ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

"ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΛΟΦΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ"



του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/




Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τις τοπικές-αυτοδιοικητικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Ο κ.Παπανδρέου, μετά τον εκβιασμό και τη μπλόφα της πρώτης Κυριακής, αλλάζει και πάλι γραμμή. Και ξαναθυμάται τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών. Από τη μπλόφα δηλ.στην παραπλάνηση ! Παραμένει δηλ.πάντα ένας ξένος στα προβλήματα της μάζας. Του απλού λαού. Του πλήθους των ανώνυμων συμπολιτών. Ανώφελες οι κρίσεις του αυτές για τον καθένα μας. Προκαλούν φθορά. Θύμησες. Μελαγχολία. Πλήθος αντίθετες δυνάμεις διαφιλονικούν μέσα του. Ψάχνει μάταια για διεξόδους, που θα τον οδηγήσουν να πηδήξει τα εμπόδια, και να δείξει την ευαισθησία του στον εργατόκοσμο.

Δυστυχώς, η κυβερνώσα παράταξη θυμίζει σπουργίτες που φλυαρούν άσκοπα. Θέλει να αποφύγει να πάρει το μήνυμα του κορινθιακού-Ελληνικού λαού. Δεν επιθυμεί ν΄αλλάξει πορεία.
Κάνει πως τάχα δεν καταλαβαίνει τι ψήφισαν οι κορίνθιοι στην πρώτη εκλογική Κυριακή. Δεν αντιλαμβάνεται, πως ο άνθρωπος, όταν βρεθεί στη μέση του δρόμου, που οδηγεί σε μία μεγάλη, κρίσιμη πράξη, δοκιμάζει απίστευτα συναισθήματα.

Γι΄ αυτό και το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής θα είναι ακόμη πιο ισχυρό. Η ψήφος των πολιτών, την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι γερή απάντηση στα νέα μέτρα του Μνημονίου, που είναι καθοδόν. Η επιθυμία των πολιτών είναι να διώξουν απ την τοπική μας κοινωνία τη φτώχεια. Την ένδεια. Τη δυστυχία. Την ανεργία. Τους άστεγους. Τα λουκέτα στην αγορά. Η έγνοια του συμπολίτη είναι μία ζωή γεμάτη θεό. Η αίγλη, τα πλούτη και η δύναμη δίχως ευτυχία, γαλήνη και προκοπή ΔΕΝ του λένε απολύτως τίποτα. Του συντηρούν απλά ένα ψυχρό αγγλικό ύφος. Μόνο η χαρά είναι αυτή, που λαχταρά περισσότερο ο άνθρωπος.