ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

"Παύλος Παύλου : Εγγυητής ανάπτυξης και ευημερίας"

του Γ. Παπαγεωργίου

Στις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσουμε σωστά για την τοπική αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε.

Γιατί είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς αναζητάμε μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, αγωνιστική και διεκδικητική, με ιδέες και προτάσεις, με πόρους και αρμοδιότητες, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αλλά και την πραγματική ανάπτυξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Με αυτή τη λογική, οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις των δομών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του ‘Καλλικράτη’, η ριζική και συνολική αναδιάρθρωση όλων των διοικητικών μηχανισμών, θα πρέπει λογικά να επιταχύνουν την ανάπτυξη του νέου Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, να εξαλείψουν τις προφανείς ανισότητες μεταξύ των διαφόρων διαμερισμάτων που απαρτίζουν τον νέο Δήμο και να τονώσουν σε μεγάλο βαθμό την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, ώστε ο νέος Καλλικρατικός Δήμος να λειτουργεί οικονομικότερα, αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα πάντα προς όφελος του Δημότη.

Η ριζική αναδιάρθρωση και εξυγίανση του δημόσιου τομέα στο σύνολό του και ιδιαιτέρως της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ανακατανομή προς τα κάτω πόρων, αρμοδιοτήτων και εξουσιών, συμβατών μεταξύ τους, αποτελεί χωρίς αμφιβολία μονόδρομο προόδου υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί που αναλαμβάνουν τα ηνία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων δεν υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως γνωρίζουν σε βάθος τις απαιτήσεις που έχει ανάγκη η νέα ‘Καλλικρατική’ πραγματικότητα...

Κατ’ επέκταση, η ένωση αυτών των δύο Δήμων Λουτρακίου - Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, θα έχει θετικό πολιτικό αποτέλεσμα μόνο αν βασιστεί σε κοινωνικές, διοικητικές, ιστορικές και πολιτισμικές πολιτικές που θα εξυπηρετούν την καλύτερη λειτουργία του νέου θεσμού, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και θα ενδυναμώνουν σημαντικά την τοπική και περιφερειακή Δημοκρατία.

Η οικονομική ανάπτυξη, η παροχή υπηρεσιών και η υλοποίηση προγραμμάτων και πολιτικών περνά πλέον καθοριστικά στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης και το μέγα ζητούμενο πλέον είναι ποιος από τους υποψήφιους Δημάρχους έχει την πείρα, το σθένος αλλά και την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα μεγαλοσυμφέροντα και τις αγκυλώσεις του χθες.

Η αποτροπή, ο έλεγχος και η πάταξη των φαινομένων κακοδιοίκησης που βιώνουμε σήμερα, είναι αναγκαίο να αντιμετωπισθούν άμεσα, καθοριστικά και απόλυτα από ανθρώπους που πλήρωσαν αποδεδειγμένα τη στάση τους και αρνήθηκαν το προσφιλή σε άλλους συμβιβασμό με τα γνωστά κέντρα εξουσίας….

Από την άλλη η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου πρέπει να ακολουθεί ένα γενικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους, να είναι ενταγμένο σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και να διαθέτει τους αναγκαίους πόρους, που θα επαρκούν για την άσκηση των νέων εξουσιών και αρμοδιοτήτων του νέου Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Είναι συνεπώς προφανές ότι σήμερα πριν από κάθε τι άλλο η πολυπλοκότητα των προβλημάτων απαιτεί μια φρέσκια ματιά ενός έμπειρου πολιτικού, που από την 1-1-2011 θα γνωρίζει να οδηγήσει τον Δήμο στο νέο πολιτικό περιβάλλον χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό.

Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν έκτακτες λύσεις οι οποίες μας αναγκάζουν να ξεφύγουμε άμεσα από τα τετριμμένα και τις γνωστές συνταγές του χθες.

Και χωρίς αμφιβολία αυτή τη χρονική στιγμή η πείρα και η γνώση του αντικειμένου από τη μεριά του υποψηφίου Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Παύλου Παύλου παίζουν καθοριστικό ρόλο και αποτελούν ίσως μοναδικό εφόδιο εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον.

Και ήρθε λοιπόν η ώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες συστράτευσης όλων των Δημοτών δίπλα στον Παύλο Παύλου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τολμηρές αποφάσεις που θα βασίζονται πάνω σε γερά αυτοδιοικητικά θεμέλια, σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους ανεξάρτητους και ανεπηρέαστους από τα γνωστά μεγαλοσυμφέροντα….

Και ήρθε η ώρα η αποκέντρωση των εξουσιών που προβλέπει ο ‘Καλλικράτης’ να δημιουργήσει όχι μόνο ένα «καλύτερο κράτος», αλλά μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα καλύτερο και ισχυρότερο Δήμο Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων που θα αποτελεί τον τροφοδότη της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου.

Γιατί τελικά ένας σύγχρονος Δήμος δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε ζωντανές, γερά ριζωμένες και αποδοτικές Αυτοδιοικητικές δομές, σε μια έμπειρη και έντιμη Δημοτική αρχή που θα λειτουργεί πάντα προς όφελός της τοπικής κοινωνίας μακριά από προσωπικά κατάλοιπα, προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές.

Και σ’ αυτή τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο χρειάζεται η ενεργή συμπαράταξη όλων μας.