ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1-0 ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΗ RANGERS

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

"ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

"Εδώ και λίγες ημέρες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να πληγεί η δυναμική που αναπτύσσει στους Αγίους Θεοδώρους ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης.

Παπαγαλάκια τριγυρνούν στη πόλη διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες ότι η συγκέντρωση του συνδυασμού «Με τους Πολίτες Μπροστά» που είναι προγραμματισμένη για τη Κυριακή 1η Αυγούστου στις 11.00 στο ΚΑΠΗ δήθεν δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο Συνδυασμός μας καταγγέλλει αυτές τις ανέντιμες πρακτικές που φανερώνουν μόνο πολιτικό πανικό αλλά και πολιτική ανωριμότητα.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης και ο Συνδυασμός μας καλούμε τους συνδημότες των Αγίων Θεοδώρων να απομονώσουν αυτές τις λογικές και να περάσουμε όλοι μαζί στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής, στο πραγματικό πεδίο της Αυτοδιοίκησης, στο πεδίο των αρχών, των θέσεων, των προτάσεων και της διαβούλευσης.

Η συγκέντρωσή μας είναι η απαρχή αυτής της διαδικασίας. Η παρουσία σας είναι το αναγκαίο συστατικό της διαδικασίας αυτής.


Από το Γραφείο Τύπου"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Πρώτη συγκέντρωση για τον Κώστα Λογοθέτη και στους Αγ. Θεοδώρους. Ο υποψήφιος - με το συνδυασμό "Με τους Πολίτες Μπροστά" - δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, προσκαλεί τους δημότες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Αγ. Θεοδώρων.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/


Πενιχρό, φτωχό, σπαρτιάτικο το επίδομα αδείας σε εκατοντάδες συνταξιούχους μας της κορινθίας. Διάχυτη, περιπλανώμενη η θλίψη. Υπάρξεις έρημες, μοναχικές, εγκαταλελειμένες οι συνταξιούχοι μας. Με το κεφάλι σκυφτό και με γυρτούς τους ώμους εκατοντάδες συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Τα κύματα της παλίρροιας τρυπώνουν από παντού στο πετσί τους. Παγώνουν το είναι τους. Μαραίνουν την ψυχή τους. Ο άνθρωπος εν τέλει είναι ένας και μόνος…
Προχθές, ημέρα καταβολής του λιτού και απέριττου επιδόματος αδείας των 200 μεικτών euro΄, η Πολιτεία με αίσθηση βαθειάς ικανοποίησης, τίμησε με τον πλέον ανθρώπινο τρόπο τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής. Το εν λόγω επίδομα-βοήθημα το δικαιούνται μόνο όσοι αποδεδειγμένα είναι άνω των 60 ετών. Δεκάδες συνταξιούχοι μας κορίνθιοι, που η ακριβής ημερομηνία γέννησής τους αγνοείται απ το επίσημο κράτος, θεωρούνται κάτω των 60 ετών. Και δεν λαμβάνουν φυσικά το επίδομα ! Ευθύνονται ή υποχρεούνται οι ίδιοι οι συνταξιούχοι να αποδείξουν στο κράτος την ακριβή ημερομηνία γέννησής τους. Και να διεκδικήσουν συνεπώς το άνω επίδομα. Επιπρόσθετα, όσοι απ τους συνταξιούχους δικαιούνται το ΕΚΑΣ, θα λαμβάνουν πλέον το μισό μόνο επίδομα αδείας. Και όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1400 euro΄, θα κληθούν στο τέλος του μηνός να καταβάλουν αυξημένη εισφορά στον ΛΑΦΚΑ.
Με όλα τα ανωτέρω, η Πολιτεία θεωρεί υπεύθυνους-συνυπεύθυνους τους χαμηλοσυνταξιούχους μας της πείνας για την οικονομική κρίση ! Κρίνει υπεύθυνο το όποιο κοινωνικό κράτος για την σημερινή κατάντια της ελληνικής οικονομίας ! Δεν πιστεύει πως υπεύθυνοι είναι οι νεόπλουτοι, που θησαύρισαν παρανόμως, ρίχνοντας έξω το ελληνικό δημόσιο. Δεν αποδέχεται, πως υπεύθυνοι είναι όσοι υπουργοί, βουλευτές, δημόσιοι υπάλληλοι και κομματικά στελέχη, κρατικοδίαιτοι προμηθευτές του δημοσίου, ειδικοί του χρηματιστηρίου έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη. Ή πως υπέγραψαν συμφωνίες τριτοκοσμικού τύπου σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Η ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΠΟΤΕ…» ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας της Γιάτρισσας Λουτρακίου, θα παρουσιαστεί το Μεγάλο Μουσικό Αφιέρωμα στη Σμύρνη με τίτλο η ‘’ Σμύρνη κάποτε...’’ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα ξεκινάει με τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο και τις αναφορές του στην ίδρυση της αρχαίας πόλης της Σμύρνης, συνεχίζει με τον Ευαγγελιστή Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, ιδρυτή της Εκκλησίας της και συγγραφέα της Ιερής Αποκάλυψης και εξιστορεί την καταστροφή της για να καταλήξει στις μέρες μας.


Στο πρώτο μέρος, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, με Μαέστρο το Μιχάλη Μακρή θα παρουσιάσει ύμνους και αίνους συνθετών Σμυρνιών Πρωτοψαλτών από τον 1ο αιώνα μ.Χ. μέχρι τον 20ο. Στο δεύτερο μέρος μέρος η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αχαρνών θα παρουσιάσουν κοσμαγάπητα, γνωστά σμυρνέικα, αλατσατιανά και βουρλιώτικα τραγούδια.


Πρόκεται για ένα μουσικό αφιέρωμα το οποίο περιέχει ότι πιό όμορφο έχει να παρουσιάσει ο Ελληνικός Πολιτισμός: βυζαντινή μουσική, υμνογραφία, ποίηση, δημοτικό τραγούδι.


Τα κείμενα είναι του Νικόλα Βαφειάδη και η αφήγηση της Καίτης Παπανίκα.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΡΑΙΑ


Ένα όραμα 80 ετών έγινε πραγματικότητα

Το διήμερο των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΗΡΑΙΑ 2010» πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία.
Η Λίμνη Βουλιαγμένης, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ενίσχυσε την ιστορική της αξία και την μεγάλη πολιτιστική της σημασία
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 16/7 το απόγευμα από το Ηραίον όπου ήταν η αφετηρία του Αγώνα Δίαθλου και η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών εντυπωσιακή.

Νικητές αναδείχτηκαν:
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Κεράμου Ξένια, 2. Χατζηαναστασίου Εμμανουέλλα, 3. Γεωργακοπούλου Δήμητρα
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Αγγελόπουλος Διονύσης, 2. Λέκκας Βασίλης, 3. Βασιλειάδης Στυλιανός
ΑΝΤΡΕΣ:
1. Κακούρος Ιωάννης, 2. Κόρρας Νικόλαος, 3. Τοτόμης Σπύρος

Μετά την απονομή, η Φιλαρμονική Περαχώρας, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σ’ ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι με γνωστές μελωδίες. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μουσικούς που κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τόσο ποιοτικό άκουσμα και να αναδείξουν μια φιλαρμονική ενός μικρού τόπου, του μοναδικού ίσως στην Ελλάδα που διαθέτει ένα τέτοιο σώμα. Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στον καταξιωμένο αρχιμουσικό της Κώστα Ρίζο και στην φιλοπρόοδο μαθήτριά του Δήμητρα Δρίτσα που έκανε την πρώτη της εμφάνιση παίζοντας σόλο τρομπέτα.
Η βραδιά έκλεισε με την περίφημη ιστορική και διαχρονική τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη καθηγητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Οι θεατές εντυπωσιάστηκαν από την μουσική επένδυση και τις χορογραφίες του έργου και συγκινήθηκαν από τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών. Αλλά και οι συντελεστές της παράστασης, με τη σειρά τους, μαγεύτηκαν από την φυσική ομορφιά του χώρου και εξέφρασαν την άποψη τα «ΗΡΑΙΑ» να γίνουν θεσμός με εθνική διάσταση.
Το Σάββατο 17/7 το πρόγραμμα ξεκίνησε από το πρωί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ, με συμμετοχή 200 περίπου αθλητών από διάφορα σωματεία των Αθηνών. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τα μικρά παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ‘Ελπίδα’ που διεξήγαγαν ένα όμορφο πρωτάθλημα Beach Soccer.
Καθώς η νύχτα απλώθηκε και γαλήνευσε η φύση, οι μελωδίες του Χρήστου Νινιού και Διονύση Καλαφάτη, μαζί με τους Guest Stars Βασίλη Πιερρακέα και Αχιλλέα Γέρου, ομόρφυναν ακόμα περισσότερο τα ήρεμα νερά της λίμνης.
Έτσι τέλειωσε το πρώτο «ΗΡΑΙΑ 2010», με τις ευχές όλων να γίνουν θεσμός και η φήμη τους να σκορπίσει σε όλη την Ελλάδα.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΔΥΝΑΤΟ "ΠΑΤΗΜΑ" ΓΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ



Άγιοι Θεόδωροι, 20 Ιουλίου 2010


Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου "Καλλικράτης", οι Άγιοι Θεόδωροι θα αποτελέσουν μία από τις δύο συνεννούμενες περιφέρειες του Νέου Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

Κοιτώντας το μέλλον είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της δικής μας πόλης που υπάρχουν, αλλά και αυτά που θα προκύψουν διεκδικώντας για την περιοχή μας την ισόρροπη ανάπτυξη και τη δίκαιη συμμετοχή στις προοπτικές που δημιουργούνται στους νέους συννενούμενους δήμους.

Θεματοφύλακες των αξιών του τόπου μας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Γέρου ο οποίος έχει σύγχρονες αντιλήψεις, αξιοπιστία, μεστό πολιτικό λόγο, πλούσια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι αποτελεί τον εγγυητή για τις υπερβάσεις που θα απαιτηθούν, ώστε το πείραμα να στεφθεί με επιτυχία.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ

"ΝΕΟ ΔΗΜΟ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"

1. Αντωνίου Γεώργιος (Πρόεδρος Οικισμού)
2. Βαρβαρέσου Άννα (ιδ. υπάλληλος)
3. Βενεκάς Κοσμάς (συντ. Πολεμικού Ναυτικού)
4. Βλαστάρη Ρούλα (οικοκυρά)
5, Γεωργίου Ιωάννα (Λογίστρια)
6. Δέδες Δημήτρης (Δημοτικός Σύμβουλος- ελ. επαγγελματίας)
7. Δεληβοριάς Σταύρος (Πρόεδρος Οικισμού)
8. Ευσταθίου Ιωάννης (Δημόσιος υπάλληλος)
9. Ζαχαράτου Μάγγυ (ελεύθ. επαγγελματίας)
10. Κακκαβάς Δημήτρης (Δημοτικός Σύμβουλος - ελ. επαγγελματίας)
11. Κουτσόκολος Επαμεινώνδας (Πρόεδρος Οικισμού, ελεύθ. επαγγελματίας)
12. Κυριάκης Δημήτρης (ελεύθ. επαγγελματίας)
13. Κωνσταντής Άρης (Δημοτικός Σύμβουλος- ιδ. υπάλληλος)
14. Λιάκος Χαράλαμπος (Πρόεδρος Οικισμού, ελεύθ. επαγγελματίας)
15. Λυμνιώτης Σωτήριος (Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού - Αγρότης)
16. Μαρούγκα Ασπασία (Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΦΕΤ – ανωτ. υπάλληλος Υπ. Εμπορίου)
17. Μερεμβελιωτάκης Μιχάλης (Πρόεδρος Οικισμού, ελεύθ. επαγγελματίας)
18. Μονογιούδη Δέσποινα (επιχειρηματίας)
19. Παπανίκου Μαρία (Οδοντίατρος)
20. Πάτρας Μαρίνος (επιχειρηματίας)
21. Παπανίκου Ιωάννης (Μαθηματικός)
22. Παπαδόπουλος Ιωάννης (Πρόεδρος Οικισμού)
23. Πολύζου Χαρούλα (επιχειρηματίας)
24. Στάμου Μαρία (Δημοτικός Σύμβουλος - Δικηγόρος)
25. Στάμου Σωτήριος (Δημοτικός Σύμβουλος - Υπ. Βουλής των Ελλήνων)
26. Ψυχογιός Αργύρης (Επιχειρηματίας)
27. Ψυχογιός Χρήστος (υπ. Ταχυδρομείου)

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 13/7

ΕΦΕΡΑΝ 5 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΚΙΩΝΗ - ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ.


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ







ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ


ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, η οποία είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου.Η αναβολή οφείλεται σε κώλυμα της Κρατικής Πολυφωνικής Χορωδίας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Προκειμένου να μην μεταβληθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που περιλαμβάνει την περίφημη Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν (με το πασίγνωστο χορωδιακό στο τελευταίο μέρος), η περιοδεία της Ορχήστρας θα πραγματοποιηθεί στο σύνολό της σε Τουρκία και Ελλάδα σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ Δ. ΓΕΡΟΥ Η Μ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ



Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες
Φίλες και φίλοι

Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας από καρδιάς, με μια ανοικτή επιστολή.
Σας το οφείλω.
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτώβρη του 2006, εισέπραξα ένα καθαρό μήνυμα που αφορούσε το μέλλον του Δήμου μας –το μήνυμα της αλλαγής της σκυτάλης στη δημοτική αρχή- που ήταν επιβεβλημένο από την πολύχρονη παρουσία της τότε εξουσίας.
Αναλύοντας και μελετώντας το συγκεκριμένο μήνυμα των ψηφοφόρων, προχώρησα σε μια τολμηρή και δύσκολη απόφαση. Να είμαι υποψήφια Δήμαρχος το 2010 και την κοινοποίησα σε όλους, στις 28 Φεβρουαρίου του 2009, μέσω της τοπικής εφημερίδας «Το Βήμα του Λουτρακίου». Στην απόφαση αυτή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο Συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, που με εμπιστεύτηκαν και δώσαμε μια κοινή υπόσχεση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα νέο και ελπιδοφόρο μέλλον στο Δήμο μας, καταθέτοντας τις δικές μας προτάσεις για μια ουσιαστική υλοποιήσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.
Είναι οι συνεργάτες μου, που σ’ αυτούς χρωστώ ένα μεγάλο Ευχαριστώ, όπως και σε όλους τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, δύο τετραετίες, θεωρώντας με , το δικό τους άνθρωπο.
Τους Ευχαριστώ από καρδιάς.
Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και οι συγκυρίες απαιτούν την ύπαρξη συνεργασιών και την ευρεία συναίνεση ικανών ανθρώπων με στόχο τη λειτουργία και εφαρμογή ενός νέου μοντέλου αυτοδιοίκησης, στο νέο θεσμικό περιβάλλον του Καλλικράτη. Έχοντας επίγνωση των συγκυριών αυτών καταλήξαμε ως ομάδα, σε μια απόφαση συνεργασίας.
Συνεργασία με το πρόσωπο – υποψήφιο Δήμαρχο που να μπορεί να μας εκφράζει, πληρώντας σημαντικά κριτήρια όπως να είναι άξιος, νέος, γνώστης των αναγκών του νέου Δήμου, με προτάσεις για την ανάπτυξη και να μας εμπνέει την εμπιστοσύνη προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους του νέου Καλλικρατικού Δήμου, αδιαφορώντας για την κομματική του ταυτότητα.
Διότι πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη και μπροστά από τα κόμματα. Πιστεύουμε σε ένα νέο μοντέλο, αυτοδιοικητικό, πέρα από χρώματα, στηριζόμενο στην αγωνία των συνδημοτών μας για το αύριο και στις προσδοκίες τους για το καλύτερο, το οποίο επιβάλλεται ειδικά σε αυτή την εποχή που τα προβλήματα είναι οξυμμένα και χτυπούν την πόρτα του καθενός μας.
Έτσι από κοινού καταλήξαμε, στις 7 Ιουλίου και δώσαμε χέρια συνεργασίας και κοινής συμπόρευσης με τον Δημήτρη Γέρου υποψήφιο Δήμαρχο του συνδυασμού « Νέος Δήμος-Νέα Εποχή» συμφωνώντας σε ένα κοινό στόχο:
ο Τόπος μπροστά, όλοι αρωγοί, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, πρακτικές λάσπης, κομματικές διαφορές, τακτικές εκμηδενισμού του έργου των συνεργατών και φανατισμούς αλλά με καθαρό πολιτικό λόγο με ουσία, με νέες ιδέες, με εμπιστοσύνη, με ικανότητα να απαντήσουμε συλλογικά και δημιουργικά στις νέες προκλήσεις της εποχής μας, θέτοντας τους νέους στόχους για το μέλλον του νέου Δήμου μας.
Τον εγγυητή όλων αυτών που προανέφερα, αναγνωρίσαμε στο πρόσωπο του Δημήτρη Γέρου, όπου συλλογικά θα δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Δεν πρέπει να μείνουμε στις κομματικές προτιμήσεις που είναι απόλυτα σεβαστές, καθώς και εγώ, γνωρίζετε φίλες και φίλοι, χρόνια τώρα συνδικαλίζομαι σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε μια τοπική κοινωνία που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα, η επιτυχία ενός συνδυασμού κρίνεται από τον πλουραλισμό στις αντιλήψεις των υποψηφίων και την αυθεντική ύπαρξη αυτόνομων προσωπικοτήτων, καθώς τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.
Φίλες και Φίλοι
Είχα ηθική υποχρέωση να αποσαφηνίσω ορισμένα πράγματα που με αφορούν γιατί δυστυχώς με την αναπαραγωγή μη πραγματικών ειδήσεων τελευταία, κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τις απόψεις μου και τις αποφάσεις μας.
Ως καθηγήτρια έχω μάθει να ανέχομαι, να συγχωρώ, αλλά και ως πολιτικός να προβληματίζομαι, να διεκδικώ το δίκιο μου και να μάχομαι συνέχεια με μόνα όπλα τον καθαρό μου λόγο και τη δουλειά μου.
Είμαι απλά η Μαρία, όπως πάντα με ξέρετε. Η ίδια Μαρία με τα πιστεύω της, τον αγώνα της, ο δικός σας άνθρωπος και θα παραμείνω ο άνθρωπος της διπλανής σας πόρτας, ο άνθρωπος του σπιτιού σας.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό
στις συμπολίτισσες και συμπολίτες μου

Μαρία Πρωτοπαππά
Δημοτική Σύμβουλος

ΗΡΑΙΑ 2010: ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΘΛΟ (ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΔΟΑΛΠ)

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ



Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Facebook,
http://www.steliosmarkellos.gr/

Υπάρχει άλλος δρόμος απ αυτόν του Μνημονίου, για γρηγορότερη καλυτέρευση των πραγμάτων στην κοινωνία μας. Υπάρχει διαφορετική πολιτική για επίτευξη των οικονομικών στόχων της χώρας μας. Υπάρχει Στρατηγική ελπίδας άλλης μορφής, για ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Η δρόμος του ΔΝΤ είναι αδιέξοδος, με τα οριζόντια, περιοριστικά του, νεοφιλελεύθερα μέτρα. Είναι άδικος με την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης. Είναι δεκτικός όμως, για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που θα οδηγεί στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, νωρίτερα απ΄ό,τι προβλέπεται. Αυτός ο άλλος δρόμος, θα αποκαταστήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξέλθει, εντός δύο ετών, από την επιτήρηση. Θα μηδενίσει το έλλειμμά της μέχρι το έτος 2014.
Το «άλλο μείγμα» πολιτικής εννοεί, ότι η κοινωνία μας δεν φυλακίζεται στο παρόν. Ότι άνθρωποι, γεγονότα και επιρροές, δίνουν άλλο προσανατολισμό στη ζωή της, στη σκέψη της, στη δράση της. Οτι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, επαρκούν για τον περιορισμό των διαρθρωτικών ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Ρίχνει το βάρος της αυτή η άλλη πολιτική στην απώλεια εσόδων, που προκαλεί η βαθιά ύφεση στην αγορά. Εισηγείται αυτός ο άλλος δρόμος ένα καινούργιο, στέρεο σημείο εκκίνησης μιας ακόμα προσπάθειας. Συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα. Κίνητρα στην οικοδομή και στις κατασκευές. Ενοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών του Δημοσίου (εφορίες, ταμεία, πολεοδομίες). Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο. Μεγάλες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές και υδροηλεκτρικές μονάδες. Ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Εξόφληση των οφειλών-φόρων του Δημοσίου προς ιδιώτες. Προώθηση νέου επενδυτικού νόμου.

"OTAN O GEORGE ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ"


Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ



του Αθ. Γεωργίου
Δημοτικού Συμβούλου, Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου


Ο Δήμος μας πρέπει να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο Καλλικράτης, αν θέλουμε ο τόπος μας να μην οπισθοδρομήσει χρόνια. Διότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Αυτοδιοίκηση, εκεί βλέπουμε να μας οδηγούν. Για το λόγο αυτό, το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) είναι το άκρως απαραίτητο εργαλείο για κάθε δημοτική αρχή. Πρέπει να σημειώσω ότι, για μας, μετά τη συνένωση με τους Αγίους Θεοδώρους, είναι σημαντικό να είναι πολεοδομημένο το κομμάτι του σημερινού Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας.
Το ζητούμενο είναι να μπει πολεοδομική τάξη και οργάνωση και οι συνδημότες να γνωρίζουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Ο καθορισμός των χρήσεων γης που κάνει το ΓΠΣ και ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο, ξεκαθαρίζει αυτά τα πράγματα. Είναι οδηγός για τους οικισμούς, τους οποίους επιτέλους εντάσσει μέσα στον πολεοδομικό ιστό του δήμου. Παράλληλα, δρομολογεί επεκτάσεις στο Σχέδιο Πόλης και διορθώνει την αδικία που υπάρχει στο συντελεστή δόμησης στο κεντρικό Λουτράκι – κάτι που οφείλουμε από το 1983. Επίσης, και στην Περαχώρα δημιουργεί κομμάτια για Πολεοδόμηση, ζώνες προστασίας και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, καθώς και μια ζώνη 30 μέτρων πέριξ του νεκροταφείου και το άλλο κομμάτι ως την άσφαλτο για κατοικίες. Είναι αλήθεια ότι άργησε αισθητά, αλλά το χρειαζόμαστε, ανεξάρτητα από παρατάξεις.
Όπως είπα στο δημοτικό συμβούλιο και στους διευθυντές Μαυρογόνατο και Μακρίδη, αξίζουν συγχαρητήρια που μπόρεσαν να το ετοιμάσουν, έστω και αργά, και να το φέρουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχω και παλαιότερα τονίσει πως, στα μεγάλα θέματα, δεν πρέπει να είμαστε αντιπολιτευτικοί ή συμπολιτευτικοί. Αρκεί να είμαστε αποτελεσματικοί και να συμφωνούμε για την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να πάει ο Δήμος. Γι’ αυτό, πρέπει να χρεώσω το Γ.Π.Σ., καθώς και τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραν σε παρεμβάσεις και προτάσεις που έκανα εγώ προσωπικά, καθώς και άλλοι συνάδελφοι, στα θετικά της παρούσας δημοτικής αρχής. Χάρη στο Γ.Π.Σ., προστατεύεται και αναδεικνύεται η Βουλιαγμένη και ο αρχαιολογικός χώρος, χωρίς να ξεχνάμε τον απεγκλωβισμό της περιουσίας των Περαχωριτών συνδημοτών μας, όπως αυτή των μαγαζιών. Γι’ αυτό πρότεινα, και το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδεκτά, τα παρακάτω:
1) Η αρχαιολογική ζώνη προστασίας, από 300μ. να μικρύνει στα 80μ.
2) Η αρχαιολογική ζώνη, στον άξονα του δρόμου, από 50μ. να γίνει 20μ.
3) Να υπάρχει πρόβλεψη για θύλακα πολεοδόμησης στην περιοχή της Βουλιαγμένης
4) Μικρό κομμάτι νότια του νεκροταφείου να μπει ως επέκταση σχεδίου πόλης
5) Πρόβλεψη για πολεοδόμηση στα Στραβά, Σκαλωσιά, Φλάμπουρο (από Τ.Υ.), Στέρνα, Βουλιαγμένη
6) Ζώνη για επαγγελματική δραστηριότητα, μπαίνοντας δεξιά στην Περαχώρα
7) Άρση του Κ.Χ. (λαϊκή αγορά) ανατολικά του γηπέδου
8) Προστασία στα δάση μας, στην αγροτική ζώνη κ.λπ.
9) Πρόβλεψη για ολοκληρωμένη μελέτη για τη Λίμνη, με παρεμβάσεις στα μαγαζιά, το δρόμο κ.λπ.
10) Να προστεθούν στις χρήσεις γης για τη Βουλιαγμένη και τουριστικές – ξενοδοχειακές μονάδες

Τέλος, αισθάνομαι ότι όλοι μαζί, Δήμαρχος, υπηρεσίες, αντιπολίτευση, συμπολίτευση, διευθυντές, καταφέραμε για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια να ξεκινήσει κάτι, για το οποίο ήμασταν υποχρεωμένοι. Επίσης, πρέπει να καταλάβουν τελικά γιατί βουλιάζει αυτός ο τόπος, όλες αυτές οι υπηρεσίες που έχουν εξουσία, όπως αρχαιολογία, λιμεναρχείο, δασαρχείο κ.λπ. Σεβόμενοι το ρόλο τους, πρέπει να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν. Ας ελπίσουμε ότι θα τοποθετηθούν θετικά για το Γ.Π.Σ., έτσι ώστε αυτό να γίνει πράξη, για να προστατεύσουμε τον τόπο από την αυθαίρετη δόμηση, να προστατεύσουμε το πράσινο και να τακτοποιηθούν οι αδικίες.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ "ΔΙΩΞΟΥΝ" ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ...

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΦΩΣ Ο ΛΑΟΣ

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Facebook, http://www.steliosmarkellos.gr/

Στο κόκκινο η φτώχεια. Επιστρέφει σε παλιά λημέρια της ! Στις 2.120,68 χιλ.euro΄ σκαρφάλωσε τον φετινό Μάιο το κόστος του οικογενειακού καλαθιού ενός μεσαίου νοικοκυριού. Παρουσιάζει αύξηση κόστους αγοράς κατά 5% παραπάνω, σε σχέση με τον περσινό Μάιο. Αύξηση επίσης του κόστους κατά 20% σημειώθηκε και στις μεταφορές, λόγω αύξησης των τιμών στα αυτοκίνητα, στα τέλη κυκλοφορίας, στα καύσιμα, στα ανταλλακτικά αυτοκινήτου. Κατά 17% αυξήθηκε το κόστος αγοράς στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό, σε σχέση με το 2009. Kατά 7% αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας και των υπηρεσιών κοινοχρήστων. Κατά 5% αυξήθηκαν οι τιμές σε κομμωτήρια, σε είδη ατομικής φροντίδας, σε κοσμήματα, σε ασφάλιστρα αυτοκινήτων και δικύκλων και σε άλλες υπηρεσίες.
Προς τα πού πάμε άραγε ; Τα χαμόσπιτα τα καταβάλει η θλίψη. Κλειδωμένα, στιβαγμένα μες΄στο ντουλάπι της σιωπής τα όνειρά του, περιμένουν για ακόμα χειρότερες ΄μέρες ! Μόνος, σαν άνθρωπος, που κατεβαίνει ένα καθημερινό αφρισμένο ρεύμα ποταμού, μέσα σένα μονόξυλο αισθάνεται ο άνεργος νέος, ο μεροκαματιάρης. Οι εξωτερικές πραγματικότητες, σαν τα βουνά, πανύψηλες, ματώνουν τα σχέδιά του. Ματαιώνουν τις φιλοδοξίες του. Η υπερχρέωση του νοικοκυριού του παίρνει όλο και δραματικότερες διαστάσεις. Από παντού τον ζώνουν τα φίδια. Υπέρογκες οι οφειλές του σε δάνεια, σε καθημερινές, τρέχουσες ανάγκες των παιδιών του, σε πιστωτικές κάρτες. Κυριολεκτικά, του κόβουν την ανάσα ! Πλαγιές απροσπέλαστες τα κόστη νερού και ρεύματος για τον νοικιάρη. Θάλασσες οι υποχρεώσεις για τους γιους και κόρες, που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.Και η ευτυχία, που αποτελεί ένα μέρος του κόσμου μας, που άραγε βρίσκεται κρυμένη ; Που χάθηκε η ελπίδα, και γιατί καθυστερεί να επιστρέψει ;

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ youtube.com: PAUL YOUNG - EVERY TIME YOU GO AWAY

¨ΓΛΥΚΙΑ" ΜΠΑΛΑΝΤΑ, Νο 1 ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΤΟ 1985, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΟΜΕΝΤΙ ¨Τhe REBOUND" ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ


ΟΙ ... ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Facebook,
www.steliosmarkellos.gr

Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά : Αυτά διακήρυττε ο κ.Γ. Παπανδρέου πριν από ένα περίπου χρόνο, σε επίσκεψή του σε ΚΑΠΗ (25.5.09). Σήμερα ΟΜΩΣ κατανοούμε όλοι μας, τι εννοεί ο νυν πρωθυπουργός με τις λέξεις αξιοπρέπεια και σεβασμός. Πως δηλ.αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ την συνέπεια λόγων και έργων.
Στις 18.2.09, το Πασόκ ισχυριζόταν, πως οι πολίτες, απογοητευμένοι και ανήσυχοι, απευθύνονταν στο ΠΑΣΟΚ, και ρωτούσαν, τι θα κάνετε εσείς άραγε, όταν έλθετε στα πράγματα ; Εμείς-έλεγαν-έχουμε σχέδιο. Έχουμε προτάσεις. Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα (18.2.09). Οτι τάχα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα καταργούσε τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που οδηγούσαν σε μείωση των παροχών και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (12.09.09). Σήμερα ; Εννέα μήνες από τις εκλογές, κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στη βάση όσων προβλέπει το Μνημόνιο !
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην αντιπολίτευση, δεσμευόταν για επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα. Μιλούσε για κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά. Και 950 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών και ανασφάλιστων υπερηλίκων (Ανδρέας Λοβέρδος, προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης 18.10.09). Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές έλεγαν (Α.Λοβέρδος, υπουργός Απασχόλησης, 26.11.09). Τελικά ; Και τα όρια ηλικίας αυξάνονται. Και οι συντάξεις μειώνονται. Και ελπίδα για το ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνεται. Σε τι άραγε πιστεύουν οι του Πασόκ ; Ταξικό εν τέλει θέμα η διανομή του πλούτου. Κρυφός-φανερός ο θάνατος. Λύχνος, που σκορπά τρεμάμενο φως η ελπίδα. Μακρόσυρτη η γραμμή από πίκρες. Φλόγες ολοκόκκινες λαμπαδιάζουν νου και ψυχή του μεροκαματιάρη. Και όλο ταίζουμε τη φωτιά με ξύλα. Πως άραγε-και από ποιους θα εξαφανιστεί ή θα μειωθεί η φτώχεια του κοσμάκη ;

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ

Σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου ο Δημήτρης Γέρου μαζί με το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας κ. Λάμπρο Παπαθεοδώρου και στελέχη της δημοτικής κίνησης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της Διώρυγας στο Καλαμάκι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση με τις διοικήσεις των 2 Σωματείων και εργαζόμενους στη Διώρυγα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την έκπτωση των μετόχων της ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. και την ανάληψη της λειτουργίας της από την ΑΕΔΙΚ.
Ο Δημήτρης Γέρου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις της δημοτικής κίνησης “Νέος Δήμος - Νέα Εποχή” για τη Διώρυγα και την ανάπτυξη στην περιοχή, ενώ ολοκληρώνοντας τη συνεργασία τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε διεξοδικά για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές, τη λειτουργία και την ασφάλεια της Διώρυγας, ως συνέπεια της ανυπαρξίας, ουσιαστικά, Διοίκησης τους τελευταίους 7 μήνες.
Κατ’ αρχάς θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις των Σωματείων, αλλά και τον κάθε εργαζόμενο χωριστά για την ωριμότητα που επιδεικνύουν και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν μόνοι τους, ώστε να λειτουργεί η Διώρυγα χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στο έργο των διελεύσεων και τα έσοδα της εταιρίας. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι έχουν πάρει τη διεύθυνση και την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους, διαφορετικά θα είχε κλείσει από καιρό, χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.
Ως υπεύθυνη δημοτική κίνηση στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μην καθυστερήσει άλλο και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ορίζοντας νέα ισχυρή Διοίκηση στην ΑΕΔΙΚ. Να δώσει σαφείς εντολές για το χειρισμό των σύνθετων νομικών προβλημάτων και την επίλυση του εργασιακού καθεστώτος του προσωπικού, το οποίο, έως σήμερα, τυπικά παραμένει στην ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.
Επίσης, καλούμε τη σημερινή Διοίκηση της ΑΕΔΙΚ, για όσο διάστημα παραμείνει, να ασκεί χρηστή διαχείριση, να σεβαστεί τον κόπο των εργαζομένων και να μη λάβει αποφάσεις που υπονομεύουν τα έσοδα και την περιουσία της εταιρίας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι –σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και την οικονομία- η Διώρυγα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ακυβέρνητο καράβι. Η Κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει το μέλλον μιας ιστορικής υποδομής με σαφή στρατηγική και αναπτυξιακό προσανατολισμό για την περιοχή μας.
Εμείς, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι θα πρέπει ο Δήμος να έχει λόγο και να συμμετέχει στο όποιο μοντέλο διαχείρισης της Διώρυγας αποφασιστεί. Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε από τον Ιανουάριο του 2011 την προετοιμασία της πρότασής μας για την αξιοποίηση της περιουσίας και την ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό.
Έτσι με το Σχέδιό μας και το πολιτικό κεφάλαιο του νέου Δήμου θα είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε και να καθορίσουμε τις εξελίξεις.Γιατί, η ιστορία και το παρόν της Διώρυγας είναι ταυτισμένα με τα Ίσθμια και το Λουτράκι, θέλουμε, όμως, να σηματοδοτήσουν την ταυτότητα και το μέλλον του νέου Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.»

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ";


Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Facebook, http://www.steliosmarkellos.gr/

Άραγε, τι μπορεί να κάνει και δεν κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου ; Παραβλέπουμε βέβαια τις προεκλογικές εξαγγελίες και τους ανύπαρκτους χειρισμούς των πρώτων μηνών. Και επίσης, υποθέτουμε, ότι μόνο με την εφαρμογή του περιβόητου Μνημονίου μπορεί η Ελλάδα να κρατήσει το κεφάλι έξω από το νερό.
Γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει παραλλήλως δικά της μέτρα για ανάπτυξη ; Γιατί δεν εκκαθαρίζει τις υποθέσεις χρεών των εχόντων προς το Δημόσιο ; Γιατί ανέχεται την εισφοροδιαφυγή των μεγάλων ; Γιατί δεν αξιοποιεί την υπαρκτή, μεγάλη δημόσια περιουσία, και ειδικότερα τα ολυμπιακά ακίνητα, που ρημάζουν ; Γιατί ανέχεται μαύρες τρύπες, όπως ο ΟΣΕ ; Γιατί δεν δίνει κίνητρα, και κυρίως γιατί δεν εξαλείφει το πλήθος αντικινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις ; Γιατί δεν αναπτύσσει τον θαλάσσιο τουρισμό και γιατί δεν δημιουργεί τουριστικά χωριά ; Γιατί δεν αξιοποιεί τον πλούσιο ορυκτό πλούτο στη βόρεια Ελλάδα ; Γιατί δεν θεσμοθετεί την κατά προτεραιότητα δικαστική διεκπεραίωση των υποθέσεων, που αφορούν φορολογικά, διαφθορά και επενδύσεις ; Γιατί στέλνει τον φτωχόκοσμο στη κόλαση ; Γιατί δεν νοιάζεται έμπρακτα και περισσότερο για τους χαμηλόμισθους και τους μικροσυνταξιούχους ; Που είναι άραγε η καλοσύνη του κοινωνικού κράτους να μαζέψει τα χίλια μύρια θρύψαλα του Μνημονίου και να αποφύγει προσωπικές-οικογενειακές κολάσεις ; Που τοποθετεί άραγε η κυβέρνηση την αγάπη, τον μόχθο και την δυστυχία των απλών ανθρώπων ;
Ο κατάλογος των «γιατί» είναι πολύ μακρύς. Το νοικοκύρεμα και η εκμετάλλευση συγκριτικών πλεονεκτημάτων δεν απαιτεί πάντα κεφάλαια ή Νομπέλ Οικονομίας. Απαιτεί, όμως, αίσθηση δημοσίου συμφέροντος, πολιτικό σχέδιο και βούληση. Μήπως το καθεστώς κηδεμονίας την έχει βολέψει την κυβέρνηση ;

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010