ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός εγκατέλειψε την κυβέρνηση Παπαδήμου θεωρώντας ότι υπάρχει ασυμφωνία με τα άλλα κόμματα σε τρία βασικά ζητήματα: Πρώτον δεν θα έπρεπε να μειωθούν περαιτέρω μισθοί – συντάξεις, Δεύτερον δεν θα έπρεπε να απολέσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να υπαχθούμε στο αγγλικό δίκαιο και Τρίτον θα έπρεπε να ακολουθήσουμε μία ενιαία, στιβαρή πολιτική σε σχέση με την λαθρομετανάστευση. Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να διαφωτίσει ορισμένες απευχόμενες πτυχές του δεύτερου ζητήματος, για να γίνει όσο τον δυνατόν κατανοητή η πολυπλοκότητα ορισμένων «ρητρών», τόσο σε νομικό, όσο και σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. 

Ως «Κανόνας Χρυσού» νοείται η σταθερή ισοτιμία στη βάση της τιμής του χρυσού, μίας σταθερής αξίας πού κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει. Διασφάλιζε την περίπτωση ότι η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάζει την ποσότητα του χρήματος στην οικονομία αν δεν έχει αποκτήσει περισσότερο χρυσό (1). Ή με άλλες κουβέντες τα κράτη πρέπει να εμποδίζονται από το να τυπώνουν χρήματα για τις ανάγκες τους ώστε να εξασφαλίζεται ο πληθωρισμός σε σταθερά επίπεδα και να επικρατεί συναλλαγματική σταθερότητα διεθνώς. Εάν και θεωρείται πεπερασμένη θεωρία από πολλούς θεωρητικούς οικονομολόγους εντούτοις η βάση εκδόσεως νομισμάτων από μία χώρα, πρέπει να έχει και ως βάση τα αποθέματα χρυσού (2).

Ακολουθώντας πάγια τραπεζική τακτική, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τοποθετήσει τα αποθέματα χρυσού σε διάφορα θυσαυροφυλάκια του εξωτερικού (3). Η παραίτηση της χώρας μας από το Ελληνικό Δίκαιο, σύμφωνα με το Μνημόνιο 2 αντανακλά άμεσες συνέπειες, μεταξύ άλλων, και στην απευχόμενη περίπτωση, που κάτι δεν πάει καλά και χρειαστεί να γυρίσουμε σε δικό μας νόμισμα. Η εκ πονηρού εκ μέρους των δανειστών μας εφαρμογής του Αγγλικού Δικαίου (4) στην δανειστική αυτή σύμβαση, κυριολεκτικά μας ευνουχίζει από την δυνατότητα προστασίας των αποθεμάτων μας σε χρυσό, αφού με βάση το ως άνω δίκαιο, θα αποτελεί εύκολη λεία «εκτέλεσης» εκ μέρους τους, με σκοπό την προνομιακή ικανοποίηση τους (5). Αρκεί η μη πληρωμή έστω και μίας δόσης εκ μέρους της χώρας μας, τόκων ή κεφαλαίων και το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, αμέσως θα εκδώσει σχετική απόφαση, οι δανειστές θα «μπλοκάρουν» τον χρυσό πού, όπως ανέφερα παραπάνω, βρίσκεται προς φύλαξη σε αλλοδαπή τράπεζα και η πατρίδα μας θα βρίσκεται έωλη και χωρίς την δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης και διαφύλαξης του δημοσίου συμφέροντος. Η χώρα θα αδυνατεί ακόμα και να κόψει δικό της νόμισμα, δεχόμενη πιέσεις από κάθε λογής δανειστές και τα think tank τους, τους οίκους αξιολόγησης. Σημειωτέον εδώ ότι όλα τα παραπάνω δεν τυγχάνουν μόνο απλές εικασίες αλλά μπορούν να συμβούν, πράγμα πού επαναλαμβάνω απευχόμαστε, αλλά η συναίνεση άνευ όρων και η έλλειψη διορατικότητας εκ μέρους των Παπαδήμου – Σαμαρά - Βενιζέλου μας φανερώνει πόσο λεπτά και δυσδιάκριτα είναι τα όρια της βαριάς αμέλειας και του δόλου. 

Η άνευ όρων υποταγή της χώρας μας στην Μνημονιακή σύμβαση απαιτούσε την απαξίωση κάθε ήρεμης φωνής, κάθε λογικής πού ήθελε να διαπραγματευτεί με καλυμμένα τα «νώτα», σε περίπτωση πού κάτι δεν πάει καλά. Εξάλλου στις διαπραγματεύσεις και σε κάθε είδους παρεμφερείς συμφωνίες πάντα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι κάτι μπορεί να πάει καλά. 

Η άνευ όρων παράδοση της χώρας σε ρήτρες όπως πχ. το Αγγλικό δίκαιο και η εμμονή ότι όλα πήγαν καλά, στράγγιξε, στραγγίζει και θα στραγγίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για την διασφάλιση των συμφερόντων της. Όταν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. λοιπόν μιλούσε για την απαραίτητη χάραξη ενός Σχεδίου B (το οποίο επαναλαμβάνω όχι μόνο έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε διαπραγματευτικά αλλά να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τι θα γίνει εάν κάτι δεν πάει καλά …..) απαξιωνόταν εντέχνως με λαϊκίστικους χαρακτηρισμούς και κάθε επιχείρημα, παρά την σοβαρότητα και την λεπτότητα της κατάστασης, έπεφτε στο κενό. 

Ιωάννης Κοτσίρης 
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ.
Για επικοινωνία kotsirhs@otenet.gr 
Τηλ.6932663443 

1 Ετσι και ο Βαρουφάκης «Κρίσης Λεξιλόγιον» σελ.69 πού όμως θεωρεί ότι πρόκειται για ξεπερασμένη θεωρία. Η άνευ όρων και περιορισμών κοπής νομίσματος εκ μέρους των Κεντρικών Τραπεζών και ειδικά των Αμερικάνων προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κρίση εκτίναξε το χρηματιστηριακά ασφαλές καταφύγιο του χρυσού στα 1.700 με 1.900 $ η ουγιά τα 4 τελευταία χρόνια, αμέσως δηλαδή μετά την έναρξη της κρίσης, πιστοποιώντας έτσι την αλληλουχία και την αντανάκλαση του με το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. 
2 Η ανάγκη μίας αρχικής τουλάχιστον δυναμικής στήριξης και θωράκισης του νέου νομίσματος είναι επιβεβλημένη. 
3 βλ. & Δελαστίκ σε άρθρο του στο Εθνος της 25/3/2012 με τίτλο «Μας έδεσαν χειροπόδαρα» 
4 Εnglish Law – Governing Law ………!!!!!!!! 
5 Γιατί κάτι μου λέει ότι εάν συμβεί το απευχόμενο, η τιμή του Χρυσού θα κατρακυλήσει ξαφνικά και για όσο καιρό χρειαστεί η αναγκαστική πώληση του κάτω από 1.000 $ η ουγιά………..!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ.


ΠΡΟΣ:
Τους Αξιότιμους κ. κ. Συνεταίρους                    Κόρινθος  3/4/2012


Κυρίες και κύριοι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πιστωτικού Ιδρύματος του ν. 1667/1986 υπό την μορφή Πιστωτικού Συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία <Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου  Συν. Π. Ε.> που εδρεύει στην Κόρινθο (Λ. Αθηνών 33) και εκπροσωπείται νόμιμα, προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια Τακτική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 28  Απριλίου του 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π. μ., στην αίθουσα Συνεδρίων Κτίριο Διοίκησης  (Λ. Αθηνών 33, Κόρινθος), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1) Υποβολή για συζήτηση και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμός, Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης, Πίνακας Διάθεσης Αποτελεσμάτων και Προσαρτήματος) της λήξασας Διαχειριστικής Χρήσης 31/12/2011.
2) Υποβολή προς Έγκριση, της Έκθεσης Διαχείρισης και Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την 17η Διαχειριστική Χρήση από 1/1 - 31/12/2011.
3) Υποβολή της Εκθέσεως  Ελέγχου του  Ορκωτού Ελεγκτή, για την 17 η Διαχειριστική Χρήση από 1/1 – 31/12/2011.
4) Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών  από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, τα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων της «Συνεταιριστικής Τράπεζας» γενικά για τη χρήση του 2011.
5) Εκλογή Ελεγκτικής εταιρείας για την διενέργεια του ελέγχου της χρήσης 2012.
6) Αποδοχή των εγγραφέντων Συνεταίρων το χρονικό διάστημα από 06/06/2011 μέχρι της ημερομηνίας πραγματοποίησης της παρούσας ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και ανακήρυξη αυτών ως μελών της Τράπεζας
7) Έγκριση αντικατάστασης απωλεσθέντος μέλους του Δ.Σ, λόγω αιφνίδιου θανάτου, από αναπληρωματικό μέλος κατά σειρά επιτυχίας στις εκλογές της δεκάτης εβδόμης Μαΐου του έτους 2008, σύμφωνα με τα άρθρα 19 και 46 του καταστατικού.
8) Συμμετοχή της τράπεζας με κάλυψη και καταβολή κεφαλαίων στην υπό σύσταση Α.Ε με την επωνυμία « ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ » και με διακριτικό τίτλο « ΕΑΝΕΠ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε », με έδρα την Κόρινθο.
9)  Μεταβολή της ονομαστικής αξίας της συνεταιριστικής μερίδας.
10) Τροποποίηση του άρθρου 48 του καταστατικού περί συνεταιριστικής μερίδας, ως προς την ονομαστική αξία αυτής και νέα κωδικοποίηση καταστατικού αυτού, μετά την ως άνω τροποποίηση.
11) Ανακοινώσεις – Προτάσεις .
12) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου – Εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών συμπεριλαμβανομένης και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
  
Λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης (επαναληπτική ή μη) θα διακοπεί για να συνεχίσει  την 13η του μηνός Μαΐου, αποκλειστικά για την διεξαγωγή των ανωτέρω αρχαιρεσιών και ώρα από 9.00 π.μ έως και 19.30 μ.μ στα παρακάτω 7 εκλογικά κέντρα:
Κατάστημα Διοίκησης  (Λεωφόρος Αθηνών 33 Κτήριο 1), Κατάστημα Ιωνίας (Λ. Αθηνών 31 Κτήριο 2), Κατάστημα Άργους (Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 6), Κατάστημα Τριπόλεως (28ης Οκτωβρίου 23), Κατάστημα Καλαμάτας (Νεοδόντος και Κολοκοτρώνη 2), Κατάστημα Σπάρτης (Κων/νου Παλαιολόγου 57), Κατάστημα Ασπροπύργου (Δημητρίου Λιάκου 3).
Σε περίπτωση δε προσέλευσης ψηφοφόρων θα είναι δυνατή η παράταση του χρόνου ψηφοφορίας με απόφαση του εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής.


Αν κατά την ανωτέρω ημερομηνία δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου το Σάββατο 5 Μαΐου 2012 στις 10:30 π.μ. και αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία θα συνέλθει σε τρίτη και τελευταία συνεδρίαση το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης και χωρίς άλλη πρόσκληση.



    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Γεώργιος Δαλαμαρίνης                          Παντελής  Ρεκλείτης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Παρακαλούμε να προσέλθετε  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ισθμίας στις  10 Απρίλη 2012, ημέρα Τρίτη  και ώρα 19:00  για συζήτηση και λήψη απόφασης, για τα παρακάτω  επείγοντα θέματα  της ημερήσιας διάταξης:

1)     «Ενημέρωση και λήψη απόφασης για την οικονομική ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας – Τρόπος κατανομής»
2)    «Ενημέρωση και λήψη απόφασης επί του θέματος της διακοπής από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου μας, της επιχορήγησης βυτιοφόρων για την εκκένωση βόθρων».


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής

Κοινότητας Ισθμίας

  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ