ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

"ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ"


του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/

Στα δεδομένα των δεκαετιών του ΄60 και του ΄70 ξαναγυρνά η κορινθία μας. Το περίφημο πλέον Μνημόνιο και οι κοινωνικές του συνέπειες ξανασπρώχνουν τους νέους μας στα σταροχώραφα. Στους αμπελώνες. Στα πευκοδάση. Στους ελαιώνες. Στα λεμονοπορτόκαλα. Στα ζωντανά.
Στρατιές αμέτρητες οι άνεργοι νέοι μας στην κορινθία. Ξαναχαμογελούν μετά από χρόνια τα κορινθιακά χωράφια. Κάθε μέρα που περνάει ξαναζωντανεύει ο αγροτικός τομέας. Εκατοντάδες οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι συμπολίτες μας με αμοιβές αίσχους και ντροπής. Ισχυροί εργοστασιακοί κλάδοι της τοπικής μας οικονομίας κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι νέοι μας επανέρχονται στα παλιά. Επιστρέφουν στις οικιακές, πρωτογενείς, αγροτικές εργασίες, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Για να βγάλουν το μεροκάματο. Για να συνδέσουν τα ασύνδετα. Για να γεφυρώσουν περισσότερο πολιτισμό με λιγότερη αδικία. Ψυχές που παρακολουθούνται μια ζωή ολόκληρη από βαθειές, δυνατές αναμνήσεις του φτωχού αγροτόσπιτου, ψάχνουν σήμερα αγωνιωδώς την ακατανίκητη στοργή του θεού. Πέφτουν μοιραία μέσα σε αβύσσους σκέψεων. Αμφιβολιών. Αμφιταλαντεύσεων. Ανασφαλιών. Δεν υπερβάλουν καθόλου, όταν μιλούν για τη σκληράδα της μοίρας τους.
Μέσα στα τρομερά δεινά της φτώχειας, και μπρος στις αμέτρητες οικογενειακές ανάγκες του σήμερα, πόσο όμορφες άραγε μπορεί να είναι οι ηλιόλουστες μέρες του τόπου μας ; Πότε άραγε θα συνέλθει, θα ξυπνήσει απ τις βαθειές του ονειροπολήσεις ο μεροκαματιάρης οικογενειάρχης ;