρομοκρατική πολεμική μηχανή του Ισραήλ, που επιτέθηκε δολοφονικά, με αποτέλεσμα πάνω από 10 νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες. Για να κρύψει μάλιστα το αίσχος, έκοψε κάθε επικοινωνία με τους συλληφθέντες και επέβαλε λογοκρισία στη μετάδοση ειδήσεων σχετικών με την επίθεση αυτή.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, που είχαν στηρίξει πολιτικά και με συμβολική οικονομική ενίσχυση την ελληνική συμμετοχή, καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ εναντίον άοπλων ειρηνικών ακτιβιστών αλλά και την ολιγωρία που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση στο να προστατέψει τους 40 Έλληνες της αποστολής και τα υπό ελληνική σημαία πλοία. Ζητούν από την κυβέρνηση:

· να φροντίσει για την υγεία και την ασφάλεια των 40 Ελλήνων πολιτών που αυτή τη στιγμή κρατούνται παρανόμως και να διασφαλίσει τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.

· Να απαιτήσει την άμεση αποδέσμευση των πλοίων της αποστολής και την αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν.

· Να ζητήσει την καταδίκη του Ισραήλ για την πράξη αυτή και για τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας από τα Ηνωμένα Έθνη.

· Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι της εγκληματικής αυτής ενέργειας να παραπεμφθούν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο στη Χάγη.

· Η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει την πρωτοβουλία για να επιβληθούν κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ και τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του, μέχρι την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την παράδοση των υπευθύνων της σημερινής πειρατικής ενέργειας.


Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος, τονίζουν:

«Είμαστε αλληλέγγυοι στους ακτιβιστές και ζητάμε την εφαρμογή των διεθνών νόμων και κανόνων. Τα όπλα τους δεν μπορεί να σκοτώνουν άοπλους πολίτες με μόνα τους όπλα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Η σημερινή επίθεση αποτελεί πράξη πολέμου κατά της διεθνούς Κοινωνίας των Πολιτών και ανατροφοδοτεί το φαύλο κύκλο της βίας και του μίσους.

Πρώτα από όλους οφείλει να την καταδικάσει η ίδια η ισραηλινή κοινωνία, που πρέπει να κατανοήσει ότι η μακροπρόθεσμη ασφάλεια της μπορεί να στηριχθεί μόνο σε λύση που θα προσφέρει δικαιοσύνη και για του Παλαιστίνιους. Ο αποκλεισμός της Γάζας, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο αντίστοιχο της εβραϊκού γκέτο της Βαρσοβίας, πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα" και καλούμε κι εμείς τους πολίτες σήμερα Δευτέρα 7 μμ στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και στις 6 μ.μ. στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.


Η Εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων