ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ"

Παιδιά, να οργανωθούμε και να δουλέψουμε

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια δεν είναι υποχρεωμένα να απασχολούνται με τους ερασιτεχνισμούς της δημοτικής αρχής. Ειδικά δε, όταν συζητούνται σοβαρά θέματα (όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου) που αφορούν το αύριο των πολιτών και την συνέχιση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Τι χαρακτηρίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής:

1. Είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημάρχου Γκιώνη και όχι του Κ. Λογοθέτη.
Από τα 15,5 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος, μόνο τα 3 εκατ. είναι για νέα έργα.
Τα συνεχιζόμενα έργα στην Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας είναι 7,6 εκατ. και στην Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων 4,9 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή ο Κ. Λογοθέτης υλοποιεί το πρόγραμμα Γκιώνη και Σοφία – από την σκοπιά αυτή, ως Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών οφείλουμε, να συγχαρούμε την δημοτική αρχή! Δεν περιμέναμε ότι τόσο σύντομα θα μας έδινε δίκιο!

2. Άσφαλτος και ξερό ψωμί.
Από τα 3 εκατ. που είναι για νέα έργα το 38% (δηλαδή 1,15 εκατ.) πάνε για άσφαλτο (οδοποιία). Είναι φανερό που εξαντλείται το όραμα Λογοθέτη για τον νέο Δήμο μας…

3. Τα έργα που υποσχέθηκε ο Κ. Λογοθέτης έμειναν στο «θα».
Από τα 60 νέα έργα που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα, μόνο 7 περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κ. Λογοθέτη! Από τα 15,5 εκατ. του Τεχνικού Προγράμματος μόνο 370.000 ευρώ δόθηκαν για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες. Τα άλλα έργα με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν;

4. Άργησε.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 εκπονήθηκε στην κυριολεξία την ύστατη στιγμή, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και όχι βέβαια των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες έκαναν το καλύτερο δυνατόν. Τα Τεχνικό Πρόγραμμα δόθηκε στους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας 4 ώρες πριν την συνεδρίαση, και γι’ αυτό η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβασης Πολιτών ζήτησε αναβολή. Με την πρότασή μας συμφώνησαν και Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα την αποχώρηση των Συμβούλων της παράταξής μας προκειμένου να προστατευθεί η αξιοπιστία του οργάνου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα παρουσιάσθηκε χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη Γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν έχει συγκροτηθεί!
Τα σχόλια για την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει σωστά ένα τόσο μεγάλο θέμα, ανήκουν στους πολίτες.

5. Απουσίες έργων.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 δεν υπάρχει το έργο του Παραλιακού Πεζόδρομου από το Λιμάνι έως τον Αγιο Ανδρέα, που έχει εκπονηθεί από την ΔΑΕΤ και υπάρχει Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία παραδίδεται στον Δήμο. Επίσης δεν υπάρχει και το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Δρόμου από το ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. Γαλανόπουλος» έως την Δημ. Υπαλλήλων.

6. Απαραίτητα έργα.
Υπάρχουν 53 νέα έργα για τα οποία η αναγκαία προκαταρτική εργασία έχει γίνει από την δική μας Αρχή. Αυτά είναι: Οριστική Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου, Μελέτη νέου Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, Μελέτη Δρόμου Περαχώρας - Βουλιαγμένης, Μελέτη νέου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου, Μελέτη Κόμβου Κολυμβητηρίου, Μελέτη Αντιδιαβρωτικής Προστασίας Αγ. Σωτήρας Σχίνου, Μελέτη Στερέωσης Αγ. Αθανασίου Πισίων, Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» για 4 Δημοτικά Κτίρια.
Είναι μικρή η εγγραφή της δαπάνης προκειμένου να ολοκληρωθεί η Οριστική Μελέτη Οριοθέτησης των Ρεμάτων της Πόλης του Λουτρακίου. Είναι ένα έργο απαραίτητο για να προχωρήσει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η εφαρμογή της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Λουτρακίου. Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να βρει από σήμερα κιόλας τρόπους πιθανής ένταξης σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα των έργων για την Αντιπλημμυρική Προστασία Λουτρακίου.

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών είναι παράταξη ευθύνης και θα συνδράμει στην υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όποτε και αν της ζητηθεί, αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε από το τεράστιο έργο που έγινε την 4ετία 2007 - 2010.
Σημειώνουμε ότι τα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα είναι: Κολυμβητήριο, Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, Ανακαίνιση Μπό-Ριβάζ, Νέα Βιβλιοθήκη, Δρόμος Περαχώρας –Πισίων, Αλιευτικό Καταφύγιο, Ανακατασκευή Γηπέδου Περαχώρας, Νεκροταφείο Λουτρακίου, Στερέωση Ι. Ναού Αγίου Ανδρέα. Η δημοτική αρχή δεν βρήκε δικά της έργα να κάνει;
Η συνολική δαπάνη των έργων που έγιναν από την δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη την 4ετία 2007 - 2010 είναι 24 εκατ. ευρώ – πρόγραμμα και έργο που ποτέ δεν είχε δει ο τόπος μας.