ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ;

Α' ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

"Όχι σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων"

Η εφετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με το διορισμό του μικρότερου αριθμού εκπαιδευτικών των τελευταίων δέκα ετών, με αποτέλεσμα να χαθούν για άλλη μια χρονιά χιλιάδες διδακτικές ώρες. Παράλληλα καταργήθηκε η Π.Δ.Σ., περιθωριοποιήθηκε η Ενισχυτική Διδασκαλία, έκλεισαν ουσιαστικά πολλά αθλητικά σχολεία και υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα Μουσικά.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να χειροτερέψει μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, που για το 2011-2012 προβλέπει το χαμηλότερο ποσοστό για την Παιδεία των τελευταίων 35 ετών. Ήδη το Υπουργείο προσανατολίζεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Ήδη έχουν ξεκινήσει διεργασίες των «υπηρεσιακών παραγόντων» για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου. Όλες όμως αυτές οι διεργασίες, ανεξάρτητα πώς τις βαφτίζουν (εξορθολογισμός ή άλλα ηχηρά ), ένα όνομα έχουν. Χειροτέρευση των συνθηκών διδασκαλίας για καθηγητές και μαθητές και περισσότερα έξοδα για τους γονείς. Σίγουρα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα μακρύ κατάλογο δυσμενών επιπτώσεων από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων. Το θεωρούμε όμως περιττό.

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας με ολοκληρωμένα υπομνήματα συστηματικά από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει ενημερώσει την κοινή γνώμη και τους αρμοδίους φορείς για τις στεγαστικές ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής μας.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας θα αντιταχθεί σε κάθε συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων, τη στιγμή που στην περιοχή Κορίνθου και Λουτρακίου απαιτείται η κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων, η κατάργηση του αίσχους των λυομένων αιθουσών διδασκαλίας που όλο και πληθαίνουν στα προαύλια των σχολείων, η εξασφάλιση στέγης για τα σχολεία που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να μη συναινέσει στην υποβάθμιση των συνθηκών σπουδών των μαθητών του Δήμου τους και στην κοινωνική υποβάθμιση των πιο απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίες κυρίως θα πληγούν από τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις.

Καλούμε τους γονείς να μας στηρίξουν στον αγώνα μας που είναι και δικός τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε αγώνα ενάντια στις περικοπές κάθε είδους.