ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ



Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/


Ελληνική Πολιτεία : Mε τον ασφαλιστικό νόμο για την συνταξιοδότηση, δημιουργεί μοιραία συλλογικό κύμα φυγής απ τα σχολεία 12.000 εκπαιδευτικών. Ισάριθμα, δυσαναπλήρωτα τα κενά, που το κράτος δημιουργεί, και που αδυνατεί να κρύψει, να καλύψει. Ουρές από καθηγητές των σχολείων μας εγκαταλείπουν τους για χρόνια ολόκληρα χώρους δουλειάς τους. Η εκπαίδευση γίνεται σαφώς φτωχότερη. Η παρεχόμενη θετική γνώση, που καίει αργά, βαθειά, όμορφα σαν την ευλογημένη φλόγα του καντηλιού, και που ρίχνει τις σκιές της στους καθαρούς τοίχους, κάνοντάς τες να χορεύουν όμορφα, αδυνατίζει υπερβολικά με αυτή την μαζική φυγή των καθηγητών μας. Καθίσταται ελλειμματική μαυτή την φρενήρη πορεία προς την έξοδο τόσων πολλών και στον ίδιο χρόνο εκπαιδευτικών μας.
Η Πολιτεία καλείται να δώσει λύση άμεσα σε ένα πρόβλημα, που η ίδια έχει δημιουργήσει. Να εξαιρέσει δηλ.την παιδεία από την σαρωτική πολιτική των οικονομικών περικοπών. Να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης. Να ρίξει φως όμορφο σαν εκείνο της αυγής στην πηχτή, κατασκότεινη νύχτα της ημιμάθειας.
Χαώδης η απόσταση ηθικής, νομιμότητας και τρόπου ζωής στα παιδιά μας, σε μας τους γονείς, στην τοπική μας κοινωνία, που ζούμε. Σκεπασμένα ολότελα από κύματα τρικυμιώδη ανθρώπινα συναισθήματα και γνώσεις ωφέλημες. Μόνο η σαν το φως ευλογημένου κεριού ελληνορθόδοξη εκπαίδευση θα αντιμετωπίσει την γενική, διάχυτη θλίψη. Μόνο η διαποτισμένη με ψυχή κατακάθαρη και σωσμένη γνώση θα σπείρει φως στους βρεμένους και άστεγους συμπολίτες μας. Στους μόνους, δίχως φίλους συνανθρώπους μας της διπλανής μας ακριβώς πόρτας.