ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!

Να αναλάβουν οι παραχωρησιούχοι, δηλαδή οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα έργα, το κόστος πυρασφάλειας των οδικών αξόνων και των αεροδρομίων, ζητάει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Νικολόπουλος παρέθεσε την έκτακτη ανάγκη στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική, που με μειωμένο προσωπικό και μέσα, καλείται να εποπτεύει και την πυρασφάλεια των δρόμων υπό παραχώρηση, καθώς και των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων.

«Ο ανάδοχος θα εισπράττει τα διόδια, αλλά την πυρασφάλεια θα την καλύπτει το δημόσιο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπήρξε μεγάλη προχειρότητα και δεν έγινε καμία προεργασία για τις συνθήκες πυρασφάλειας και τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει πως θα απαιτηθούν μόνο 70 πυροσβέστες για να καλυφθούν οι τρεις πυροσβεστικοί σταθμοί της Πατρών – Κορίνθου και της Ιονίας Οδού σε Ρίο, Ακράτα και Αντίρριο, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας.

Στην απάντησή του, ο αν. υπουργός, Ν. Τόσκας επικαλείται παλαιότερη υπουργική απόφαση βάσει της οποίας οι ανάγκες στα έργα παραχώρησης καλύπτονται από την υπάρχουσα δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος και αναφέρει απλά και μόνο ότι «τυχόν κενά που θα δημιουργηθούν από τη στελέχωση των πυροσβεστικών κλιμακίων των αυτοκινητόδρομων, θα ληφθούν υπόψη κατά τις τακτικές μεταθέσεις του πυροσβεστικού προσωπικού».

«Ζήσε Μαύρε μου…» σχολιάζει ο Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως δεν αρκεί, το υπουργείο να οχυρώνεται πίσω από παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις, ούτε να δηλώνει γενικά και αόριστα πως οι ανάγκες θα ληφθούν υπόψη κατά τις τακτικές μεταθέσεις. «Το πρόβλημα είναι εδώ, φλέγον. Και πρέπει να λυθεί άμεσα» τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής, καλώντας την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την οικονομική ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος από τις ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις και η ενίσχυση της Πυροσβεστικής σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό