ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

"Παύλος Παύλου : Εγγυητής ανάπτυξης και ευημερίας"

του Γ. Παπαγεωργίου

Στις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουμε είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσουμε σωστά για την τοπική αυτοδιοίκηση που οραματιζόμαστε.

Γιατί είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς αναζητάμε μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, αγωνιστική και διεκδικητική, με ιδέες και προτάσεις, με πόρους και αρμοδιότητες, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αλλά και την πραγματική ανάπτυξη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Με αυτή τη λογική, οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις των δομών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του ‘Καλλικράτη’, η ριζική και συνολική αναδιάρθρωση όλων των διοικητικών μηχανισμών, θα πρέπει λογικά να επιταχύνουν την ανάπτυξη του νέου Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, να εξαλείψουν τις προφανείς ανισότητες μεταξύ των διαφόρων διαμερισμάτων που απαρτίζουν τον νέο Δήμο και να τονώσουν σε μεγάλο βαθμό την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, ώστε ο νέος Καλλικρατικός Δήμος να λειτουργεί οικονομικότερα, αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα πάντα προς όφελος του Δημότη.

Η ριζική αναδιάρθρωση και εξυγίανση του δημόσιου τομέα στο σύνολό του και ιδιαιτέρως της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ανακατανομή προς τα κάτω πόρων, αρμοδιοτήτων και εξουσιών, συμβατών μεταξύ τους, αποτελεί χωρίς αμφιβολία μονόδρομο προόδου υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί που αναλαμβάνουν τα ηνία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων δεν υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως γνωρίζουν σε βάθος τις απαιτήσεις που έχει ανάγκη η νέα ‘Καλλικρατική’ πραγματικότητα...

Κατ’ επέκταση, η ένωση αυτών των δύο Δήμων Λουτρακίου - Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, θα έχει θετικό πολιτικό αποτέλεσμα μόνο αν βασιστεί σε κοινωνικές, διοικητικές, ιστορικές και πολιτισμικές πολιτικές που θα εξυπηρετούν την καλύτερη λειτουργία του νέου θεσμού, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και θα ενδυναμώνουν σημαντικά την τοπική και περιφερειακή Δημοκρατία.

Η οικονομική ανάπτυξη, η παροχή υπηρεσιών και η υλοποίηση προγραμμάτων και πολιτικών περνά πλέον καθοριστικά στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης και το μέγα ζητούμενο πλέον είναι ποιος από τους υποψήφιους Δημάρχους έχει την πείρα, το σθένος αλλά και την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα μεγαλοσυμφέροντα και τις αγκυλώσεις του χθες.

Η αποτροπή, ο έλεγχος και η πάταξη των φαινομένων κακοδιοίκησης που βιώνουμε σήμερα, είναι αναγκαίο να αντιμετωπισθούν άμεσα, καθοριστικά και απόλυτα από ανθρώπους που πλήρωσαν αποδεδειγμένα τη στάση τους και αρνήθηκαν το προσφιλή σε άλλους συμβιβασμό με τα γνωστά κέντρα εξουσίας….

Από την άλλη η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου πρέπει να ακολουθεί ένα γενικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους, να είναι ενταγμένο σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και να διαθέτει τους αναγκαίους πόρους, που θα επαρκούν για την άσκηση των νέων εξουσιών και αρμοδιοτήτων του νέου Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Είναι συνεπώς προφανές ότι σήμερα πριν από κάθε τι άλλο η πολυπλοκότητα των προβλημάτων απαιτεί μια φρέσκια ματιά ενός έμπειρου πολιτικού, που από την 1-1-2011 θα γνωρίζει να οδηγήσει τον Δήμο στο νέο πολιτικό περιβάλλον χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό.

Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν έκτακτες λύσεις οι οποίες μας αναγκάζουν να ξεφύγουμε άμεσα από τα τετριμμένα και τις γνωστές συνταγές του χθες.

Και χωρίς αμφιβολία αυτή τη χρονική στιγμή η πείρα και η γνώση του αντικειμένου από τη μεριά του υποψηφίου Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Παύλου Παύλου παίζουν καθοριστικό ρόλο και αποτελούν ίσως μοναδικό εφόδιο εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον.

Και ήρθε λοιπόν η ώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες συστράτευσης όλων των Δημοτών δίπλα στον Παύλο Παύλου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τολμηρές αποφάσεις που θα βασίζονται πάνω σε γερά αυτοδιοικητικά θεμέλια, σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους ανεξάρτητους και ανεπηρέαστους από τα γνωστά μεγαλοσυμφέροντα….

Και ήρθε η ώρα η αποκέντρωση των εξουσιών που προβλέπει ο ‘Καλλικράτης’ να δημιουργήσει όχι μόνο ένα «καλύτερο κράτος», αλλά μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα καλύτερο και ισχυρότερο Δήμο Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων που θα αποτελεί τον τροφοδότη της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου.

Γιατί τελικά ένας σύγχρονος Δήμος δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε ζωντανές, γερά ριζωμένες και αποδοτικές Αυτοδιοικητικές δομές, σε μια έμπειρη και έντιμη Δημοτική αρχή που θα λειτουργεί πάντα προς όφελός της τοπικής κοινωνίας μακριά από προσωπικά κατάλοιπα, προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές.

Και σ’ αυτή τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο χρειάζεται η ενεργή συμπαράταξη όλων μας.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ youtube.com: YES - LOVE WILL FIND A WAY

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΛΟΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 13/9

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


"Oι προσεχείς δημοτικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για το νέο διευρυμένο Δήμο, όσο βέβαια και για τις διοικητικές μονάδες που τον αποτελούν.
Γνώμονάς μας υπήρξε καταρχήν η υποστήριξη ενός συνδυασμού που θα φέρει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ανεξαρτησίας και της υπερκομματικότητας, τα χαρακτηριστικά των νέων ιδεών και των ολοκληρωμένων προτάσεων, τα χαρακτηριστικά της υπεράσπισης της δημοκρατικής έκφρασης των τοπικών κοινωνιών πέρα από μηχανισμούς, τα χαρακτηριστικά της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Γνώμονας μας υπήρξε η υποστήριξη ενός συνδυασμού που θα εγγυάται την προστασία των δημοσίων αγαθών, που θα εγγυάται την περιφρούρηση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, που θα εγγυάται τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας αναπτυξιακής, βιώσιμης, ανταγωνιστικής με κέντρο τον πολίτη και τις κοινωνικές του ανάγκες.
Γνώμονας υπήρξε η υποστήριξη ενός προσώπου που μπορεί να φωτίζει το δρόμο αυτό, απαλλαγμένο από σκοπιμότητες, από δεσμά, από εξαρτήσεις.
Ο Κώστας Λογοθέτης και η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ΄΄Με τους πολίτες μπροστά ΄΄ ανοίγουν το δρόμο και εγγυώνται την επόμενη ημέρα για το Δήμο μας.
Ανοίγουν το δρόμο ώστε και οι Άγιοι Θεόδωροι να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν σε μία ισχυρή διοικητική μονάδα, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες."


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Επιχειρηματίας
ΦΩΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗ - Επιχειρηματίας
ΤΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ - Δημοτικός Σύμβουλος
ΜΑΥΡΑΓΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Περιβαλλοντολόγος
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Γεωπόνος
ΔΕΔΕ - ΒΛΑΣΤΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ - Οικιακά
ΛΕΖΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ - Οικιακά
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - Επιχειρηματίας
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - Υπάλληλος ΕΛΤΑ
ΣΟΥΓΑΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Πρόεδρος Οικισμού «Ανατολή»
ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ - Πρόεδρος Οικισμού «Κεφα Μπεκα»
ΣΤΑΜΟΥ – ΠΑΝΤΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - Καθηγήτρια
ΔΕΔΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - Δημοτικός Σύμβουλος
ΣΩΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Επιχειρηματίας
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Δημοτικός Σύμβουλος, Αρχηγός Αντιπολίτευσης
ΚΛΕΜΠΕΤΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Συνταξιούχος
ΚΑΤΣΑΝΕΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ - Επιχειρηματίας
ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - Αυτοκινητιστής
ΛΗΜΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - Αγρότης
ΣΤΑΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Δημοτικός Σύμβουλος, Δικηγόρος
ΠΑΝΤΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - Συνταξιούχος
ΚΑΚΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΡΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - Πρόεδρος Οικισμού «Αναγέννηση»
ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - Συνταξιούχος
ΓΚΙΟΥΜΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Συνταξιούχος
ΚΛΕΜΠΕΤΣΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Συνταξιούχος
ΜΠΕΤΣΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Οικιακά
ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - Συνταξιούχος
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - Επιχειρηματίας
ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Συνταξιούχος



Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/9

Τα θέματα των δύο συνεδριάσεων:

Ώρα 7:00 μ.μ.:


1.Έγκριση οικονομικού απολογισμού Δήμου, έτους 2009.
2.Έγκριση δημοτικού ισολογισμού, έτους 2009.


Ώρα 8:00 μ.μ.:

1.Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Ανωνύμου Εταιρείας Τουρισμού (Δ.Α.Ε.Τ.) “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, την 29η Σεπτεμβρίου 2010, στα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση της τροποποίησης και εναρμόνισης του Καταστατικού της ΔΑΕΤ «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.», σύμφωνα με τον Ν. 3463/2006, όσον αφορά:
α) τη μετατροπή της εταιρείας σε κοινή ανώνυμη εταιρεία του Ν. 2190/1920
β) τους σκοπούς
γ) την επωνυμία της σε ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.»
δ) τη μεταβίβαση μίας μετοχής εκ του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

2.Λήψη Απόφασης για λύση της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ε.Κ.Ε.Λ.Π.).

3.Μεταφορά προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (Δ.Ε.Κ.Ε.Λ.Π.) στο Δήμο ή σε ν.π. Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Αορίστου Χρόνου.

4.Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

5.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2010, του ν.π. “Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Λουτρακίου - Περαχώρας Χ. ΘΩΔΗΣ - Γ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ” (Δ.Ο.Α.Λ.Π.).

6.Απευθείας αγορά ακινήτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

7.Έγκριση υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης Πράξεων στα πλαίσια της πρόσκλησης 20.1, με τίτλους:
α) “Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που συνδράμουν στην αμφίδρομη ενημέρωση Δήμου - Πολίτη για πολιτιστικούς τόπους - δρώμενα των Δήμων Λουτρακίου - Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων” (θεματική ενότητα: Αθλητισμός - Πολιτισμός).
β) “Κέντρο Ενημέρωσης Υγείας” (θεματική ενότητα: Κοινωνική Πρόνοια)
γ) “Ανάπτυξη συστήματος πληροφόρησης οδηγών/επισκεπτών και καινοτόμες δράσεις ενημέρωσης πολιτών μέσω εναλλακτικών καναλιών παροχής υπηρεσιών για τους Δήμους του Ν. Κορινθίας, από τους οποίους διέρχεται η Π.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου και Κορίνθου - Πατρών” (Διαδημοτική Συνεργασία – Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης) (θεματική ενότητα: Μεταφορές)

8.Λήψη Απόφασης για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) για εκπόνηση ενεργειακής μελέτης του νέου κτιρίου Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Διάθεση πίστωσης.

9.Παραλαβή της μελέτης, στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στο Σύμφωνο των Δημάρχων, “Ολοκληρωμένος Ενεργειακός Σχεδιασμός του Δήμου - Σχέδιο δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια - Υιοθέτηση του στόχου μείωσης εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CΟ2) από τις δραστηριότητες εντός των ορίων του Δήμου κατά 20% από τα επίπεδα του 2008 έως το 2020.”

10.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης από τους Αγ. Θεοδώρους έως τη Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης, από την Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Α.Ε. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

11.Γνωμοδότηση επί της πρότασης οριοθέτησης υδατορέματος στη θέση “Λειβαδάκι” Λουτρακίου (Ο.Τ. 268).

12.Λήψη Απόφασης για τον καθορισμό κοινοχρήστων χώρων υπαίθριας διαφήμισης για την τριετία 2011 - 2013.

13.Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του 4ου τμηματικού προϋπολογισμού της υπ’ αριθ. 55/2010 μελέτης της Δ.Τ.Υ. του Δήμου, για την υπηρεσία “Επισκευή σχολικών κτιρίων”.

14.Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Α.Ε. “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ Α.Ε.”. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Διάθεση πίστωσης.

15.Έγκριση πίστωσης για ηλεκτροδότηση Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Διάθεση πίστωσης.

16.Αποδοχή ποσού #6.000,00# € από Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού ΚΕΠ και κατανομή αυτού. Διάθεση πίστωσης.

17.Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ν.π. “Σχολική Επιτροπή δημοτικού σχολείου Ισθμίας”.

18.Εξέταση αιτήματος ΦΟΡΤΗ Σπυρίδωνα για μίσθωση τμήματος ιδιοκτησίας Δήμου, έμπροσθεν Συνεδριακού Κέντρου, για πρόσβαση σε ιδιοκτησία.

19.Εξέταση αιτήματος ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτη για απότμηση πεζοδρομίου έμπροσθεν ακινήτου του, επί των οδών Μάτση και Υψηλάντου (Ο.Τ. 170) στο Λουτράκι.

20.Εξέταση αιτήματος ΛΑΤΣΙΝΟΥ Μαρίας για απότμηση πεζοδρομίου έμπροσθεν ακινήτου της, επί της οδού Αγησιλάου 14 (Ο.Τ. 3) στο Λουτράκι.

21.Εξέταση αιτήματος ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ Δημητρίου για απότμηση πεζοδρομίου έμπροσθεν ακινήτου του, επί των οδών Ανδρούτσου & 28ης Οκτωβρίου στο Λουτράκι.

22.Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα (Σ.Π.) υπηρεσίας: “Ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων” (αρ. μελ. 7/2010).

23.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: ”Αγροτική οδοποιία περιοχής Λουτρακίου & Περαχώρας” (αρ. μελ. 15/2010).

24.Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: ”Δημοτική οδοποιία Λουτρακίου” (αρ. μελ. 7/2009).

25.Τακτοποίηση και διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών & δικαιωμάτων Νεκροταφείου Λουτρακίου - Περαχώρας, ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντων.

26.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: “Κατασκευή κτιρίου στέγασης υπηρεσιών περιβάλλοντος Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας” (αρ. μελ. 32/2008).

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ξεκίνησαν και φέτος οι εγγραφές της Μουσικής Σχολής για το διδακτικό έτος 2010-2011. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Μουσική Σχολή ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται νέους μαθητές φιλοδοξώντας την καθιέρωση και ανάδειξη της ως πνεύμονα πολιτισμού στην πόλη. Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αφουγκραζόμενη μάλιστα τα σύγχρονα προβλήματα και τις οικονομικές συγκυρίες , διατηρεί τα δίδακτρα των μαθημάτων στα ίδια επίπεδα από ιδρύσεως της. Στη Μουσική Σχολή διδάσκονται πλέον όλα τα μουσικά όργανα και θεωρητικά μαθήματα από άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Νέος Καθηγητής στη Μουσική Σχολή ο διεθνούς φήμης κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης!

Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μιχάλης Δρίτσας, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της Μουσικής Σχολής και της Φιλαρμονικής με τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη. Ο Σπύρος Μουρίκης κορυφαίος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, έχει κερδίσει μεταξύ άλλων το Α’ βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Carl Nielsen και έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, την Ορχήστρα του Conservatoire του Παρισιού, το σύνολο πνευστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Οντένσε, τη Φιλαρμονική της Κοπεγχάγης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Άαρχους και τη Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας . Έχει δώσει επίσης ρεσιτάλ στις σημαντικότερες αίθουσες της Ευρώπης: Het Concertgebouw του Άμστερνταμ, Symphony Hall του Μπέρμιγχαμ και Konzerthaus της Βιέννης ενώ σημαντική είναι η παρουσία του και στη δισκογραφία.

Καθηγητής στη Μουσική Σχολή και ο Βασίλης Πιερρακέας

Η Μουσική Σχολή ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της συνεργασίας της με τον κιθαρίστα και μουσικό παραγωγό Βασίλη Πιερρακέα. Ο Βασίλης Πιερρακέας θα διδάξει στο τμήμα σύγχρονης μουσικής, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα (rock, blues, jazz).

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ games.gr



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο OZZY OSBOURNE!

Μοναδική συναυλία πραγματοποιείται το Σάββατο 25/9 στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, με τον Ozzy Osbourne, τραγουδιστή των Black Sabbath στη δεκαετία του '70. Ο Ozzy, με μεγάλη προσωπική καριέρα τις δεκαετίες του '80 και του '90, θα παρουσιάσει και τραγούδια από το νέο του CD "Scream".





Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΒΑΘΙΑ-ΠΥΚΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΘΛΙΨΗΣ


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

http://www.steliosmarkellos.gr/

Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κορίνθου : Ο δυνατός, παγερός, σαρωτικός άνεμοστρόβιλος, δεν κουράζεται να φυσάει με μανία ακόμα και μέσα στα σωθικά του. Η βροχή πέφτει σαν πλημμύρα κατά πάνω του. Ολοζώντανες οι εικόνες του διάλυσης. Πλημμελής, ανεπαρκής η λειτουργία των κλινικών του. Αργή απελπιστικά η διαδικασία των ΄΄ραντεβού΄΄. Μακρά, αργόσυρτη η λίστα των ασθενών. Ξεχασμένοι, εγκαταλελειμένοι οι διαγωνισμοί. Σημαντικές οι ελλείψεις του, ως προς το διαθέσιμο εξειδικευμένο ιατρικό του προσωπικό και ως προς τα ιατρικά είδη. Ως προς τα μέσα τα λειτουργικά καθημερινής ανάγκης. Φανερή επίσης η προσφορά του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού.
Δρόμοι σκοτεινοί όντως τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί και που συντηρούνται στο νοσοκομείο μας αυτό. Μεγάλη-και κραυγαλέα-η αναβλητικότητα σε διαδικασίες, που αφορούν στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων του. Οι εν λόγω αδυναμίες, προβλήματα, κενά και ελλείψεις, γυρνούν προκλητικά την πλάτη τους στα παντοειδή καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας. Και αποζητούν Φως σε κρυμμένες καλά όψεις του. Επιρρεάζουν ασφαλώς το όλο σύστημα παροχής ποιοτικής και ποσοτικής υγείας στους συμπολίτες μας της κορινθίας. Εμποτίζουν με αρνητικά συμπτώματα το όλο σύστημα υγείας στην τοπική μας κορινθιακή κοινωνία.
Βέβαια, χρονοτριβές, ολιγωρίες, προσκόμματα, τεχνάσματα και σκοπιμότητες στον τομέα της παροχής δημόσιας υγείας, οδηγούν αναπόφευκτα το νου μας σε σκοτεινά, βρώμικα σοκκάκια. Και το κακό είναι, πως και τα πρώτα ακόμη δειλά ίχνη της άνοιξης αργούν να φανούν. Η αυγή καθυστερεί απελπιστικά. Ουδείς δικαιούται όμως να παίζει με την υγεία και με τις ανθρώπινες δυσκολίες, που καθισμένες σε μία πέτρα, αφήνουν να κυλήσουν τα δάκρυα της εγκατάλειψης, της μοναξιάς, του τέλματος.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: "ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ"!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είναι απολύτως σαφές, όπως προκύπτει και από τις δημόσιες δεσμεύσεις μας, αλλά και από τις πάγιες πολιτικές μας αρχές, ότι θεωρούμε την ενημέρωση των πολιτών υποχρέωση της δημοτικής αρχής και ταυτόχρονα αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας.
Είναι πεποίθησή μας ότι η λογοδοσία της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες, είναι όχι απλώς θεσμοθετημένη υποχρέωση, αλλά βασικός πυλώνας της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας μας.
Ο τρόπος και ο χρόνος όμως, που η εκάστοτε δημοτική αρχή επιχειρεί να ενημερώσει τους πολίτες αποτυπώνει το σεβασμό στις αρχές της ενημέρωσης, αλλά και το σεβασμό του προς τους πολίτες.

Είναι πλήγμα για την ενημέρωση και τη λογοδοσία, είναι ταυτόχρονα ένδειξη ασέβειας προς την τοπική κοινωνία, ο τρόπος που η δημοτική αρχή διαχειρίζεται την επανέκδοση του περιοδικού ΄΄ ΔΗΜΟΤΗΣ ΄΄ μετά από αναστολή λειτουργίας 4 χρόνων.

Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι :
Όταν η ενημέρωση είναι ευκαιριακή, τότε παύει να είναι ενημέρωση και μετατρέπεται σε προπαγάνδα.
Όταν η ενημέρωση είναι προσχηματική, τότε παύει να είναι ενημέρωση και μετατρέπεται σε διαφήμιση.
Όταν η λογοδοσία είναι μόνον προεκλογική, τότε παύει να είναι χρήσιμη και μετατρέπεται σε απεγνωσμένη ψηφοθηρία.

Όταν δε, για όλα αυτά χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα και μάλιστα σε μία επιθετική οικονομική συγκυρία για την ελληνική κοινωνία, η οποία επιβάλλει αυστηρή περιστολή των δαπανών και λελογισμένη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τότε δυστυχώς όλο το εγχείρημα αποτελεί απαράδεκτη πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόκληση, την οποία και καταγγέλλουμε.

ΜΕ ΤΟΝ Π. ΠΑΥΛΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΗΣ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΗ:




"ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ,


Νιώθοντας πάντα την ανάγκη της ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ για τον τόπο μας, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Η εθνική οικονομική κρίση, η πρόκληση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και κατά συνέπεια τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν από τη συνένωση των ΔΗΜΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, αλλά και η ανεπαρκής διοίκηση της σημερινής δημοτικής αρχής του Γιώργου Γκιώνη που οδήγησε τον τόπο μας στην ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ και τον ΜΑΡΑΣΜΟ είναι οι συνθήκες που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης σημαντικών τομών.
Θεωρώ ότι η διαχείριση της παρούσας κατάστασης απαιτεί ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΑΚΡΙΑ και ΠΕΡΑ από στενές κομματικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις. Μακριά και πέρα από αναποτελεσματικές τακτικές και μεθόδους που έπληξαν τον τόπο μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενώσουμε τους πολίτες για μια κοινή προσπάθεια με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. Απαραίτητα χαρακτηριστικά των οποίων όμως στερείται η σημερινή διοίκηση.
Αποτελεί χρέος όλων μας να συνδράμουμε ώστε να βγει η τοπική μας κοινωνία από τα ΑΔΙΕΞΟΔΑ. Αδιέξοδα στα οποία ο τόπος μας οδηγήθηκε από τις «λύσεις» του ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΟΥ, της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, του ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ, των ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, της ΑΝΑΡΧΙΑΣ, του ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ, της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ. Πλήττοντας την ποιότητα της ζωής των πολιτών ,προκαλώντας τον μαρασμό του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
Πιστεύω λοιπόν ότι ο συνδυασμός που θα εκλεγεί σε αυτές τις εκλογές και θα αναλάβει τη διοίκηση του τόπου σε αυτή τη δύσκολη εθνική συγκυρία πρέπει να είναι φιλικός προς όλους τους πολίτες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ του καθενός. Μια δημοτική αρχή που να ΣΤΗΡΙΖΕΙ, να ΣΕΒΕΤΑΙ και να ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε όλες τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ δυνάμεις του τόπου ,ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Στοχεύοντας στην κοινωνική συνοχή και στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Να είναι εκφραστής υγιών και καίριων ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ με στόχο ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης που να αφορά όλες τις πλευρές της ζωής μας. Να επανασχεδιάσει όλους τους τομείς του τοπικού ενδιαφέροντος. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ κ.α.. Με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και ΣΧΕΔΙΟ .Ένα σχέδιο στο οποίο θα αναγνωρίζονται οι ανάγκες των πολιτών, οι προοπτικές των ΟΙΚΙΣΜΩΝ και των ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ. Για έναν πραγματικά διευρυμένο δήμο, ξεφεύγοντας από τα στενά τοπικιστικά πλαίσια. Για έναν δήμο με ΟΡΑΜΑ και ΣΤΟΧΟ. Ένα δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ. ΈΝΑ ΔΗΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ που με σύγχρονους τρόπους διοίκησης και με πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους, θα αξιοποιήσει στο μέγιστο τα μέσα που διαθέτει επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα. ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Καταλήγοντας και δεδομένων των ανωτέρω, αποφάσισα κατόπιν ωρίμου σκέψεως να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με επικεφαλής τον ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟ, διότι πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσα παραπάνω. Η πολιτική αυτή επιλογή μου, όπως και κάθε άλλη ,συνοδεύεται από τη σημείωση ότι είμαι πάντα σε ετοιμότητα να ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ σε οποιαδήποτε ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι αντίθετη των ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΜΟΥ."

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τη 13η Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας θα συνεδριάσει για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Λήψη Απόφασης για την εκποίηση, δια πρόχειρου πλειοδοτικού διαγωνισμού, μίας μετοχής της Δ.Α.Ε.Τ. “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, προκειμένου να προσαρμοστεί το καταστατικό της στις διατάξεις του Ν. 3463/2006 και μετατροπή αυτής σε Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 250 του Ν. 3463/2006 και επόμενα.

2.Λήψη Απόφασης για τη συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 186 παρ. 5 για τον καθορισμό της αξίας της μετοχής της Δ.Α.Ε.Τ. “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.” σε συνδυασμό και με την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της εταιρείας του άρθρου 253 Ν. 3463/2006.

3.Λήψη Απόφασης για τη διενέργεια της δημοπρασίας υπό της Δημαρχιακής Επιτροπής ή μη, σύμφωνα με τα άρθρα 103 και 201 του Ν. 3463/2006, της κατάρτισης των όρων συμμετοχής, της σύνταξης της διακήρυξης, της δημοσίευσης, του καθορισμού της ελάχιστης τιμής πρώτης προσφοράς, σύμφωνα με την έκθεση της εκτιμητικής επιτροπής του άρθρου 186 παρ. 5 του Ν. 3463/2006, της διεξαγωγής της δημοπρασίας και της κατακύρωσης του αποτελέσματος αυτής καθώς και κάθε άλλης σχετικής λεπτομέρειας.

4.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

5.Λήψη Απόφασης για μίσθωση ακινήτου στην Περαχώρα για στέγαση διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου.

6.Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους για την προμήθεια ρομποτικού κάδου διαχείρισης απορριμμάτων.

7.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2010, του ν.π. “Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας”.

8.Έγκριση πίστωσης για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

9.Εξέταση αιτήματος ΚΩΤΣΙΟΥ Νίκης για παραχώρηση θέση στάθμευσης, έμπροσθεν της οικίας της επί της οδού Αθ. Οικονόμου 15 στο Λουτράκι.

10.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: “Δημοτική οδοποιία στο τ.δ. Ισθμίας” (αρ. μελ. 82/08).

11.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος).

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ Γ. ΓΚΙΩΝΗ Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Την ένταξή του στον συνδυασμό του κ. Γιώργου Γκιώνη ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Γεωργίου.

Η ανακοίνωση του κ. Θανάση Γεωργίου έχει ως εξής:
«Σε όλη μου την διαδρομή στη δημόσια κοινωνική και πολιτική ζωή των 20 και πλέον ετών, αφουγκράζομαι την αγωνία, τα προβλήματα και τις αναζητήσεις των συμπολιτών μου. Πάντα είχα προτεραιότητά μου τον πολίτη και τον τόπο μου. Ό,τι έκανα και κάνω έχει βασικό άξονα το συμφέρον των Περαχωριτών και των Λουτρακιωτών. Επιδιώκω να λύνω τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας και να βάζω τις βάσεις για την ανάπτυξη, για ένα καλύτερο αύριο.
Η πολιτική μου πορεία ταυτίστηκε με τον Παύλο Παύλου. Είμαστε 20 χρόνια μαζί. Αυτός αρχηγός και εγώ στέλεχος της παράταξής του. Και οι δύο ωφεληθήκαμε πολιτικά και κοινωνικά από την συμμετοχή μας. Κάναμε ότι θεωρούσαμε πως ήταν καλύτερο για τον τόπο μας. Είχαμε επιτυχίες και αποτυχίες, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής. Από την πλευρά μου εργάστηκα με ανιδιοτέλεια για το καλό των συμπολιτών μας από όποια θέση και αν με τοποθέτησαν, χωρίς να φοράω παρωπίδες, χωρίς παραταξιακές αγκυλώσεις και χωρίς προσωπικές επιδιώξεις. Προέρχομαι από μία οικογένεια με πολιτική παράδοση, με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας. Εγώ σήμερα είμαι 47 χρονών. Άρα την μισή μου ζωή την πέρασα με τον Παύλου. Επομένως όποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα, θα πέσουν στο κενό.
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και τον «Καλλικράτη» εισέρχεται σε μία νέα εποχή. Σε μία εποχή με κινδύνους, αλλά και δυνατότητες. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να συστρατευτούμε στην προσπάθεια να συνεχίσουμε να νοιώθουμε περήφανοι για τον Δήμο μας, να κρατήσουμε την ποιότητα ζωής που έχουμε πετύχει εδώ και πολλά χρόνια και να αναπτύξουμε ισόρροπα όλο τον Δήμο. Στην εποχή του «Καλλικράτη» πρέπει να περπατήσουμε μαζί με τους συνδημότες από τους Αγίους Θεοδώρους έχοντας μπροστάρη έναν άνθρωπο με όρεξη και πείσμα, αλλά και να μπορεί να προσφέρει στο Δήμο μας.
Τα τελευταία 4 χρόνια υπέδειξα λύσεις σε προβλήματα που είναι χρήσιμες για τον τόπο από την θέση της αντιπολίτευσης μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εργάσθηκα για τους συμπολίτες μου και την κοινωνία. Συνεργάσθηκα και διαφώνησα με την δημοτική αρχή όπου έκρινα ότι έπρεπε να το κάνω.
Με ικανοποίηση βλέπω ότι την δεύτερη διετία της δημοτικής αρχής Γκιώνη ολοκληρώνονται μεγάλα έργα δεκαετιών που τα έχουμε ανάγκη. Απέφυγε την πολιτική της μακέτας και των υποσχέσεων και δούλεψε παραγωγικά και αποτελεσματικά για τον τόπο. Συνέχισε έργα που είχαν δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας βέβαια τον δικό της χρωματισμό. Χωρίς να τα απαξιώνει ή να τα βαλτώνει. Κατάφερε να ξεκολλήσει έργα που βάλτωναν στην γραφειοκρατία του δημοσίου. Διασφάλισε την συνέχεια του Δήμου στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον τόπο μας.

Η δημοτική αρχή Γκιώνη, όπως κάθε νέας δημοτική αρχή, άνοιξε ένα νέο πολιτικό και αναπτυξιακό κύκλο στον τόπο μας. Για να έχει θετική κατάληξη η νέα πορεία που ξεκίνησε, και συμπεριλαμβάνει και τους συμπολίτες των Αγίων Θεοδώρων, χρειάζεται τη συστράτευση όλων μας. Πρέπει να κινηθούμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, και όχι προσωπικές φιλοδοξίες και ρεβανσισμούς. Πρέπει να εργαστούμε θετικά για το αύριο, κερδίζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Όχι να λύσουμε τις διαφορές του χθες. Αυτές τις έλυσε, και τις λύνει, ο λαός με την ψήφο του. Σήμερα το ζητούμενο είναι ο Δήμος να μην χάσει τον προσανατολισμό που κέρδισε τόσα χρόνια. Να αποτρέψουμε πειραματισμούς.

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με γνωρίζουν και τους γνωρίζω. Άλλοι είναι φίλοι, άλλοι γείτονες, άλλοι συνεργάτες για χρόνια. Σ’ αυτές τις εκλογές οφείλω και εγώ να τοποθετηθώ με βάση τις αρχές που πάντα πρέσβευα και πρεσβεύω. Φυσικό είναι να επιλέξω έναν. Αλλά, όπως έδειξε η πορεία μου, ξέρω να συνεργάζομαι με όλους για το καλό του τόπου μας.
Βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν έργα για τον τόπο. Ο Γιώργος Γκιώνης έδειξε όρεξη και δυναμισμό. Δεν ασχολήθηκε με το παρελθόν. Υπερασπίσθηκε τον Δήμο, λειτουργώντας ως πατριώτης χωρίς πολιτική ή προσωπική ιδιοτέλεια. Αφιερώθηκε στο έργο και στους συνδημότες μας. Έδειξε χαρακτήρα και ακεραιότητα. Έγινε Δήμαρχος όλων. Ξέρω ότι ο Γιώργος Γκιώνης δεν είναι πολιτικός. Είναι όμως ικανός Δήμαρχος και με πείσμα. Έκανε και λάθη, υπάρχουν και παραλείψεις, αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι εργάζεται με όρεξη και πάθος για τον τόπο μας. Έχει ξεκινήσει μία πορεία με βάση την ισόρροπη ανάπτυξη, τον τουρισμό, την κοινωνική συνοχή. Με τους στόχους αυτούς δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς.
Αντίθετα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να τους πετύχουμε. Εγώ από την πλευρά μου θα προσφέρω την πολύχρονη εμπειρία μου συστρατευόμενος μαζί του σ’ αυτή την προσπάθεια. Δηλώνω απερίφραστα τη στήριξη, αλλά και την ενεργό συμμετοχή μου, για να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκίνησε. Χωρίς να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε σε όλα. Είχα και έχω τα θάρρος της γνώμης μου και θα την λέω έστω και αν θίγει κάποιους πολιτικά. Η φωνή μου δεν πρόκειται να σιγήσει για το καλό του τόπου μου. Συνεχίζω μέσα από τον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη αταλάντευτα και απρόσκοπτα τους αγώνες μου για τον πολίτη, το Δήμο μας, για όλους εσάς».