ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΟΛΗ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Έτοιμοι για νέους αγώνες είναι οι εργαζόμενοι στην πόλη μας, επ' ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ιδιαίτερα δε μετά και το αγωνιστικό μήνυμα του Δημάρχου της, Κ. Λογοθέτη:

"Η σημερινή συγκυρία οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής κρίσης, μας δείχνει ότι η Εργατική Πρωτομαγιά είναι πάντα ένας φάρος που πρέπει να καθοδηγεί τις σκέψεις μας. Οι αγώνες των εργαζομένων, που ανέτρεψαν τον εργασιακό μεσαίωνα , πρέπει να καθοδηγούν τις πράξεις μας και να στηρίζουμε σε κάθε περίπτωση, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, χωρίς καμία παραχώρηση στα κελεύσματα των καιρών που θέλουν να τα καταργήσουν."

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ - Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΡΟΣ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ: "ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ"!!!

... ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ "ΠΡΕΜΟΥΡΑ" ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ;

Άλλο πάλι και τούτο. Μετά το θέμα για την έλευση των βοθρολυμάτων τμήματος του Δήμου Βέλου - Βόχας στο Λουτράκι, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 8ο θέμα έχει τίτλο:

"Εξέταση αιτήματος Δήμου Βέλου - Βόχας για δωρεάν παροχή νερού προς υδροδότηση σχολικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Βόχας."

Γιατί άραγε τόση πρεμούρα για τη Δήμο Βέλου Βόχας, στον οποίο - συμπτωματικά, βέβαια - βρίσκεται η γενέτειρα του Π. Μπεγλίτη;

Και καλά, δεν λέει κανείς όχι να δοθεί νερό στους μαθητές, σε όποιο Δήμο κι αν βρίσκονται, τι θα γίνει όμως αν καταφθάσουν στο Δήμο μας παρόμοια αιτήματα κι από άλλες περιοχές;

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Η ΗΤΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΓΚΙΩΝΗ

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αυριανή Μέρα της Κορινθίας" που κυκλοφορεί σήμερα:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Λήψη Απόφασης για εκμίσθωση τμήματος αιγιαλού στο Λουτράκι, προς τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής.

2.Λογιστική τακτοποίηση οικονομικού έτους 2010.

3.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού (α’ τρίμηνο 2011).

4.Αποδοχή ποσού #14.866,68# € από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού Κ.Ε.Π. Δήμου μας & κατανομή αυτού.

5.Αποδοχή ποσού #880,00# € από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβάσεων έργου Κ.Ε.Π. Αγ. Θεοδώρων.

6.Έγκριση ένταξης του έργου: “Κατασκευή 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου (Ο.Τ. 131)” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ)”.

7.Έγκριση οικονομικών απολογισμών, ετών 2008, 2009 & 2010, του ν.π. “Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικής Αντίληψης Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.)”.

8.Εξέταση αιτήματος Δήμου Βέλου - Βόχας για δωρεάν παροχή νερού προς υδροδότηση σχολικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Βόχας

9.Εξέταση αιτήματος ΚΑΤΙΝΑΡΗ Ευαγγελίας για χορήγηση άδειας πώλησης νερού εκτός διοικητικών ορίων Δήμου.

10.Εξέταση αιτήματος της “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” για χορήγηση τεσσάρων παροχών ύδρευσης για τους χώρους στάθμευσης του αυτοκινητοδρόμου “Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα”.

11.Ορισμός εκπροσώπου Δήμου με τον αναπληρωτή του στη B/θμια Επιτροπή Ελέγχου Σταυλισμού Ζώων & Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Ζωικών Προϊόντων.

12.Εξέταση αιτήματος ΖΑΖΟΥ Θεώνης για απότμηση πεζοδρομίου έμπροσθεν ιδιοκτησίας της (πάρκινγκ σε πυλωτή πολυκατοικίας), επί της οδού Κολοκοτρώνη (Ο.Τ. 29) στο Λουτράκι.

13.Εξέταση αιτήματος ΚΕΣΤΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ Βασιλικής για απότμηση πεζοδρομίου έμπροσθεν ιδιοκτησίας της (3 πάρκινγκ), επί των οδών Περιάνδρου & Υψηλάντου (Ο.Τ. 53) στο Λουτράκι.

14.Διαγραφή ή μη οφειλών από τους υπ’ αριθ. 556 & 559 έτους 2010 βεβαιωτικούς καταλόγους από πρόστιμα ανέγερσης & διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών, επονόματι ΑΛΕΞΙΟΥ Τριανταφυλλιάς & Ιωάννη.

15.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Διαμόρφωση παιδικής χαράς πλατείας Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές” του τέως Δήμου Αγ. Θεοδώρων.

16.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας” (αρ. μελ. 3/2009)

17.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Δημοτική οδοποιία Λουτρακίου” (αρ. μελ. 8/2010)

18.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Κατασκευή νέου Νεκροταφείου Λουτρακίου” (αρ. μελ. 52/2007).

19.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Συντήρηση οδοποιίας στο τ.δ. Πισσίων” (αρ. μελ. 41/2010).

20.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: “Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας – Λ. Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας (Τμήμα Β’ & Τμήμα Δ’)”.

21.Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: “Κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου Λουτρακίου” (αρ. μελ. 96/2007).

22.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Μάιος).

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Ο επιχειρηματίας Ν. Γριμάνης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού PROMED, που δραστηριοποιείται και στο Λουτράκι, έκανε πρόταση συγχώνευσης του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ Άργους, στο οποίο είναι πρόεδρος, με το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ, το οποίο, ως γνωστόν, από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Ώρα των σπορ" τόνισε αρχικά: «Είμαστε Ενωσίτες. Πονάμε την ομάδα. Στενοχωριόμαστε για αυτό που συμβαίνει.

Οι πόρτες της ΑΕΚ Άργους είναι όμως ανοιχτές. Η διαβάθμιση του μπάσκετ της Μάνας ΑΕΚ στη Β’ Εθνική ίσως αποδειχθεί λυτρωτική.

Εμείς είμαστε διαθέσιμοι, πάντως, αν υπάρχει μία υγιής κατάσταση και εφόσον βεβαίως παραμείνουμε στην Α2 κατηγορία να συνεργαστούμε».

- Μιλάτε για συγχώνευση; Για να μη φοβόμαστε τις λέξεις…

«Δεν φοβάμαι τις λέξεις. Το λέω ευθέως. Για συγχώνευση μιλάω. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην εξελιχθεί αυτή η καλή συγκυρία για την μπασκετική ΑΕΚ σε αυτό που λέμε «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έπειτα από μια καταστροφή μπορεί να προκύψει κάτι καλό».

- Σε ό,τι αφορά στην ισχύουσα νομοθεσία και στις προοπτικές για μια τέτοια συνεργασία είναι προφανές ότι θα χρειαστεί χρόνος και ψάξιμο.

«Ξέρω ότι γίνεται. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα, ας περιμένουμε τον εκπρόσωπο του κυρίου Φιλίππου, τον Σωκράτη Λαμπρόπουλο.

Θέλω να βοηθήσω. Όπως περιμένω και τους ανθρώπους της ΑΕΚ να βοηθήσουν. Όσο για την έδρα; Υπάρχει και το κλειστό του Λουτρακίου. Θα δούμε!»

"Ο ΛΗΘΑΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΚΑΛΟΜΑΡΙΑ"

του Δημήτρη Καραπατά

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πιθανόν να θυμούνται τη λέξη Σκαλομαρία που χρησιμοποιούνταν ευρέως τη δεκαετία του 40 και του 50. Η λέξη αυτή περιέγραφε όλους τους παράνομους, κατά κύριο λόγο, που σκαρφάλωναν στα πιο απόκρημνα σημεία των αστικών τροχιόδρομων (ΤΡΑΜ), χωρίς εισιτήριο (τσαμπατζήδες) για να επωφεληθούν τα πλεονεκτήματα της δημόσιας συγκοινωνίας. Πολλές φορές στερούσαν τις θέσεις των επιβατών που είχαν καταβάλει αντίτιμο εισιτηρίου. Η δε εικόνα που παρουσίαζαν οι αστικοί τροχιόδρομοι, με αυτούς να κρέμονται από τα σκαλιά ή από τα όργανα σύζευξης σαν τσαμπιά, ήταν επιεικώς αντιαισθητική.
Σήμερα, εν έτη 2011, μια άλλη Σκαλομαρία λαμβάνει χώρα, όχι στην Αθήνα, όπως ίσως σας πέρασε από το μυαλό, αλλά στο Λουτράκι, αυτή τη φορά.
Πρόκειται για τη δημαρχιακή Σκαλομαρία. Κι αναφερόμαστε σε ορισμένους (δυστυχώς είναι αρκετοί) που έχουν μαζευτεί και προσπαθούν να γαντζωθούν στο δημαρχιακό μέγαρο για να ικανοποιήσουν ατομικές φιλοδοξίες.
Χωρίς να έχουν τα προσόντα, πασχίζουν με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να πετύχουν ιδιοτελείς σκοπούς, αρπάζοντας μια θεσούλα έμμισθη, αδιαφορώντας αν θα κάψουν κόσμο και κοσμάκη.
Την ίδια ώρα, ο πρώτος πολίτης του δήμου, του οποίου η μέχρι τώρα πορεία επιβεβαιώνει τα απαισιόδοξα προεκλογικά σενάρια, φαίνεται μάλλον ότι ανέχεται τη δημαρχιακή Σκαλομαρία.
Θα πρέπει έστω και τώρα, ο δήμαρχος να συνέλθει από το λήθαργο που φαίνεται να έχει πέσει και να αποκόψει πρόσωπα που μπορεί να βλάψουν τόσο την ίδια τη δημοτική αρχή, αλλά πρωτίστως τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου.
Ήρθε η ώρα να κόψει την φόρα σε όλους αυτούς ο Κώστας Λογοθέτης που έχουν αρχίσει τη ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΚΑΛΟΜΑΡΙΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ"!

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όσους ασχολούνται με τα κοινά στην πόλη μας, η ανάρτηση - εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας - στο blog του Πάνου Ηλιακόπουλου, η οποία ξεκάθαρα καλεί τον Κώστα Λογοθέτη να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου!

Τονίζεται ότι ο Πάνος Ηλιακόπουλος ήταν συνεργαζόμενο μέλος του συνδυασμού "Με τους Πολίτες Μπροστά" του Κ. Λογοθέτη, φρόντισε όμως έγκαιρα να διαχωρίσει τη θέση του, μόλις αντιλήφθηκε την πορεία στην οποία οδηγείται ο Δήμος μας.

Χαρακτηριστικά, ο Π. Ηλιακόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Η πρόταση του loutraki-press για παραίτηση του Κώστα Λογοθέτη δεν είναι ουρανοκατέβατη, αλλά ούτε έχει εξαχθεί και αβασάνιστα. Πρόκειται για προϊόν ώριμης σκέψης, θεωρώντας ως δεδομένο που οδηγείται η σημερινή τοπική πολιτική κατάσταση.
Το loutraki-press πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του ο Κώστας Λογοθέτης είχε διαγνώσει το ναυάγιο που ήδη έχει ξεκινήσει."

"Αυτά τα πράγματα για τους μη μυημένους δεν είναι ευδιάκριτα, με αποτέλεσμα τα στελέχη του συνδυασμού του, να αδυνατούν να τα αντιληφθούν με την τακτική που κινείται ο Κώστας Λογοθέτης."

"Στελέχη του συνδυασμού του, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αντιληφθεί πλέον ότι το καράβι μπάζει από παντού."

"Το φρόνιμο για τον ίδιο είναι να αναλογισθεί τα προαναφερόμενα, να τον βοηθήσουν και οι οικείοι του και να λάβει σφίγγοντας τα δόντια τη μεγάλη απόφαση, αποχωρώντας από την πολιτική τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά."

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ: ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Δεν είναι μικρός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ακρωτηριασθεί ή χάσει τη ζωή τους, στη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, από τη χρήση βεγγαλικών. Όπως προκύπτει από τις έρευνες του ΠΑΚΟΕ, τα περισσότερα πασχαλινά βεγγαλικά κατασκευάζονται σε πρόχειρα εργαστήρια, διακινούνται χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και χρησιμοποιούνται παράνομα, από άτομα που τις πιο πολλές φορές δεν έχουν γνώση και εμπειρία. Μπορεί τα πυροτεχνήματα, οι κροτίδες, οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά να φαίνονται εντυπωσιακά, είναι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνα και δυστυχώς, τα περισσότερα θύματα κακής χρήσης των βεγγαλικών, είναι παιδιά.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 10-14 ετών με τραυματισμούς που κυμαίνονται από εγκαύματα ελαφριάς μορφής μέχρι και ακρωτηριασμούς ή απώλεια οφθαλμών. Στοιχεία του Συστήματος Καταγραφής Ατυχημάτων Εξωτερικών Ιατρείων καταδεικνύουν πως κάθε χρόνο σημειώνονται 154 τραυματισμοί από βεγγαλικά σε παιδιά, με το 69% να συμβαίνουν την περίοδο του Πάσχα. Το 68 % των τραυματιών είναι παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, με το 93 % να είναι αγόρια που αυτοτραυματίζονται και τα υπόλοιπα κορίτσια που τραυματίζονται από άλλους. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων (ποσοστό 92 %), τα παιδιά τραυματίζονται την ώρα που παίζουν με πυροτεχνήματα δίχως την επίβλεψη κάποιου ενήλικα ενώ $ στις 10 φορές, εκρήγνυνται στα χέρια τους κροτίδες. Δύο στα δέκα τραυματισμένα παιδιά, χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο συνήθως για περισσότερο από μια βδομάδα ενώ σε περίπου μία στις τρεις περιπτώσεις, τα παιδιά υφίστανται πολλαπλά τραύματα.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα βεγγαλικά:
• Πρόκειται για υλικά επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή και για την ίδια τη ζωή.
• Τα είδη πυροτεχνίας (κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα κ.λπ.) δεν είναι παιχνίδι.
• Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους.
• Η κατοχή και η χρήση των ειδών αυτών, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά όπως και η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές και καταστήματα χωρίς άδεια των Αστυνομικών Αρχών.
• Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.
• Στις περιπτώσεις που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη, εκτός από τους ίδιους, διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.
• Όλα τα βεγγαλικά περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό χημικών ενώσεων, ανάλογα με το "εφέ" που πρόκειται να δημιουργήσουν. Σχεδόν όλα περιέχουν πυρίτιδα (μπαρούτι), η οποία αποτελείται από 75 % νιτρικό άλας (συνήθως νιτρικό κάλιο ΚΝ03), 15 % ξυλοκάρβουνο (συνήθως από κληματόβεργες), 10 % θειάφι (8) και διάφορα άλλα μεταλλικά άλατα. Όταν πυροδοτείται ένα πυροτέχνημα, λαμβάνει χώρα μια σειρά αντιδράσεων, ανάλογα με τα συστατικά του. Οι αντιδράσεις που παράγουν αυτά τα αέρια, εκλύουν μεγάλο ποσοστό θερμότητας, το οποίο προσθέτει στην εκρηκτική δύναμη του πυροτεχνήματος. Έτσι, εκτός από τα ατυχήματα που έχουν συμβεί από την έκρηξη των πυροτεχνημάτων, έχουν αναφερθεί και εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις εγκαυμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του ΠΑΚΟΕ, το 48 % των ατόμων όλων των ηλικιών κατά μέσο όρο, φοβάται να πάει στην εκκλησία το βράδυ της Αναστάσεως λόγω των βεγγαλικών. Τι μέτρα πρέπει να λάβουμε:
• Πρέπει να ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους τραυματισμού και να τα αποθαρρύνουμε να χρησιμοποιούν βεγγαλικά.
• Στην Ανάσταση, είναι καλύτερο να αποφύγουμε τα σημεία με συνωστισμό, να κρατάμε τα παιδιά μακριά από τον πυρήνα των βεγγαλικών και να μη τα σηκώνουμε ψηλά.
• Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας σε καμία περίπτωση πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα και όχι μόνο και δε μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας καθώς με την τριβή και μόνο είναι δυνατό να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.
• Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπο μας και στα μαλλιά μας ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά και φυσικά να μην τα πετάμε σε άλλους, ούτε αστειευόμενοι.
• Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα μέσα σε πολύ κόσμο για να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελα μας.
• Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά.
• Αν είμαστε υπεύθυνοι για το άναμμα των βεγγαλικών, πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.
• Να φυλάμε τα πυροτεχνήματα σε ένα κλειστό κουτί.
• Να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσεως των πυροτεχνήματος.
• Να ανάβουμε πάντα τα πυροτεχνήματα με ένα λεπτό κερί και σε απόσταση ίση με το μήκος του χεριού μας.
• Να καθόμαστε μακριά από τα πυροτεχνήματα.
• Να μην επιστρέφουμε στο χώρο των αναμμένων πυροτεχνημάτων για να ανάψουμε κάποιο που έσβησε.
• Να φοράμε γάντια όταν ανάβουμε πυροτεχνήματα που βγάζουν σπίθες και να τα ανάβουμε ένα - ένα.
• Να μη δίνουμε στα μικρά παιδιά να κρατούν πυροτεχνήματα που βγάζουν σπίθες. Ας προστατέψουμε τα παιδιά και τους εαυτούς μας!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΤΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ"


του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
www.steliosmarkellos.gr


Λύπη και απορία προκαλεί στον Έλληνα πατριώτη η προχειρότητα της σημερινής Πολιτείας, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα. Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός δηλ. χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε ;;; να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο ! Προφανώς, πρόκειται για παράλειψη. Κάποιοι δεν κάνουν σωστά, σοβαρά τη δουλειά τους. Κιέχουν ευθύνη. Κυρίως όμως ευθύνη έχουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε. Από αυτά αντλούμε αξιοπρέπεια, πάθος, ελπίδα. Με αυτά, ο ήλιος Ανατέλλει ξάνα. Καλούμε συνεπώς το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα. Τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται. Και δεν συγχωρούνται. Η Ελλάδα μας, μεστην ιστορία της, πορεύεται πάντα ολομόναχη. Χωρίς φίλους πραγματικούς. Φορές-φορές δε, δείχνει να οδεύει ολόισια προς το τέλος του ολοκόκκινου σαν αιμα δικού της απογεύματος. Γι' αυτό, χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει επιδοτούμενα σεμινάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ.
Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους, δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου να εκπαιδεύσουν ΔΩΡΕΑΝ τους εργαζόμενους τους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Τα σεμινάρια που θα διοργανωθούν είναι τα εξής:

1. ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
3. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Η διάρκεια του κάθε Σεμιναρίου θα είναι 40 ώρες, και η υλοποίησή τους θα είναι σε ώρες εκτός ωραρίου εργασίας.
Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε ένα (1) μόνο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.
Οι καταρτιζόμενοι που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα πάρουν από τον ΟΑΕΔ – με κατάθεση σε τραπεζικό τους λογαριασμό - το ποσό των 5,00 Εuro ανά ώρα κατάρτισης.
Πληροφορίες κ. Τσελέπη, τηλ.:2741024464 Φαξ: 2741021173

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Χ. ΚΑΣΙΜΗ

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Κορινθίων για το 2011. Πολλά που κατασκευάζουν μιαν εικονική πραγματικότητα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και οδηγούν στην στρεβλή ανάγνωσή της.
Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει στο παρελθόν, τόσο για το περίφημο υπόλοιπο του Δήμου, όσο και για τη ανάγκη να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε οι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, ούτε τα τοπικά ΜΜΕ.
Έτσι επικράτησε η εικόνα ενός ισχυρού οικονομικά Δήμου η οποία ενίσχυσε την εκλογική νίκη του κ. Α. Πνευματικού. Σήμερα επιχειρείται και πάλι η δημιουργία μιας αντίστοιχης εικόνας από την Δημοτική Αρχή και από τα φιλικά (ή και από τα αδιάφορα για την ουσία του θέματος) τοπικά ΜΜΕ. Της εικόνας ενός Δήμου ο οποίος, παρά την κρίση, αυξάνει το ύψος του Προϋπολογισμού του!
Είναι όμως έτσι στ’ αλήθεια;
Πόσο πραγματική είναι η αύξηση του Προϋπολογισμού του Δήμου;
Διατύπωσα κάποιες αρχικές παρατηρήσεις στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που δόθηκε για τη μελέτη του, ήταν περιορισμένος.
Ο Προϋπολογισμός είναι επί της ουσίας συρρικνωμένος και όχι αυξημένος.
Ας πάρουμε τα πράγματα ξανά από την αρχή. Επαίρεται η δημοτική αρχή ότι ο Προϋπολογισμός αυξήθηκε από 75 εκατ. περίπου το 2010 σε 79.737 εκατ. το 2011 και ότι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία.
Αν και η αύξηση του Προϋπολογισμού από μόνη της δεν είναι το κριτήριο, γιατί σημασία έχει η εκτέλεση του Προϋπολογισμού και ο τελικός απολογισμός, τα δεδομένα αποκαλύπτουν μιαν άλλη πραγματικότητα:
Στον ‘αυξημένο’ Προϋπολογισμό του 2011 έχουν προστεθεί στα έσοδα:
• η μισθοδοσία των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν από την Νομαρχία και τα μισθώματα από τις μεταφορές των μαθητών (σύνολο 1,685 εκατ. περίπου) και
• οι προνοιακές ενισχύσεις (9,5 εκατ. περίπου).
Δηλαδή ένα σύνολο 11,185 εκατ.

Έχουν εγγραφεί ως έσοδα επίσης:
• 1,1 εκατ. από τον ‘Θησέα’, που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα εισπραχθεί,
• 0,5 εκατ. ‘εισφορές λόγω ένταξης ή επέκτασης πολεοδομικών σχεδίων’,
• 1,245 εκατ. για ‘εκποίηση ακίνητης περιουσίας’,
• μια αύξηση 4,304 εκατ. (6,710 εκατ. από 2,406 το 2010) από τις ‘προσαυξήσεις και πρόστιμα’
που μας δίνουν ένα νέο σύνολο 7.149 εκατ. (των οποίων βέβαια οι εισπράξεις αμφισβητούνται έντονα στο 2011) και διαμορφώνουν μαζί με τα προηγούμενα 11.185 εκατ. μια συνολική προσθήκη στον Προϋπολογισμό του 2011 της τάξης των 18.334 εκατ.
Συνεπώς, αν αφαιρέσουμε αυτό το ποσό από τον Προϋπολογισμό των 79,737 εκατ. θα είμαστε σε ένα ποσό των 61,403 εκατ. (79,737-18,334), που συγκριτικά με τον Προϋπολογισμό των 75 εκατ. του 2010 πλησιάζει μια πραγματική μείωση της τάξης του 20% περίπου.
Και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό αν κανείς δει την μείωση των επιχορηγήσεων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΕΕ κλπ) που έχουν συρρικνωθεί στο 38% του ποσού του 2010 (στα 5,636 εκατ. από 14,730 εκατ.) αλλά και την κατά περίπου 60% μείωση των Έκτακτων Εσόδων (στα 14,821 εκατ. από 34,183 το 2010).
Δεν είναι όμως μόνο αυτά! Το πολυδιαφημισμένο, προεκλογικά, «υπόλοιπο» προβλέπεται να πέφτει στα 7,67 εκ. για το 2011 ενώ οι οφειλές φαίνεται ότι πλησιάζουν τα 7 εκατ. και οι εκκρεμότητες με τα συνεχιζόμενα έργα καλά κρατούν. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι αυτή την φορά δεν αμφισβητήθηκε η κριτική μου για το περίφημο «υπόλοιπο», ούτε η αναφορά μου στο πλασματικό του μέγεθος.
Άρα, μιλάμε για σημαντική, ουσιαστική μείωση του Προϋπολογισμού που είναι και αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που προβλέπει τη συρρίκνωση των δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία μείωση, προβλέπεται να φτάνει τα 500 εκατ. κάθε έτος, μέχρι το 2013. (Σ’ αυτό προστίθεται σήμερα και η ανακοίνωση της κυβέρνησης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία, όπου σημειώνεται ότι πέραν του ποσού αυτού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ‘συνεισφέρει’ στα κρατικά ταμεία άλλα 600 εκατ. ευρώ από αυξήσεις στα τέλη και άλλες πηγές εσόδων).
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Η Δημοτική Αρχή αρνείται να ομολογήσει δημόσια αυτή την πραγματικότητα, να συζητήσει διεξοδικά, με σοβαρότητα τον Προϋπολογισμό και να ιεραρχήσει με διαφάνεια τις προτεραιότητες του Δήμου στις νέες συνθήκες. Έτσι από την μια κομπάζει με άκρατη φιλαρέσκεια για την αύξηση του Προϋπολογισμού και από την άλλη προειδοποιεί ότι το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Θα την υποστεί όμως, μα πάνω απ’ όλα θα την υποστούν οι πολίτες.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στο ρόλο των τοπικών ΜΜΕ σ’ αυτό το, συχνά αντιφατικό παιχνίδι εντυπώσεων. Όμως αυτή η πολιτική υποκρισία δεν οδηγεί πουθενά. Έχει φέρει την χώρα εδώ που βρίσκεται και απαιτείται αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας από όλους μας.

ΜΕ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Στον τελικό της Standart Division προκρίθηκε στους άνδρες η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Στον κρίσιμο ημιτελικό που έγινε απόψε στην αίθουσα TAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η εθνική ομάδα κέρδισε την Πορτογαλία με 3-1, ανέτρεψε την ήττα της με 3-2 στη Λισσαβόνα και πήρε πανάξια την πρόκριση.
Εκεί θα αντιμετωπίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Τουρκία, η οποία απόψε αντιμετωπίζει εντός έδρας την Τουρκία, ενώ ήδη έχει επικρατήσει με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό.
Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στην Πορτογαλία, μεγάλος πρωταγωνιστής για τα ελληνικά χρώματα ήταν ο Παναγιώτης Γκιώνης.

ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10554&subid=2&pubid=128552684

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Έκπληξη και απογοήτευση έχει προκαλέσει στο Λουτράκι η ανακοίνωση για τη συνάντηση του Κ. Λογοθέτη με τον υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικητιάδη. Και αυτό διότι, στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε,

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ!!!

Αλήθεια, τι γίνεται με εκείνη την προεκλογική δέσμευση, που αναφερόταν στην τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων κάποιων επιχειρήσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο και, κατ' επέκταση, το Δήμο μας;

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!


του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
Στέλιου Μάρκελλου
www.steliosmarkellos.gr


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην αγορά εργασίας. Πλήρης η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Εξώφθαλμη η μείωση των νέων προσλήψεων. Κραυγαλέα η κυριαρχία των ελαστικών μορφών εργασίας. Μία στις δύο νέες προσλήψεις αφορά στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Στην εκ περιτροπής εργασία ! Πάνω από 300 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, μετατρέπονται σε μερικής ή σε εκ περιτροπής εργασία.

Και η ανεργία στον νέο ενεργό πληθυσμό μας ; Η φωτιά της έχει φθάσει κυριολεκτικά στο ταβάνι. Στρατιές οι συμπολίτες μας, που δεν έχουν δουλειά. Που δεν έχουν κάν χρήματα, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Γεμάτη από απόγνωση και από αρνητισμό η καθημερινότητά τους. Όλα σιωπούν στο πέρασμά τους. Και ο άνεμος ακόμα, προσεκτικός, γλιστρά αθόρυβος μπρος στην απύθμενη ανασφάλειά τους. Που οδηγούμεθα άραγε ως πρόσωπα, ως τοπική κοινωνία προσώπων ; Με στραμμένο το βλέμμα μας προς το Πάσχα, ατενίζουμε την Ανάσταση σαν προοπτική και της δικής μας συναναστάσεως και σωτηρίας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ;


Σε παράδεισο των αισθητικών επεμβάσεων θα επιχειρήσει να μετατρέψει την Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, υποψήφιος δήμαρχος εάν εκλεγεί. Η μόνη λύση για να αυξήσει την τουριστική κίνηση.
Τα στήθη πάντα ήταν πόλος έλξης των ανδρικών βλεμμάτων και ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτό πρέπει να σκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της Χρυσής Ακτής Τομ Τέιτ.
Ο Τέιτ πρότεινε να μετατραπεί η πόλη σε παράδεισο των πλαστικών επεμβάσεων όπου οι γυναίκες θα συνδυάζουν τις διακοπές τους με την ενίσχυση του φυσικού τους κάλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6 Η "ΣΤΕΨΗ" ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Το Σάββατο στις 18:00, μετά τον αγώνα χάντμπολ του Ποσειδώνα, θα πραγματοποιηθεί η στέψη της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ για την άνοδό της στην Γ` Εθνική.
Θα ήταν τιμή για όλους να αφιέρωναν λίγο χρόνο να βρεθούν κοντά στην ομάδα, να τους χειροκροτήσουν και να συμμετέχουν στην χαρά της ανόδου τους.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μια όμορφη γιορτή ετοιμάζεται για το Σαββατοκύριακο από το Τοπικό Συμβούλιο Κορίνθου και Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων, πάνω σε μια ιδέα της ομάδας Πολιτισμού της Κίνησης Πολιτών. Δείτε το πρόγραμμα στο


και όσοι έχετε παιδιά ή αισθάνεστε παιδιά παρακολουθείστε τις διήμερες εκδηλώσεις.

"ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: "ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΧΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η μεταφορά των λυμάτων από την Βόχα και το Βέλο στο Λουτράκι, είναι κάτι χειρότερο από έγκλημα. Είναι ΛΑΘΟΣ.

Το όνειρό μας για το Λουτράκι και την Περαχώρα είναι ένας Δήμος αυτόνομος, αυτοδύναμος, που να διαθέτει όλες τις υποδομές για τους πολίτες του και να είναι Δήμος - πρότυπο για την αυτοοργάνωσή του στην Κορινθία και σε όλη την Ελλάδα.
Για την διαχείριση των λυμάτων η πρότασή μας ήταν και είναι η αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού που ήδη λειτουργεί, η λειτουργία τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων (που σημαίνει ότι το νερό θα είναι κατάλληλο για άλλες χρήσεις, όπως η άρδευση και οι αγροτικές καλλιέργειες) και η πλήρης λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων.
Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, επί δημαρχίας Γιώργου Γκιώνη, προώθησε τις απαραίτητες μελέτες (για το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, την άρδευση κ.α.) για την αναβάθμιση και την τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό. Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Ιούλιος 2010). Κατασκευάσθηκε ο αποθηκευτικός χώρος, το κτίριο και η δεξαμενή για τα ύδατα που θα προκύπτουν από την τριτοβάθμια επεξεργασία.
Τι αφήσαμε στον επόμενο Δήμαρχο να κάνει; Να πάρει την υπογραφή ενός Υπουργείου – γιατί τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία έχουν υπογράψει… Και αντί γι’ αυτό τον είδαμε να επιχειρεί να αποσπάσει την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου περασμένα μαύρα μεσάνυχτα…

Όσα ακούγονται για πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις, ελπίζουμε να είναι κακή πληροφόρηση. Γιατί θα δείξουν ότι ο Δήμαρχος του τόπου μας είναι κομματικά εγκλωβισμένος. Άλλα διδάσκει η αυτοδιοικητική παράδοση και ιστορία των δημοτικών αρχόντων…
Περιμένουμε από τον δήμαρχο να διαψεύσει ότι του «επιβλήθηκε» η υποστήριξη του έργου. Περιμένουμε και από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και την δημοτική πλειοψηφία, όχι μόνο να διαψεύσουν ότι υπήρξε κομματική παρέμβαση, αλλά και να ξεκαθαρίσουν ότι δεν στηρίζουν το έργο που θα φέρει τόνους λυμάτων στο Λουτράκι.

Ο Κ. Λογοθέτης οφείλει να απαντήσει: Υπάρχουν αντισταθμιστικά ανταλλάγματα; Μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί παράγοντες της Βόχας και της βόρειας Κορινθίας θα ωφεληθούν αν στείλουν τα λύματά τους στο Λουτράκι. Όμως το Λουτράκι τι θα κερδίσει; Πιστεύει ο Κ. Λογοθέτης ότι θα αναβαθμιστεί ο τουριστικός χαρακτήρας του Ισθμού αν φτάσουν τα βοθρολύματα της Κορινθίας; Μήπως θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;

Κάθε νοικοκύρης φροντίζει πρώτα τα του oίκου του, και αυτό πρέπει να κάνει και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Αφού λύσει τα δικά του προβλήματα, βοηθά και τους άλλους. Αποτελεί κατάργηση της λογικής να δεχθεί το Λουτράκι τα λύματα της βόρειας Κορινθίας, την ώρα που το καλοκαίρι ο βιολογικός μόλις που μπορεί να επεξεργάζεται τα λύματα του Λουτρακίου και της Κορίνθου. Μήπως ο Κ. Λογοθέτης θέλει να διώξουμε τους τουρίστες για να κάνει την δουλειά του; Γιατί δεν αντιπροτείνει την κατασκευή μονάδος βιολογικού καθαρισμού στην δυτική Κορινθία που είναι και πιο κοντά στο Δήμο Βέλου – Βόχας;

Υπάρχει ένα ακόμη θέμα. Η προσπάθεια να «ξεγελαστεί» το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Δεν τιμούν τον Δήμαρχο αυτές οι κουτοπόνηρες λογικές, τις οποίες δυστυχώς έχουμε δει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Κακή αρχή κάναμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 4 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΒΟ



Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ, κε ΚΟΛΛΙΑ...


... για το θέμα της επέκτασης του βιολογικού του Λουτρακίου, που θα μετατρέψει τη λουτρόπολή μας - όπως εύστοχα παρατήρησε ο Γ. Γκιώνης - σε "βοθρατζίδικο" της βορειοανατολικής Κορινθίας;

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Α.Ο «Ποσειδών» Λουτρακίου θερμά ευχαριστεί τους φίλαθλους, τα μέλη τους αθλητές του, που πρόθυμα αλλά κυρίως διακριτικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμπαράστασης για τον «αγώνα ζωής» που διεξήχθη στην πόλη μας.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως τα παιδιά μας μέσα από τον Αθλητισμό διδάσκονται και υποστηρίζουν ανθρώπινες αρετές όπως ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη παρόλο που οι καιροί που βιώνουμε είναι δύσκολοι και αποτρέπουν εκ των πραγμάτων οποιαδήποτε συμμετοχή.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως οφείλουμε να υπηρετούμε και να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας όπως θα κάναμε για τον ίδιο τον εαυτό μας.
Μόνον έτσι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια και ήσυχη συνείδηση.
Θερμά συγχαρητήρια επίσης σε όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτή την προσπάθεια. Δράσεις και πρωτοβουλίες σαν αυτήν, θα πρέπει να συνεχίζονται προς όφελος όλων εκείνων έχουν ανάγκη σε μια προσπάθεια μιας κοινωνίας που δείχνει να μην έχει χάσει τα φιλάνθρωπα αισθήματά αλλά και την ελπίδα της!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ"

Παιδιά, να οργανωθούμε και να δουλέψουμε

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια δεν είναι υποχρεωμένα να απασχολούνται με τους ερασιτεχνισμούς της δημοτικής αρχής. Ειδικά δε, όταν συζητούνται σοβαρά θέματα (όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου) που αφορούν το αύριο των πολιτών και την συνέχιση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Τι χαρακτηρίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής:

1. Είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημάρχου Γκιώνη και όχι του Κ. Λογοθέτη.
Από τα 15,5 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος, μόνο τα 3 εκατ. είναι για νέα έργα.
Τα συνεχιζόμενα έργα στην Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας είναι 7,6 εκατ. και στην Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων 4,9 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή ο Κ. Λογοθέτης υλοποιεί το πρόγραμμα Γκιώνη και Σοφία – από την σκοπιά αυτή, ως Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών οφείλουμε, να συγχαρούμε την δημοτική αρχή! Δεν περιμέναμε ότι τόσο σύντομα θα μας έδινε δίκιο!

2. Άσφαλτος και ξερό ψωμί.
Από τα 3 εκατ. που είναι για νέα έργα το 38% (δηλαδή 1,15 εκατ.) πάνε για άσφαλτο (οδοποιία). Είναι φανερό που εξαντλείται το όραμα Λογοθέτη για τον νέο Δήμο μας…

3. Τα έργα που υποσχέθηκε ο Κ. Λογοθέτης έμειναν στο «θα».
Από τα 60 νέα έργα που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα, μόνο 7 περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κ. Λογοθέτη! Από τα 15,5 εκατ. του Τεχνικού Προγράμματος μόνο 370.000 ευρώ δόθηκαν για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες. Τα άλλα έργα με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν;

4. Άργησε.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 εκπονήθηκε στην κυριολεξία την ύστατη στιγμή, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και όχι βέβαια των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες έκαναν το καλύτερο δυνατόν. Τα Τεχνικό Πρόγραμμα δόθηκε στους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας 4 ώρες πριν την συνεδρίαση, και γι’ αυτό η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβασης Πολιτών ζήτησε αναβολή. Με την πρότασή μας συμφώνησαν και Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα την αποχώρηση των Συμβούλων της παράταξής μας προκειμένου να προστατευθεί η αξιοπιστία του οργάνου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα παρουσιάσθηκε χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη Γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής δεν έχει συγκροτηθεί!
Τα σχόλια για την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει σωστά ένα τόσο μεγάλο θέμα, ανήκουν στους πολίτες.

5. Απουσίες έργων.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 δεν υπάρχει το έργο του Παραλιακού Πεζόδρομου από το Λιμάνι έως τον Αγιο Ανδρέα, που έχει εκπονηθεί από την ΔΑΕΤ και υπάρχει Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία παραδίδεται στον Δήμο. Επίσης δεν υπάρχει και το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Δρόμου από το ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. Γαλανόπουλος» έως την Δημ. Υπαλλήλων.

6. Απαραίτητα έργα.
Υπάρχουν 53 νέα έργα για τα οποία η αναγκαία προκαταρτική εργασία έχει γίνει από την δική μας Αρχή. Αυτά είναι: Οριστική Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας Λουτρακίου, Μελέτη νέου Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, Μελέτη Δρόμου Περαχώρας - Βουλιαγμένης, Μελέτη νέου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου, Μελέτη Κόμβου Κολυμβητηρίου, Μελέτη Αντιδιαβρωτικής Προστασίας Αγ. Σωτήρας Σχίνου, Μελέτη Στερέωσης Αγ. Αθανασίου Πισίων, Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» για 4 Δημοτικά Κτίρια.
Είναι μικρή η εγγραφή της δαπάνης προκειμένου να ολοκληρωθεί η Οριστική Μελέτη Οριοθέτησης των Ρεμάτων της Πόλης του Λουτρακίου. Είναι ένα έργο απαραίτητο για να προχωρήσει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η εφαρμογή της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Λουτρακίου. Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να βρει από σήμερα κιόλας τρόπους πιθανής ένταξης σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα των έργων για την Αντιπλημμυρική Προστασία Λουτρακίου.

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών είναι παράταξη ευθύνης και θα συνδράμει στην υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όποτε και αν της ζητηθεί, αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε από το τεράστιο έργο που έγινε την 4ετία 2007 - 2010.
Σημειώνουμε ότι τα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα είναι: Κολυμβητήριο, Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, Ανακαίνιση Μπό-Ριβάζ, Νέα Βιβλιοθήκη, Δρόμος Περαχώρας –Πισίων, Αλιευτικό Καταφύγιο, Ανακατασκευή Γηπέδου Περαχώρας, Νεκροταφείο Λουτρακίου, Στερέωση Ι. Ναού Αγίου Ανδρέα. Η δημοτική αρχή δεν βρήκε δικά της έργα να κάνει;
Η συνολική δαπάνη των έργων που έγιναν από την δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη την 4ετία 2007 - 2010 είναι 24 εκατ. ευρώ – πρόγραμμα και έργο που ποτέ δεν είχε δει ο τόπος μας.

ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
www.steliosmarkellos.gr


Δημοτικό Σχολείο του ορεινού Ψαρίου : Κορμός ολόλευκος νεαρού πάντα κέδρου. Μία γλυκιά, πραγματική, όχι κίβδηλη συγκίνηση. Στέκεται στητό το σχολείο αυτό. Ίσιο. Ακίνητο. Φυτεμένο σαν δένδρο μπρος στα αλληλοδιάδοχα γεγονότα αιώνων. Εκπροσωπεί ένα χωριό 400 περίπου κατοίκων, που στέκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων. Που ζει κάτω από αντίξοα γεωγραφικά και καιρικά δεδομένα. Που οι χιονοπτώσεις του είναι πάγιες στους χειμερινούς καιρούς. Που σφίζει από ζωή, από νεολαία, από ελπίδα. Και που φωτίζεται απόλα αυτά. Αριθμεί το σχολείο αυτό 19 μαθητές, με 11 παιδιά στο νηπιαγωγείο και με 15 παιδιά στην προσχολική τους ηλικία. Αν καταργηθεί, οι κίνδυνοι μετακίνησης των μαθητών του σε άλλο σχολείο (σε ποιο άραγε ; ), θαποτελούν απειλή μόνιμη για τα παιδιά. Πληγή ανοιχτή για τους γονείς. Πρόβλημα πολυειδές για την καθημερινή τους μεταφορά (με το ΚΤΕΛ άραγε ;) από και προς τα σπίτια τους.

Εν τέλει, καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων σε Ψάρι, Αγιονόρι, Καίσαρι ή Σπαθοβούνι, προκαλούν αντιδράσεις μείζονες στην τοπική μας κοινωνία. Οδηγούν σε πεσμένα γόνατα απέλπιδων. Θυμίζουν τη βουτιά, το μακρόσυρτο γλίστρημα του κύκνου. Συνιστούν έλλειμμα μαθησιακό στον ανήφορο της γνώσης. Στον ιδρώτα της αισθησιακής μόρφωσης

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πρόεδρε, μάζεψε επιτέλους τον Τσάνα.


Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ): "ΕΞ΄ ΑΡΧΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ" (Σ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ)

Συγκλόνισε στην τοποθέτησή του στο θέμα της μεταφοράς των βοθρολυμάτων του Δήμου Βόχας - Βέλου στο Λουτράκι, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Σ. Νικολάου. Παρότι εκλεγμένος στους Αγ. Θεοδώρους, τόνισε:
"Τι προοπτική και τι όραμα έχουμε για την πόλη μας;"


ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΛΟΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

... όπου παρέστη ως καλεσμένος των Οικολόγων Πράσινων.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (1/4/11): Οι ανάγκες του Λουτρακίου κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αγγίζουν και ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τα όρια επεξεργασίας

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (30/3/11):
Για πρώτη φορά τον Αύγουστο προς Σεπτέμβριο, προσεγγίσαμε τους 45.000 (όριο επεξεργασίας) εμείς στο Λουτράκι και πήγαμε στους 43.500.




Σάββατο 2 Απριλίου 2011

"ΚΑΛΟΦΑΓΟΤΑ" ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ...

"ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"...


... είναι το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε εχτές Τετάρτη 30 Μαρτίου σε εσπερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος , αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη τόνισε ότι <<η επιβίωση και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συμβαδίζει με νέα, καινοτόμα προϊόντα και εξωστρεφείς προοπτικές>>. Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού τόσο η πολιτεία όσο και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στραφούν σε
● μία αγορά και μία οικονομία προσανατολισμένη προς τις εξαγωγές, τη ναυτιλία και τον τουρισμό όπου έχουμε ως χώρα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό
● νέα προϊόντα και υπηρεσίες ως εργαλεία-κλειδιά για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας
● διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων, η εντατικοποίηση της παρουσίας τους σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από τον ανταγωνισμό
● ένα νέο νομικό πλαίσιο με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων άμεσων επενδύσεων από το εξωτερικό

Ομιλήτρια στην ημερίδα ήταν η κα Μάγδα Πετροπούλου υπεύθυνη δράσης της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων , η οποία παρουσίασε αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος στο οποίο μπορούν να υποβάλουν πρόταση είτε μεμονωμένα, είτε ως συμμέτοχος / εταίρος σε ομαδικό σχήμα, οι εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:
α) Μεμονωμένες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών ΚΑΙ έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 01-01-2010.
β) Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα του Εμπορίου, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 01-01-2010, ΚΑΙ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος με τουλάχιστον μία επιλέξιμη επιχείρηση της περίπτωσης (Α).
γ) Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 01-01-2008, ΚΑΙ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο και σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος με τουλάχιστον δύο (2) επιχειρήσεις της περίπτωσης (Α).
δ) Ομάδες (τουλάχιστον τριών) Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας της περίπτωσης (Α) ανωτέρω και υποβάλλουν προς αξιολόγηση και ένταξη εκτός από διακριτό επενδυτικό σχέδιο ΚΑΙ σύμφωνο συνεργασίας κοινών ενεργειών αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος.

Επιχορήγηση έως 50%
Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης διαμορφώνεται ανάλογα με τη κατηγορία επιχειρήσεων στην οποία θα υποβληθεί η επενδυτική πρόταση)

α) 45% για μεμονωμένα Επιχειρηματικά Σχέδια της περίπτωσης (Α)

β) 50% για την περίπτωση των συνεργασιών

γ) 40% για τις μεγάλες επιχειρήσεις

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Προγράμματος.

Ηλεκτρονική υποβολή από 10-03-2011 μέχρι τις 24-05-2011 ώρα 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε μέσω των διαδικτυακών τόπων του Επ[ιμελητηρίου Κορινθίας www.korinthiacc.gr του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΦΕΠΑΕ) και του ΥΠΟΙΑΝ - www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis, www.efepae.gr, και www.diaxeiristiki.gr, ενώ μπορείτε να επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Κορινθίας στο τηλέφωνο 2741024464 υπ. Κα Πανούση

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

«ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ»


Σάλος προκλήθηκε χθες στην πόλη του Λουτρακίου, μόλις μαθεύτηκε η μεταμεσονύκτια προσπάθεια του Κ. Λογοθέτη να ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα που θα μετέτρεπε το Λουτράκι σε «βοθρατζίδικο» (όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Γ. Γκιώνης) της Βορειοανατολικής Κορινθίας. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά, εκθέτουν τον ίδιο το δήμαρχο της πόλης, και θα παρατεθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να μεταπεισθούν οι διαφωνούντες σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας, ώστε το θέμα να επανέλθει και να υπερψηφισθεί τις επόμενες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Εδώ ίσως να ταιριάζει η φράση συνδημότη μας, μόλις, σήμερα το πρωί, έμαθε το θέμα από το ΛΟΥΤΡΑΚΙ TV (αλήθεια, γιατί κάποια από τα «υποτίθεται» έγκυρα blogs σιώπησαν;):

«ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ»