ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχη,
Σε συνέχεια της συνεργασίας μας, και με μόνο γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, τη διεξοδική σας ενημέρωση και την αποτροπή της παραπληροφόρησής σας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
Σε διαλογικές συζητήσεις που είχαν, τόσο ο γράφων, όσο και οι τεχνικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι με ανώτερα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μας τονίσθηκε η αναγκαιότητα της άμεσης, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, επίσημης γραπτής εκδήλωσης του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου, αναφορικά με την ένταξη του έργου επέκτασης της κύριας γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, από τη διακλάδωση στον Ισθμό προς το κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές μελέτες και να καταστεί επιτεύξιμος ο κοινός μας στόχος.
Επιπλέον, απαιτείται η άμεση επικοινωνία της ομάδας στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία θα ασχοληθεί μελετητικά με το έργο, με τη διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για το απαιτούμενο επίπεδο ωρίμανσης των μελετών, ώστε το έργο να θεωρείται επιλέξιμο και να προκηρυχθεί η ανάθεση κατασκευής του.
Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερομένων, καθίσταται πλέον σαφές ότι είναι πλέον κατεπείγουσα η ανάγκη της διεξαγωγής συνάντησης μεταξύ ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, και διαχειριστικής αρχής ΠΕΠ Πελοποννήσου, που εκκρεμεί εδώ και 9 μήνες, προκειμένου να διευκρινιστούν επίσημα όλα τα ανωτέρω.
Κύριε περιφερειάρχα,
Όπως αντιλαμβάνεσθε, λόγω της τρέχουσας αρνητικότατης οικονομικής συγκυρίας, για τη χειμαζόμενη κοινωνία του Λουτρακίου έχουν εξαντληθεί οι αντοχές. Η έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου θεωρείται σανίδα σωτηρίας, καθ’ ότι το εν λόγω έργο έχει πλέον καταστεί ώριμο για ένταξη προς χρηματοδότηση και υλοποίηση εντός του εξελισσόμενου ΕΣΠΑ, διαχειριστικής περιόδου 2007 - 2013.
Η επιχειρηματική κοινότητα του Λουτρακίου προσβλέπει κι αναμένει από σας την άμεση προώθηση της υλοποίησης του εν λόγω έργου, αφενός για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του Λουτρακίου -αύξηση επισκεπτών και τουριστών από την Αθήνα, το αεροδρόμιο, τα μεγάλα λιμάνια Πειραιά και, μελλοντικά, της Πάτρας - και στην κυκλοφοριακής ανακούφισης του κέντρου της πόλης, αφετέρου στον εξαναγκασμό ολοκλήρωσης κι εφαρμογής του θεσμοθετημένου σχεδίου πόλης.
Παράλληλα, η έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου θα εξισορροπήσει τις επιπτώσεις στη μείωση της επισκεψιμότητας λόγω της συνεχούς αύξησης της τιμής των καυσίμων, ενώ δεν θα επιβαρύνει με δυσανάλογο κόστος συμπολίτες που, είτε μεταβαίνουν καθημερινά στην πρωτεύουσα της χώρας, είτε την επισκέπτονται για διάφορες επείγουσες ανάγκες, λόγου χάρη υγείας.
Η σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με την Αθήνα δια μέσω του πλέον σύγχρονου συγκοινωνιακού μέσου, του ηλεκτροκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου, θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να προσεγγίζουν καθημερινά το Λουτράκι με τρόπο οικονομικό, αξιόπιστο και ασφαλή, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της οικονομίας της πόλης μας ολόκληρο το χρόνο.
Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχα,
Περιμένουμε λοιπόν άμεσα να ενημερωθούμε για τις δικές σας κινήσεις σχετικά με τα ανωτέρω.