ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ!


Το Πρωτομαγιάτικο άνθινο στεφάνι είναι ένα μοναδικό έθιμο που αφενός μας συνδέει με την αρχαιοελληνική παράδοση του εορτασμού για την έλευση της Άνοιξης, αφετέρου μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία για μια μεγάλη και εποικοδομητική βόλτα στη φύση. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με κατασκευές, είναι εύκολο να φτιάξει μια πανέμορφη σύνθεση για να στολίσει το μπαλκόνι του σπιτιού του και να τηρήσει την παράδοση, καθώς αυτό που θα κλέψει τις εντυπώσεις είναι τα υπέροχα πραγματικά λουλούδια και φυτά που υπάρχουν στην ελληνική φύση. Τρεις εύκολους τρόπους κατασκευής του στεφανιού δίνω παρακάτω:


Πρώτος τρόπος
To στεφάνι αυτό κατασκευάζεται από δύο συρμάτινες κρεμάστρες (σαν αυτές που μας δίνουν τα καθαριστήρια) και  λουλουδάκια του αγρού.
    Η διαδικασία
    Τεντώνουμε τις δύο κρεμάστρες κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να σχηματίζουν δύο κύκλους. Το άγκιστρο στο πάνω μέρος θα χρησιμεύσει σαν κρέμασμα για το στεφάνι.



    Ενώνουμε τις κρεμάστρες σε όλη τους την περιφέρεια με χαρτοταινία καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο και το σύρμα.Στη συνέχεια αρχίζουμε να δένουμε με κλωστή τα λουλούδια με τον τρόπο που φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο (φροντίζουμε τα λουλούδια να έχουν σχετικά μακρύ κοτσάνι).


    Καλύπτουμε το άγκιστρο με έναν ωραίο φιόγκο και είναι έτοιμο να το κρεμάσουμε!