ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Την Παρασκευή 28 Μαϊου 2010 στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νέων Κορινθίας διαπολιτισμική βραδιά.

Η βραδιά αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κατάρισης Leonardo da Vinci και στην ολοκλήρωση του προγράμμματος μίας ομάδας από την Ολλανδία.

Η ομάδα αποτελείται από 7 συμμετέχουσες και έναν υπεύθυνο συνοδό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων (08-29.05.2010) και αφορά πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων (βρεφονηπιαγωγών) σε ανάλογες δομές της πόλης μας.

Τα κορίτσια αυτά πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κορινθίων και σε νηπιαγωγεία της Κορίνθου.

Μέσω της πρακτικής άσκησης δίνεται η ευκαιρία στις συμμετέχουσες να κάνουν πράξη τις θεωρητικές τους σπουδές εργαζόμενες σε ένα άλλο περιβάλλον και ταυτόχρονα στην τοπική κοινωνία (συνάδελφους, μικρούς μαθητές, γονείς) να μάθει από αυτές τόσο εκπαιδευτικές πληροφορίες (λειτουργία αντίστοιχων δομών στην Ολλανδία) όσο και διαπολιτισμικές πληροφορίες.

Ο στόχος της βραδιάς είναι διπλός, τόσο να ευχαριστήσει τα κορίτσια για την προσφορά τους όσο και τα κορίτσια να ευχαριστήσουν την τοπική κοινωνία για την παραμονή τους στην πόλη μας.

Η ομάδα αποτελείται από νέες από διάφορες χώρες (Ολλανδία, Ταυλάνδη, Συρία και Ιράκ) και σε αυτή τη βραδιά θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πάρουμε γεύση από τον πολιτισμό της κάθε χώρας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει:

Παρουσιάση των αποτελεσμάτων του προγράμματος

Γεύσεις και πολιτισμό από Ολλανδία, Ιράκ, Ταυλάνδη και Συρία.

Αντίστοιχες βραδιές διοργανώνονται συχνά στο Κέντρο Νέων Κορινθίας γιατί είναι πολύ καλό για την ένταξη των ξένων συμμετεχόντων στην τοπική κοινωνία και αντίστοιχα για τους νέους από την Ελλάδα για την ενημέρωση τους για τα πρόγραμματα κινητικότητας και κατάρτισης που υπάρχουν για αυτούς.


Σας περιμένουμε όλους

Κέντρο Νέων Κορινθίας
Κορινθιακό Δίκτυο Κέντρων Νέων
Κολιάτσου 112 - 20100 Κόρινθος
τηλ: 27410 29980 - φαξ: 27410 74480
www.knk.gr