ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ"


του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/

Πολιτική-Αστυνομική μας ταυτότητα : Δεν γράφει στο περιεχόμενό της το Θρήσκευμα. Έχει αφαιρεθεί απ την κυβέρνηση Κ.Σημίτη. Συνιστά προσωπικό τάχα δεδομένο. Και εκθέτει επομένως, θίγει δήθεν η αναγραφή του στην αστυνομική ταυτότητα μερίδα συμπολιτών μας, με διαφορετικές-μειοψηφούσες θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Σήμερα, με κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, ξεχνάμε τον σεβασμό των προσωπικών μας δεδομένων. Ετοιμάζουμε την νέα αστυνομική ΄΄ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ΄΄. Πανέτοιμο το ηλεκτρονικό μας φακέλωμα. Στον αέρα η προστασία του προσωπικού απορρήτου. Έτοιμη η πρόσβαση τρίτων στα ατομικά μας στοιχεία. Ορθάνοικτη η Αππία οδός της απογοήτευσης. Οι ουρανοί ανοίγουν και η βροχή χύνεται ποτάμια κάτω. Μέσα απο αυτή την ΄΄ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ΄΄, οιοσδήποτε έχει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις, θα δύναται να διαβάζει, να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ή να εκμεταλλεύεται το profile του κάθε ανυποψίαστου πολίτη.

Θεμελιώδες δικαίωμα βέβαια η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. Κατοχυρωμένο απο ελληνικό και απο κοινοτικό δίκαιο. ΟΜΩΣ, με την εν λόγω ΄΄ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙΤΗ΄΄ δεν θα εμποδίζεται πλέον θεσμικά και πρακτικά η παραβίαση του δικαιώματος αυτού. Λύση ; Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ παραλαβή αυτής της συγκεκριμένης κάρτας. Η πιθανή αντίστασή μας άραγε, θα γίνει σεβαστή ή θα ποδοπατηθεί κιαυτή ;