ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

"ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ"

Συνέντευξη Δ. Καραπατά στο korinthian news

- Κύριε Καραπατά κατ’ επανάληψιν αναφέρετε και με δελτία τύπου ότι το έργο είναι έτοιμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ! Είναι αλήθεια ή κάτι άλλο συμβαίνει;
– Όντως, το έργο είναι πανέτοιμο από τον ΟΣΕ στα χέρια της περιφέρειας Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, από τα τέλη Μαρτίου 2014. Αρκεί να σκεφθείτε ότι ο ΟΣΕ έχει ετοιμάσει ακόμα και τα τεύχη δημοπράτησης, με πολύ ασφυκτικό κόστος και το έργο της παρακαμπτήριας γραμμής Διακλάδωση Ισθμού – οδός Αιγαίου στο Λουτράκι, εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί maximum τα € 7.5 εκατ.
- Διακρίνετε κάποια σκοπιμότητα στους χειρισμούς του Πέτρου Τατούλη και το έργο όπως το περιγράφετε δεν το προωθεί;
–  Καταρχήν να σας επισημάνω ότι ΑΝ ο Πέτρος Τατούλης ήταν υπέρμαχος του έργου, σήμερα ο προαστιακός θα έκανε καθημερινά το δρομολόγιο Αθήνα – Ισθμός – Λουτράκι με ενδιάμεσες εξυπηρετήσεις και από την γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο.
Όσον αφορά την σκοπιμότητα που με ρωτήσατε, δεν μπορώ να αναφερθώ με καταφατικό ή αρνητικό τρόπο. Θα σας μιλήσω για το αποτέλεσμα. Συνειδητά και σκόπιμα για λόγους που δεν γνωρίζω, ο Πέτρος Τατούλης στερεί από το Λουτράκι το πλέον σύγχρονο, ασφαλές, οικονομικό, γρήγορο συγκοινωνιακό μέσο, που θα έφερνε όπως είναι αυτονόητο κόσμο στο Λουτράκι, θα βοηθούσε και το καταρρέον Loutraki Thermal Spa και η τοπική οικονομία θα ωφελείτο από μια βοήθεια εν μέσω της κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας.
- Διακρίνετε να ωφελούνται κάποιοι από την αρνητικότητα του Πέτρου Τατούλη να προωθήσει ένα έργο που θα ωφελούσε την τοπική κοινωνία;
–  Κατ’ αρχήν ο Πέτρος Τατούλης έχει γνώση, έχει ενημερωθεί δια ζώσης, έχει υπόψη του τα στοιχεία των μελετών και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν γνώριζε. Έτσι, από την μία ζημιώνονται οι τοπικές επιχειρήσεις γιατί δεν απολαμβάνουν τα οφέλη που θα είχαν, αφετέρου ωφελούνται και κερδίζουν χρόνο σε βάρος του Λουτρακίου όλοι αυτοί που δεν θέλουν να φθάσει το τρένο στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου.
- Πιστεύετε ότι κάποιοι παρεμβάλλονται στον περιφερειάρχη, τους εισακούει και δεν πραγματοποιεί το έργο;
–  Δεν είμαι δίπλα του να γνωρίζω τί συμβαίνει στην πραγματικότητα! Είναι γνωστό, υπάρχουν οι πληροφορίες στην Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου ότι κατ’ αρχάς θέλουν να μην μπει ο προαστιακός στο Λουτράκι και να κατασκευασθεί η «Στάση των Οικονομικών Συμφερόντων» στην θέση Α-Β Βασιλόπουλος του Ισθμού.  Αυτό συμβαίνει με την ανοχή του Γιώργου Γκιώνη, ο οποίος δεν εφαρμόζει τις τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
- Μπορεί το έργο να γίνει από άλλον φορέα;
– Έχω συζητήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το έργο μπορεί να το πάρει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αλλά εδώ δυστυχώς, δεν έχουμε σύμμαχό μας προς όφελος του τόπο του, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, τον καταγόμενο εκ Πισίων Γιώργο Δέδε, ο οποίος έχει συνταχθεί με όλους εκείνους που είναι εναντίον της έλευσης του προαστιακού στην οδό Αιγαίου.
Είναι μικρός ο κόσμος και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Παρ’ όλα αυτά έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοικτά, βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το έργο για να το σώσουμε και να συμβάλλουμε να ωφεληθεί ο τόπος μας, λαμβανομένου υπόψη ότι ο προαστιακός μπορεί να ήταν στο Λουτράκι από το 2005!