ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι πρέπει και επιβάλλεται να γνωρίζουν ότι τα blogs δεν έχουν κανέναν απολύτως κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Παράλληλα, όποιος θέλει να διαθέτει blog ή είναι συνδιαχειριστής σε blog, το κάνει γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα του αρέσει ως hobby.Έτσι, δεν είναι δυνατόν, να απαιτούνται ποσά από υποψηφίους συμβούλους, ακόμη και δημάρχους για να αναρτηθεί και να προβληθεί η υποψηφιότητά τους, η φωτογραφία τους ή οτιδήποτε άλλο.
Ακούστηκε στην πόλη του Λουτρακίου ότι ζητήθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ σε συνδυασμούς, ενώ σε υποψηφίους συμβούλους ζητούνται μέχρι και 100 ευρώ για να δημοσιευθεί η φωτογραφία τους και μια ανακοίνωσή τους. Τα νούμερα είναι εξωφρενικά, όχι μόνο λόγω οικονομικής συγκυρίας. Πρόκειται για πραγματική εκμετάλλευση - ληστεία των υποψηφίων λόγω του πάθους τους να διακριθούν στις εκλογές. Μέχρι 10 ευρώ ο υποψήφιος με κέρασμα μια μπύρα για τον κόπο, είναι μια πολύ λογική και φυσιολογική τιμή. Γιατί οι bloggers κατά τη λογική που επιδιώκουν να εισπράττουν χρήματα από διαφήμιση, κατά την ίδια λογική θα πρέπει να πληρώνουν και τους αναγνώστες τους είτε που λειτουργούν ως ρεπόρτερ και τους δίνουν διάφορες ειδήσεις, είτε ως αρθρθογράφοι! Οι bloggers, εξάλλου, έχουν το πρόβλημα και το άγχος με τους μετρητές να ανακοινώνουν επισκεψιμότητες και να διαλαλούν ποιο blog έρχεται πρώτο και ποιο δεύτερο.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι όταν καταβάλλουν χρήματα θα πρέπει να ζητούς θεωρημένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που αναφέρεται το blog και είναι καταγεγραμμένο στην εφορία και όχι το προσωπικό δελτίο παροχής του blogger.

(από το loutraki-press.blogspot.com)