ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=56

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΓΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


«Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο που αφορά μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα για την ισχυροποίηση της Αυτοδιοίκησης.

Μέσα σε ένα περιβάλλον δυσμενών συνθηκών που δημιουργεί η οικονομική κρίση, ικανοποιείται επί της ουσίας, η απαίτηση των πολιτών για μια Αυτοδιοίκηση που παράγει πολιτική σε τοπικό επίπεδο, σχεδιάζει και υλοποιεί αποφάσεις συνδέοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατική συμμετοχή με την αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών και των προκλήσεων της εποχής μας.

Στη σημαντική αυτή αλλαγή καλωσορίζουμε τους νέους συνδημότες μας από το Δήμο Αγίων Θεοδώρων.

Πιστεύω ειλικρινά ότι, όλοι μαζί, με την ενεργό συμμετοχή μας στις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε ένα Νέο Δήμο, μεγαλύτερο και ισχυρότερο, προς όφελος των πολιτών των Αγίων Θεοδώρων, του Λουτρακίου, της Περαχώρας, των Ισθμίων και των Πισίων.

Σήμερα ξεκινά μια Νέα Εποχή.»

Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 15-04-2010: Ο Γ. ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Η. ΚΟΦΙΝΑ "SPA-σάρχη"

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ!

του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
www.steliosmarkellos.gr


Κορινθιακός μας κόλπος : Σημαντικότατος φυσικός πόρος και κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη όλων των γύρο μας νομών, που περιβρέχονται από αυτόν. Δυστυχώς, η ανθρώπινη δραστηριότητα εξακολουθεί, αγνοώντας τις συνεχείς, σαφέστατες ενδείξεις, να σιγοτρώει, να καταστρέφει τον πολυειδή πλούτο αυτού του θαλασσίου μας χώρου. Σοβαρότατους πλέον κινδύνους διατρέχει ο κορινθιακός μας, από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο.
Η συνεχιζόμενη ακώλυτα και χωρίς αιδώ εναπόθεση της, κατά την διαδικασία παραγωγής αλουμινίου από βωξίτη, κόκκινης λεγόμενης λάσπης στον κορινθιακό μας θαλάσσιο πυθμένα, δοκιμάζει την αντοχή των πλέον σκληρών μας συναισθημάτων. Η δραστηριότητα συγκεκριμένης βιομηχανίας, απ την οποία προκύπτουν 1,06 τόνοι κόκκινης λάσπης ανά τόνο παραγομένου αλουμινίου, έρχεται καθημερινά σε επαφή με τις αιχμηρές γωνίες της ίδιας μας της ζωής. Έρευνες επιστημονικές έχουν αποδείξει, πως ένα μεγάλο κομμάτι του πυθμένα στον κορινθιακό μας κόλπο (περίπου 300 km2 !), έχει κυριολεκτικά καλυφθεί από αυτή την περίφημη πλέον κόκκινη λάσπη. Παράλληλα, έχει από τις χρόνιες συσσωρεύσεις, δημιουργηθεί και ένα ολόκληρο βουνό από αυτή τη λάσπη, ύψους 30 m ! Πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου Πατρών, έδειξαν, πως η εν λόγω λάσπη, είναι εμπλουτισμένη και με ραδιενεργά στοιχεία Ουρανίου, Ραδίου και Θορίου ! Οι ανιχνευόμενες δε τιμές, είναι 16 φορές για το Ουράνιο και 7 φορές για το Ράδιο υψηλότερες από τις μέσες παγκόσμιες τιμές !
Άραγε, η Πολιτεία είναι ικανοποιημένη και σε πιο βαθμό από τέτοιου είδους σκανδαλώδη, άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία φαινόμενα ; Οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, που ΄΄παράγει΄΄ και την κόκκινη λάσπη, σε ποιο βαθμό άραγε τηρούν τις του μέσου ανθρώπου, προδιαγραφές ;

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ youtube.com: DEF LEPPARD - ANIMAL

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80. ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ "HYSTERIA" ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ "LOVE BITES"

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Έχοντας, πλέον, μπει στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, επικοινωνήσαμε με τον κ. Λογοθέτη, ο οποίος, αφού δεν μας άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου, μας δήλωσε τα εξής:
"Μετά την ανακοίνωση, τον προηγούμενο Δεκέμβρη, της πρόθεσής μας να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου μας, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, έχει δημιουργηθεί ένα θετικότατο κλίμα αποδοχής στην υποψηφιότητά μας. Αυτή την υποψηφιότητα εμείς καθημερινά προσπαθούμε να την ενισχύσουμε με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων πολιτών, με στόχο την δημιουργία μιας νέας προοδευτικής – αναπτυξιακής πρότασης για το Δήμο, ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και να κερδίσουμε τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου του 2010. "
"Όλη η προσπάθεια την οποία κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, εδράζεται απόλυτα στην κοινωνία των πολιτών. Η δύναμή μας αντλείται από όλους τους Δημότες, ανεξάρτητα σε ποιον κομματικό φορέα αυτοί ανήκουν. Έχουμε επίσης βαθιά πεποίθηση ότι από όλους τους κομματικούς χώρους υπάρχουν πολίτες οι οποίοι είναι ικανοί και άξιοι να προσφέρουν στον τόπο μας. Το όραμα για τον τόπο μας, οι δράσεις οι οποίες αναπτύσσουμε και η προοπτική την οποία θέλουμε να δώσουμε, δεν μπορεί να κλίνει σε αυστηρά κομματικά όρια. Έτσι θα προχωρήσουμε, έτσι θα οδηγήσουμε το Δήμο μας έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα."
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ 36 ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 15-04-2010: Δ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΣ ΠΡΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: "ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΑΤΕ ΣΤΟ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ"

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΑΛΠ



Μια από τις αξιόλογες πρωτοβουλίες του ΔΟΑΛΠ είναι η ποδηλατοδρομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαΐου στις 11 το πρωί. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στο παραλιακό πάρκο, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο μέχρι το Waves. Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ποδηλάτες όλων των ηλικιών, μια που είναι μικρή και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
Ευκαιρία είναι, λοιπόν, να «ξεσκουριάσουν» πολλοί από μας από την αδράνεια του χειμώνα και όχι μόνο.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ youtube.com: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ

ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ (ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!

Καλημέρα!

Πριν βιαστείτε να πείτε "πήξαμε από blog", ρίξτε μια ματιά στο καινούριο μας ιστολόγιο. Δεν πρόκειται για άλλο ένα από τα καλά πολιτικά blog που υπάρχουν στην πόλη μας, αλλά για μια προσπάθεια για ενημέρωση - πολιτική και μη - και ταυτόχρονα για ψυχαγωγία μέσω του διαδικτύου.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα blog που στοχεύει στο να ξεκινάτε μαζί του τη μέρα σας.
Θα είναι ευχαρίστησή μας να λαμβάνουμε τις παρατηρήσεις σας στη διεύθυνση
loutrakitv@gmail.com

Ευχαριστούμε.

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Γ. ΠΕΤΡΙΤΣΗ


του Π. Μνηματίδη

Είναι θεμιτό κάθε πολιτικό πρόσωπο να έχει τις φιλοδοξίες του. Ένα από τα πράγματα, όμως, που κάνει τους πολιτικούς ηγέτες να ξεχωρίζουν, είναι η λήψη σωστών αποφάσεων στον κατάλληλο χρόνο. Κύριο χαρακτηριστικό ενός ηγέτη είναι η δύναμη να σταθμίζει τη σοβαρότητα των καταστάσεων και, στο όνομα αυτής της σοβαρότητας, να έχει το ψυχικό σθένος να βάζει σε δεύτερη μοίρα, έστω και προσωρινά, τις ατομικές του φιλοδοξίες. Πρόσφατη είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Γ. Πετρίτση να διεκδικήσει τη δημαρχία στις εκλογές του Νοεμβρίου, δύο σχεδόν χρόνια μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παύλου. Έχει, όμως, σταθμίσει την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα των προβλημάτων που η τετραετία Γκιώνη έχει επιφέρει στην πόλη; Έχει σταθμίσει τις συνέπειες στο συμφέρον των δημοτών, στον πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται, αλλά και στον ίδιο, εάν εμμείνει σε αυτή του την απόφαση;


ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;

Αν ο Γ. Πετρίτσης είχε αναλύσει την παρούσα κατάσταση σωστά, θα είχε κατασταλάξει στο συμπέρασμα ότι, ειδικά σήμερα, απαιτείται μεγάλη εμπειρία, δεδομένου ότι: - Η τετραετία Γκιώνη έχει δημιουργήσει μια δυσμενή κατάσταση στην εικόνα της πόλης προς Βουλευτές, προς κρατικούς φορείς, προς τους ίδιους τους δημότες, - Ο Καλλικράτης, κατά πάσα πιθανότητα, θα δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο Δήμο, που θα χρειάζεται έμπειρα χέρια να τον κουμαντάρουν, ειδικά στην αρχή. Αυτά τα δεδομένα δημιουργούν νέες υψηλότατες απαιτήσεις πείρας. Ο Γ. Πετρίτσης έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος. Ποια είναι, όμως, η εμπειρία και η προσφορά του στα δημοτικά δρώμενα; Είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας, ιδιαίτερα σε ένα διευρυμένο και με αυξημένες αρμοδιότητες Δήμο (ειδικά μετά την κατάργηση των νομαρχιών) και στην κατάσταση που θα παραλάβει η νέα δημοτική αρχή το Δήμο μας; Γιατί, λοιπόν, αρνείται πεισματικά τη συνεργασία με τον Π. Παύλου, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, του έχει απευθύνει ο πρώην Δήμαρχος;


ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ;

Όσον αφορά αυτούς που σκέφτονται να είναι υποψήφιοι σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, πρέπει, μεταξύ όλων των άλλων, να σκεφτούν τι συνέβη στις εκλογές του 2006, με την υποψηφιότητα Πρωτονοτάριου. Τότε, όλοι οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό του - μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής ζωής του Λουτρακίου - αγωνίστηκαν για να βγει, τελικά, δημοτικός σύμβουλος μόνο ο Δημήτρης, ακυρώνοντας έτσι, ουσιαστικά, τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες.


(ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ 36 ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ" ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ)

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 15-04-2010: Γ. ΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣ Γ. ΓΚΙΩΝΗ: "ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΙΦΩΝΗ"



ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΕΛΦΙΝΙΑ" ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν τα δελφίνια της αγωνιστικής ομάδας του Α. Ο. "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" Λουτρακίου, στην Κολυμβητική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στο Περιστέρι με την επωνυμία «11ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ». Κατέκτησαν 13 μετάλλια (6 ΧΡΥΣΑ - 6 ΑΡΓΥΡΑ – 1 ΧΑΛΚΙΝΟ) Στην αποστολή συμμετείχαν 8 αθλητές-τριες (Αποστόλου Γεώργιος – Θώδη Μαρίνα - Κουκουλομάτης Στυλιανός - Μεζίνη Δήμητρα - Μεζίνη Αναστασία - Μούτσος Στέλιος - Μούτσου Αναστασία - Πέππας Σπυρίδων). Τα μετάλλια κατέκτησαν: Χρυσά: Αποστόλου Γεώργιος στα 50 και στα 100 μ. πεταλούδα, Μεζίνη Αναστασία στα 200 μ. ύπτιο, Μεζίνη Δήμητρα στα 100 & στα 200 μ. ύπτιο, Πέππας Σπυρίδων στα 50 μ. πεταλούδα. Αργυρά: Αποστόλου Γεώργιος στα 200 μ. πεταλούδα, Κουκουλομάτης Στυλιανός στα 50μ. πεταλούδα, Μεζίνη Αναστασία στα 50 & στα 100 μ. ύπτιο, Μεζίνη Δήμητρα στα 50 μ. ύπτιο, Μούτσου Αναστασία στα 100 μ. πρόσθιο. Χάλκινα: Πέππας Σπυρίδων στα 100 μ. ελεύθερο.

TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ youtube.com: VAN HALLEN - JUMP

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΕΡΑ HEAVY ROCK ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ "1984" ΤΟΥ 1984, 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Νο 1 ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ games.gr