ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ξεκίνησαν και φέτος οι εγγραφές της Μουσικής Σχολής για το διδακτικό έτος 2010-2011. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μουσική Σχολή ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται νέους μαθητές φιλοδοξώντας την καθιέρωση και ανάδειξη της ως πνεύμονα πολιτισμού στην πόλη. Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αφουγκραζόμενη μάλιστα τα σύγχρονα προβλήματα και τις οικονομικές συγκυρίες , διατηρεί τα δίδακτρα των μαθημάτων στα ίδια επίπεδα από ιδρύσεως της. Στη Μουσική Σχολή διδάσκονται πλέον όλα τα μουσικά όργανα και θεωρητικά μαθήματα από άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Νέος Καθηγητής στη Μουσική Σχολή ο διεθνούς φήμης κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης!

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μιχάλης Δρίτσας, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της Μουσικής Σχολής και της Φιλαρμονικής με τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη. Ο Σπύρος Μουρίκης κορυφαίος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, έχει κερδίσει μεταξύ άλλων το Α’ βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Carl Nielsen και έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, την Ορχήστρα του Conservatoire του Παρισιού, το σύνολο πνευστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Οντένσε, τη Φιλαρμονική της Κοπεγχάγης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Άαρχους και τη Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας . Έχει δώσει επίσης ρεσιτάλ στις σημαντικότερες αίθουσες της Ευρώπης: Het Concertgebouw του Άμστερνταμ, Symphony Hall του Μπέρμιγχαμ και Konzerthaus της Βιέννης ενώ σημαντική είναι η παρουσία του και στη δισκογραφία.

Καθηγητής στη Μουσική Σχολή και ο Βασίλης Πιερρακέας

Η Μουσική Σχολή ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της συνεργασίας της με τον κιθαρίστα και μουσικό παραγωγό Βασίλη Πιερρακέα. Ο Βασίλης Πιερρακέας θα διδάξει στο τμήμα σύγχρονης μουσικής, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα (rock, blues, jazz).