ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ...

... αυτή ήταν η αίσθηση που αποκόμισαν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου. Ρεπορτάζ με Έλληνες μετανάστες, που βρίσκουν δουλειά στο εξωτερικό (ακόμα και στο Κατάρ!) για να στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ελλάδα!

Ένα ακόμα μεγάλο μπράβο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ (μεταξύ των οποίων και οι Π. Μπεγλίτης, Κ. Φαρμάκη και Α. Μανωλάκης) που ψήφισαν το μνημόνιο και την εισβολή του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ - ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ










ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ


Συνεχίζει να είναι σκουπιδότοπος η Αθήνα, λόγω της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τους συμβασιούχους. Ο ΧΥΤΑ Λιοσίων υπολειτουργεί, επειδή, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης του ΔΝΤ, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζόμενων, με ορατούς πλέον τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9221

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 27/11/2010, και αφού έλαβε υπόψη του:

1. Τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες πολλών συναδέλφων, από διάφορα τμήματα, για την επέκταση καθηκόντων που εφαρμόζει η Εταιρεία,

2. Την μη αναπλήρωση των κενών θέσεων που έχουν προκύψει στα διάφορα τμήματα,

3. Τον μη σεβασμό στον οικογενειακό προγραμματισμό,

4. Την μη μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης

αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 29/11/2010 κατά τις ώρες 20:00 – 00:00.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η "ΧΩΜΑΤΕΡΗ" ΤΩΝ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ

Χάος με τα σκουπίδια στην Αττική. Ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων υπολειτουργεί, διότι έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των υπαλλήλων του.

Να σημειωθεί πως, στην πλειοψηφία τους, οι υπάλληλοι της "χωματερής" είναι συμβασιούχοι.

Άλλο ένα κατόρθωμα της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Έχουμε συνηθίσει, κατά την προεκλογική περίοδο, να διαβάζουμε μεγαλεπήβολα προγράμματα υποψηφίων συνδυασμών «προς υλοποίηση», εάν εκλεγούν να διοικήσουν το Δήμο. Προγράμματα και υποσχέσεις που, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, μένουν στα χαρτιά.
Προχθές επισκέφθηκε το Λύκειο Λουτρακίου ο νεοεκλεγείς (έστω και με το ποσοστό του 24% στον πρώτο γύρο) δήμαρχος της πόλης, Κ. Λογοθέτης. Προσπάθησε να διαδραματίσει «πυροσβεστικό» ρόλο, δηλώνοντας συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των μαθητών, καλώντας τους, όμως, να ανοίξουν το σχολείο. «Να κατέβω μαζί σας με πλακάτ στους δρόμους, μην κρατάτε όμως κλειστό το Λύκειο». Άλλωστε, ο Κ. Λογοθέτης, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, και έχει πολιτικό λόγο, και χειρίζεται πολύ καλά τη γλώσσα μας.
Το πρόβλημα, όμως, έχει να κάνει με το «δια ταύτα». Ο νέος δήμαρχος της πόλης δήλωσε, ενώπιον μαθητών, γονέων και καθηγητών πως, με την ιδιότητά του ως νομαρχιακού συμβούλου, έχει ήδη κάνει ενέργειες για την αντικατάσταση των μεταλλικών αιθουσών - οι οποίες αποτελούν ντροπή για σχολείο του 21ου αιώνα - με νέες, και πάλι λυόμενες, τις οποίες μπορεί να διαθέσει η νομαρχία. Μάλλον δεν θυμάται καλά τη δέσμευσή του για «απομάκρυνση των μεταλλικών αιθουσών», που αναφέρεται στη σελίδα 17 του (πρόσφατα εκπονηθέντος) προγράμματός του.
Και το χειρότερο; Όταν καθηγητής ανέφερε και την άλλη δέσμευσή του (επίσης στη σελίδα 17 του πρόσφατα εκπονηθέντος προγράμματός του) για «άμεση κατασκευή λυκείου στο χώρο δίπλα από το Γυμνάσιο Λουτρακίου», ζητώντας του να εκτιμήσει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωσή του, απέφυγε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας την ερώτηση «δημοσιογραφική». Και αφού «πάγωσε» το ακοατήριο, περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.
«Άμεση προτεραιότητα ήταν και για τη δημοτική αρχή Παύλου, και για τη δημοτική αρχή Γκιώνη, όμως σχολείο δεν είδαμε», σχολίασε αργότερα καθηγητής. «Για ποιο λόγο αποφεύγει να δεσμευτεί; Όταν γράφουν τα προεκλογικά τους προγράμματα, δεν έχουν υπολογίσει το κόστος και το χρόνο υλοποίησης των έργων; Τότε γιατί δίνουν υποσχέσεις στον κόσμο;»

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

"Χωρίς σχολείο δεν πάμε πουθενά"!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΔΕΜΕΝΑ"

ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 24-25

Το Σάββατο 20/11/2010 στην Πτολεμαΐδα για την 5η Αγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ελλάδας η τοπική ομάδα Αρίων Πτολεμαΐδας αντιμετώπισε την ομάδα του Λουτρακίου. Οι ελλείψεις της ομάδας του Ποσειδώνα Λουτρακίου για μία ακόμη φορά του στέρησαν την δυνατότητα να μεταβεί σε έναν αγώνα και να αγωνιστεί πλήρης.
Η ομάδα του Αρίωνα - πρώτο εμφανιζόμενη στην κατηγορία της Α2 ομάδα - ήθελε την νίκη απέναντι στην ομάδα μας. Ο Ποσειδώνας Λουτρακίου ήθελε τη νίκη για να μπορεί να είναι κοντά στην κορυφή. Ο αγώνας δύσκολος και δυνατός με δύο στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο η καλή αγωνιστική λειτουργία της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν σταθερή βέβαια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έτσι έδινε την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να είναι κοντά στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με 15-17 υπέρ της ομάδας μας. Στο δεύτερο ημίχρονο το δεύτερο στοιχείο ήταν η πολύ καλή παρουσία των τερματοφυλάκων και από τις δύο ομάδες. Ο Γιογκαράκης στα δοκάρια του Ποσειδώνα ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και στην αγωνιστικότητά του και ‘’κατέβασε ρολά’’ . Η συνεργασία των παικτών της ομάδας μας και το γρήγορο παιχνίδι μας, μας έδινε σχεδόν συνέχεια την δυνατότητα να ελέγχουμε το σκορ. Προς το τέλος του αγώνα τα δικά μας λάθη στην επίθεση έδωσαν την δυνατότητα στον Αρίων να προηγηθεί με δύο γκόλ. Όμως η εμπειρία και η καλή μας αμυντική λειτουργία της ομάδας του Λουτρακίου στέρησαν στους αντιπάλους να σημειώσουν γκολ και να ισοφαριστούν 24-24.Τελευταία δευτερόλεπτα και το σκόρ ήταν ισόπαλο. Οι καρδιές χτυπούσαν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς και η ένταση διάχυτη σε όλο τον αγωνιστικό χώρο. Έτσι η ομάδα μας με έναν αιφνιδιασμό έβαλε το νικητήριο γκολ και πήρε τους δύο πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια.

Οι διαιτητές με λάθη. Έχουν την δυνατότητα και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε κρίσιμα ματς. Δεν επηρέασαν ούτε διαμόρφωσαν αποτέλεσμα. Ότι έβλεπαν αναλόγως ερμήνευαν και σφύριζαν.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της κατηγορίας μας ήταν τα εξής:
Φαίακας Κέρκυρας - Αλέξανδρος Αξιούπολης :37-25 , Κορωπί - Φοίβος Συκεών:19-19, Πανσερραϊκός - Παράδεισος Αμαρουσίου:23-27, Αρχέλαος - Λεωνίδας Αγ.Αναργύρων:36-25,Κιλκίς - Άρης Νίκαιας : 24-22

Η Βαθμολογία είναι η εξής:

1. ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 8
2. Γ.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ 8
3. Γ.Ν.Ο.Ν ΑΡΗΣ 7
4. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 6
5. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 5
6. ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 4
7. Γ.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 4
8. ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 4
9. ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4
10.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 3
11.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 2
12.Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 0

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23/11

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΤΣΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ" ΤΟΥ!

Οι Ελληνες το έριξαν στο... πορνό για να βγάλουν τα προς το ζην! Η οικονομική κρίση και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας γέμισαν τα συρτάρια των εταιρειών παραγωγής πορνό ταινιών με χιλιάδες βιογραφικά ανδρών και γυναικών που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να αυξήσουν τα έσοδά τους. Και μη νομίζετε πως πρόκειται για αλλοδαπούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ενδιαφερομένων είναι Ελληνες, ενώ εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι κι αρκετές γυναίκες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους.

Σχεδόν 3.000 αιτήσεις έχουν συμπληρωθεί από ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου σε εταιρεία παραγωγής ροζ DVD. Η γκάμα των εν δυνάμει πορνοστάρ περιλαμβάνει από φοιτήτριες και φοιτητές μέχρι μεσήλικες που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους και ψάχνουν να βρούνε τρόπο να βγάλουν το... μεροκάματο.

Νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, ελεύθεροι, παντρεμένοι και παντρεμένες, ζευγάρια, μητέρες με παιδιά και οικογενειάρχες από την Αθήνα και την επαρχία αναζητούν μια επαγγελματική θέση στο... βασίλειο του σεξ.

«Εχω μεγάλα προσόντα. Ειδικότητά μου είναι η καλή δουλειά. Σας στέλνω και τη φωτογραφία για να καταλάβετε», αναφέρεται σε ένα από τα βιογραφικά που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα της εταιρείας του ο παραγωγός πορνό Δημήτρης Σειρηνάκης.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ
http://espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1292395&catID=16

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

"Σπουδές και αγορά εργασίας"


που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11:00 πμ. στο Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2 Κόρινθος.

ΘΕΜΑΤΑ:
-" Καριέρα και απασχόληση στην Ελλάδα " Αλέξανδρος Φουρλής, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Kariera.gr
-"Τραπεζικός τομέας και προοπτικές απασχόλησης" ομιλητής Μηνάς Παυλόπουλος,Δ/ντης Τράπεζας Πειραιώς Κορίνθου-"Η αγορά των μηχανικών σήμερα και εναλλακτικές προοπτικές" ομιλητής Κώστας Κολλιόπουλος, Χημικός Μηχανικός, μέλος PLASTIKO ΕΠΕ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

"ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ"


του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/

Στα δεδομένα των δεκαετιών του ΄60 και του ΄70 ξαναγυρνά η κορινθία μας. Το περίφημο πλέον Μνημόνιο και οι κοινωνικές του συνέπειες ξανασπρώχνουν τους νέους μας στα σταροχώραφα. Στους αμπελώνες. Στα πευκοδάση. Στους ελαιώνες. Στα λεμονοπορτόκαλα. Στα ζωντανά.
Στρατιές αμέτρητες οι άνεργοι νέοι μας στην κορινθία. Ξαναχαμογελούν μετά από χρόνια τα κορινθιακά χωράφια. Κάθε μέρα που περνάει ξαναζωντανεύει ο αγροτικός τομέας. Εκατοντάδες οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι συμπολίτες μας με αμοιβές αίσχους και ντροπής. Ισχυροί εργοστασιακοί κλάδοι της τοπικής μας οικονομίας κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι νέοι μας επανέρχονται στα παλιά. Επιστρέφουν στις οικιακές, πρωτογενείς, αγροτικές εργασίες, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Για να βγάλουν το μεροκάματο. Για να συνδέσουν τα ασύνδετα. Για να γεφυρώσουν περισσότερο πολιτισμό με λιγότερη αδικία. Ψυχές που παρακολουθούνται μια ζωή ολόκληρη από βαθειές, δυνατές αναμνήσεις του φτωχού αγροτόσπιτου, ψάχνουν σήμερα αγωνιωδώς την ακατανίκητη στοργή του θεού. Πέφτουν μοιραία μέσα σε αβύσσους σκέψεων. Αμφιβολιών. Αμφιταλαντεύσεων. Ανασφαλιών. Δεν υπερβάλουν καθόλου, όταν μιλούν για τη σκληράδα της μοίρας τους.
Μέσα στα τρομερά δεινά της φτώχειας, και μπρος στις αμέτρητες οικογενειακές ανάγκες του σήμερα, πόσο όμορφες άραγε μπορεί να είναι οι ηλιόλουστες μέρες του τόπου μας ; Πότε άραγε θα συνέλθει, θα ξυπνήσει απ τις βαθειές του ονειροπολήσεις ο μεροκαματιάρης οικογενειάρχης ;

ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ Η ΔΙΩΡΥΓΑ

Κλειστή θα παραμείνει για τις επόμενες δύο ημέρες η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω πτώσης βράχων.
Η Λιμενική Αρχή Ισθμίων ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=226079

"ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ…

Διαβάσαμε στο loutrakiblog ότι οι Π. Μπεγλίτης, Κ. Φαρμάκη και Α. Μανωλάκης επισκέφθηκαν το Λουτράκι, και ότι «πέρασαν από πολλά μαγαζιά της κεντρικής λεωφόρου και μοίρασαν φυλλάδια στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα για τον Πέτρο Τατούλη. Στην συνέχεια πήγαν στο Καζίνο όπου γευμάτισαν στην πισίνα του ξενοδοχείου».
Μάλιστα. Οι βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο και την κατοχή της χώρας από το Δ.Ν.Τ., οι βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό, οι γνωστοί για τις δηλώσεις τους σχετικά με την προσάρτηση του Ισθμού στο Δήμο Κορινθίων, έχουν το θράσος και κυκλοφορούν στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας.
Είμαι, όμως, περίεργος, για το τι τους είπαν οι απλοί μαγαζάτορες, οι οποίοι διαρκώς μιλούν για την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των μέτρων που, και με την ψήφο των τριών αυτών βουλευτών - που δεν είχαν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι και να αντιδράσουν, όπως έπραξαν οι Δημαράς, Σακοράφα και Οικονόμου – επιβλήθηκαν στην πατρίδα μας. Τι τους είπαν για το χαράτσι της περαίωσης.
Τι τους είπε ο απλός κόσμος που το έκοψαν μισθούς και συντάξεις. Αντέδρασαν, ή έσκυψαν τη μέση και τους χαιρέτησαν; Αν συνέβη το δεύτερο, τότε «αυτή είναι η Ελλάδα», που έλεγε και ο Σημίτης.
Όσο για το γεύμα στην πισίνα του καζίνο, σιγά μη γευμάτιζαν σε κάποιο ταβερνάκι της πόλης.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

"ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΛΟΦΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ"



του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/




Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τις τοπικές-αυτοδιοικητικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Ο κ.Παπανδρέου, μετά τον εκβιασμό και τη μπλόφα της πρώτης Κυριακής, αλλάζει και πάλι γραμμή. Και ξαναθυμάται τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών. Από τη μπλόφα δηλ.στην παραπλάνηση ! Παραμένει δηλ.πάντα ένας ξένος στα προβλήματα της μάζας. Του απλού λαού. Του πλήθους των ανώνυμων συμπολιτών. Ανώφελες οι κρίσεις του αυτές για τον καθένα μας. Προκαλούν φθορά. Θύμησες. Μελαγχολία. Πλήθος αντίθετες δυνάμεις διαφιλονικούν μέσα του. Ψάχνει μάταια για διεξόδους, που θα τον οδηγήσουν να πηδήξει τα εμπόδια, και να δείξει την ευαισθησία του στον εργατόκοσμο.

Δυστυχώς, η κυβερνώσα παράταξη θυμίζει σπουργίτες που φλυαρούν άσκοπα. Θέλει να αποφύγει να πάρει το μήνυμα του κορινθιακού-Ελληνικού λαού. Δεν επιθυμεί ν΄αλλάξει πορεία.
Κάνει πως τάχα δεν καταλαβαίνει τι ψήφισαν οι κορίνθιοι στην πρώτη εκλογική Κυριακή. Δεν αντιλαμβάνεται, πως ο άνθρωπος, όταν βρεθεί στη μέση του δρόμου, που οδηγεί σε μία μεγάλη, κρίσιμη πράξη, δοκιμάζει απίστευτα συναισθήματα.

Γι΄ αυτό και το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής θα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Η ψήφος των πολιτών, την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι γερή απάντηση στα νέα μέτρα του Μνημονίου, που είναι καθοδόν. Η επιθυμία των πολιτών είναι να διώξουν απ την τοπική μας κοινωνία τη φτώχεια. Την ένδεια. Τη δυστυχία. Την ανεργία. Τους άστεγους. Τα λουκέτα στην αγορά. Η έγνοια του συμπολίτη είναι μία ζωή γεμάτη θεό. Η αίγλη, τα πλούτη και η δύναμη δίχως ευτυχία, γαλήνη και προκοπή ΔΕΝ του λένε απολύτως τίποτα. Του συντηρούν απλά ένα ψυχρό αγγλικό ύφος. Μόνο η χαρά είναι αυτή, που λαχταρά περισσότερο ο άνθρωπος.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες του LOUTRAKI-TV, οι μέχρι στιγμής πρώτοι σε σταυρούς σύμβουλοι στο Λουτράκι είναι:

Από το συνδυασμό του Γ. Γκιώνη: Σ. Πέρρας 775
Από το συνδυασμό του Π. Παύλου: Δ. Κυριάκης 403
Από το συνδυασμό του Κ. Λογοθέτη: Λ. Λουκάς 447

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

"ΠΕΡΑΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ"!

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Μ. ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ...

... με αφορμή την πρεμιέρα του "Γύρου του κόσμου σε 80 ημέρες"